ios 12.2 beta 1

iOS 12.2 beta 1 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la numai două zile distanță de versiunea finală a iOS 12.1.3.

Potrivit Apple, iOS 12.2 beta 1 include funcționalități noi, corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile. Toate funcționalitățile noi din prezenta actualizare vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol, de îndată ce vor fi descoperite de către dezvoltatori.

iOS 12.2 beta 1 are numărul de build 16E5181f. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator dinConfigurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 1 a iOS 12.2 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până la finele săptămânii în curs.

Potrivit Apple, iOS 12.2 va fi disponibil, cel mai probabil, din primăvară, pe toate dispozitivele compatibile cu iOS 12: iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5 (și modelele mai recente), iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

iOS 12.2 succede iOS 12.1.3, o actualizare minoră care a venit cu mici corecturi și îmbunătățiri pentru unele funcționalități ale sistemului de operare. Mai multe detalii despre noutățile acelei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

iOS 12.2 beta 1 Noutăți

 • Apple News – iOS 12.2 extinde disponibilitatea Apple News în Canada, știrile fiind disponibile aici atât în limba engleză, cât și în franceză.
 • HomeKit pentru TV – După ce a anunțat că va extinde disponibilitatea HomeKit la televizoarele produse de către diferiți terți (inclusiv Sony, LG și Samsung), Apple a introdus în iOS 12.2 infrastructura care le va permite utilizatorilor să folosească televizoarele inteligente compatibile împreună cu HomeKit.
 • Control Locuință pentru televizoare – la accesarea secțiunii „Configurări Locuință” din aplicația Locuință a celei mai recente versiuni a sistemului de operare, utilizatorii vor observa o secțiune actualizată „Permite acces difuzor și TV” (denumită anterior „Permite acces difuzor,” care le permite să aleagă cine poate accesa și trimite conținut către televizoare și, desigur, difuzoare.
 • Telecomandă TV – telecomanda TV din centrul de control al dispozitivelor iOS a fost redesenată, având acum o interfață eficientizată care ocupă întreg afișajul iPhone / o mai mare parte din afișajul iPad și un aranjament nou pentru butoanele de control dedicate televizoarelor / Apple TV.
 • Oglindire ecran – pictograma acestei opțiuni din centrul de control a fost redesenată, ilustrând două afișaje în locul afișajului cu triunghi de până acum.
 • Wallet – Interfața acestei aplicații afișată atunci când este vizualizat un singur card a fost reîmprospătată. Butonul de informații este acum în colțul din dreapta sus al ecranului, în timp ce în colțul din stânga este un buton OK care înlocuiește ilustrațiile celorlalte carduri disponibile din vechea interfață. În plus, informațiile despre tranzacții sunt acum listate mult mai clar, fiind vizibil un istoric mai lung, iar butonul „+” folosit la adăugarea unui card nou este negru și nu albastru ca până acum.
 • AirPlay – Pictograma AirPlay afișată în widgetul de redare ce apare pe ecranul de blocare a fost modificată din nou, revenindu-se aparent la versiunea din versiunile de iOS anterioare iOS 11. În plus, Apple a adăugat în acest widget un buton „telecomandă” la redarea AirPlay pe un Apple TV sau televizor, acesta deschizând interfața telecomenzii din centrul de control.
 • Safari:
  • La introducerea unui cuvânt pentru căutare ori a unei adrese web în bara de căutare și adresă a Safari, secțiunea „Căutare Google” a navigatorului afișează acum câte o pictogramă cu săgeată oblică pentru fiecare dintre termenii autocompletați. Atingând numai aceste pictograme, utilizatorul va adăuga textul de lângă ele în câmpul de căutare, permițându-i astfel să efectueze interogări mai rapide. Anterior, atingerea unei sugestii ducea la afișarea rezultatelor de pe Google.
  • În cazul accesării unui site web care nu folosește o conexiune securizată (HTTPS), Safari va afișa în bara de meniu mesajul „Nesecurizat”. Anterior, acest mesaj era afișat dar numai pe acele pagini care cereau introducerea unei parole ori a unui card de credit.
  • Pentru sporirea intimității, Apple a introdus în configurările Safari din iOS 12.2 un comutator „Acces mișcare și orientare” care va limita accesul site-urilor web la datele furnizate de accelerometrele și giroscoapele dispozitivelor iPhone și iPad (această opțiune este dezactivată, astfel că utilizatorii pentru care este necesară vor trebui să intre în setările navigatorului și să o activeze).
  • A fost adăugată o tastatură care oferă acces la o paletă largă de culori pe anumite site-uri web.
 • Hărți – A fost adăugată opțiunea de a afișa calitatea aerului în orașul căutat cu Hărți.
 • Perioadă de repaus în Timp de utilizare – La utilizarea caracteristicii Perioadă de repaus din cadrul Timp de utilizare, posesorii de iPhone și iPad vor putea selecta de acum câte o perioadă de repaus pentru fiecare zi a săptămânii (anterior nu era posibilă decât configurarea unei singure perioade de repaus pentru toate zilele).
 • Siri: Asistentul din iOS va afișa un widget de redare similar celui de pe ecranul de blocare al iPhone și iPad, atunci când îi comanzi să redea o melodie ori să întreprindă alte câteva acțiuni în Muzică.
 • Muzică: La căutarea de melodii, rezultatele afișate vor cuprinde de acum și numele albumului din care face parte fiecare melodie.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 12.2 beta 1 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit noutăți despre care nu s-a vorbit deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.