iOS 12.1.4 a fost lansat joi seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 12). Noua versiune a sistemului de operare succede iOS 12.1.3, iar instalarea ei le este recomandată tuturor posesorilor de dispozitive compatibile

iOS 12.1.4 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Potrivit Apple, iOS 12.1.4 furnizează actualizări importante de securitate, iar instalarea este recomandată tuturor utilizatorilor.

Mai precis, această actualizare înlătură o vulnerabilitate foarte gravă din caracteristica Grup FaceTime ce a fost larg mediatizată săptămâna trecută. Aceasta permitea oricărui posesor de iPhone / iPad / iPod touch / Mac să spioneze un alt utilizator de iOS sau macOS fără ca acesta din urmă să știe acest lucru.

Pentru a face acest lucru, persoana în cauză trebuia să inițieze un apel FaceTime către victimă și să se adauge pe ea însăși în apel pentru a forța conexiunea Grup FaceTime. În momentul în care apelantul se adăuga în grup, vulnerabilitatea făcea ca dispozitivul iOS / macOS al persoanei apelate să o înregistreze pe aceasta din urmă, chiar dacă, atenție, nu răspundea apelului (deci iPhone-ul / iPad-ul / Mac-ul suna, dar în același timp înregistra și îi reda apelantului tot ceea ce se întâmpla în jur). Mai mult decât atât, în situația în care persoana apelată apăsa butonul lateral pentru a comuta apelul pe silențios, apelantul primea acces și la camera dispozitivului. Desigur, trebuie precizat că înregistrarea avea loc numai pe perioada apelului, la finalizarea acestuia oprindu-se automat.

Vorbim, așadar, despre o problemă extrem de serioasă pentru ecosistemul Apple, drept pentru care compania americană a reacționat foarte repede și în numai câteva ore de la momentul în care informația a ajuns în media, compania a dezactivat Grup FaceTime până în această seară, când a lansat iOS 12.1.4 și o actualizare suplimentară pentru macOS 10.14.3.

Merită menționat faptul că, începând de acum, caracteristica Grup FaceTime nu mai este disponibilă pentru niciun dispozitiv iOS sau macOS care nu are instalat iOS 12.1.4 / actualizarea suplimentară pentru macOS 10.14.3.

Actualizare 7 februarie, ora 22:05: Într-un răspuns oferit la scurt timp după publicarea actualizării, Apple a confirmat că cele două actualizări lansate în această seară adresează eroarea din Grup FaceTime, precum și că a făcut actualizări suplimentare atât în aplicația FaceTime, cât și în serverul destinat acestui serviciu, totul pentru a preîntâmpina apariția unei vulnerabilități similare. Mai mult decât atât, gigantul californian a anunțat că actualizarea iOS 12.1.4 și actualizarea suplimentară macOS 10.14.3 conține și o corectură pentru o vulnerabilitate nedesecoperită care avea legătură cu caracteristica Live Photo din FaceTime. Aidoma caracteristicii Grup FaceTime, Live Photo este dezactivată complet pe toate dispozitivele cu versiuni de iOS anterioare iOS 12, precum și de pe Mac-urile care nu au instalată cea mai recentă actualizare suplimentară (ori o versiune ulterioară de macOS, de îndată ce va fi disponibilă).

iOS 12.1.4 Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduce funcționalități noi pentru majoritatea utilizatorilor, actualizarea la iOS 12.1.4 le este recomandată tuturor posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 12 având în vedere gravitatea erorii adresate.

iOS 12.1.4 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 12.1.4 succede iOS 12.1.3, o actualizare care a venit să adreseze o serie de erori pe iPhone și iPad. Mai multe detalii despre noutățile acelei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

3 COMENTARII

  1. Salutare. Eu am i problema pe IOS 12.1.4…. pe iPhone XS nu mai funcționează senzorul de proximitate…când apelez nu se mai stinge ecranul in timpul apelului și nu mai primesc notificări de la nici o aplicație….deși ele sunt activate in configurări.

  2. Am și eu o problema cu ios12.1.4…pe iPhone Xs….nu mai funcționează senzorul de proximitate…când apelez pe cineva rămâne ecranul aprins pe tratat perioada conversației. Și nu mai primesc nici o notificare de la nici o aplicație. Deși ele sunt activate…și mai multe probleme dar nu le mai enumăr aici…e mult de scris. Are cineva idee?

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.