Apple a lansat Actualizare Suplimentară macOS 10.14.3. Noua actualizare sosește la aproape o lună de când versiunea finală a macOS 10.14.3 este disponibilă pentru posesorii de Mac-uri.

Actualizare Suplimentara macOS 10.14.3 Noutăți

Potrivit Apple, actualizarea suplimentară macOS Mojave 10.14.3 furnizează actualizări importante de securitate și le este recomandată tuturor utilizatorilor.

Mai precis, această actualizare înlătură o vulnerabilitate foarte gravă din caracteristica Grup FaceTime ce a fost larg mediatizată săptămâna trecută. Aceasta permitea oricărui posesor de iPhone / iPad / iPod touch / Mac să spioneze un alt utilizator de iOS sau macOS fără ca acesta din urmă să știe acest lucru.

Pentru a face acest lucru, persoana în cauză trebuia să inițieze un apel FaceTime către victimă și să se adauge pe ea însăși în apel pentru a forța conexiunea Grup FaceTime cu persoana apelată. În momentul în care apelantul se adăuga în grup, vulnerabilitatea făcea ca dispozitivul iOS / macOS al persoanei apelate să o înregistreze pe aceasta din urmă, chiar dacă, atenție, ea nu răspundea apelului (deci iPhone-ul / iPad-ul / Mac-ul suna, dar în același timp înregistra și îi reda apelantului tot ceea ce se întâmpla în jur). Mai mult decât atât, în situația în care persoana apelată apăsa butonul lateral pentru a comuta apelul pe silențios, apelantul primea acces și la camera dispozitivului. Desigur, trebuie precizat că înregistrarea avea loc numai pe perioada apelului, la finalizarea acestuia oprindu-se automat.

Vorbim, așadar, despre o problemă extrem de serioasă pentru ecosistemul Apple, drept pentru care compania americană a reacționat foarte repede și în numai câteva ore de la momentul în care informația a ajuns în media, compania a dezactivat Grup FaceTime până în această seară, când a lansat iOS 12.1.4 și această actualizare suplimentară pentru macOS 10.14.3.

Merită menționat faptul că, începând de acum, caracteristica Grup FaceTime nu mai este disponibilă pentru niciun dispozitiv iOS sau macOS care nu are instalat iOS 12.1.4 / actualizarea suplimentară pentru macOS 10.14.3.

Actualizare 7 februarie, ora 22:05: Într-un răspuns oferit la scurt timp după publicarea actualizării, Apple a confirmat că cele două actualizări lansate în această seară adresează eroarea din Grup FaceTime, precum și că a făcut actualizări suplimentare atât în aplicația FaceTime, cât și în serverul destinat acestui serviciu, totul pentru a preîntâmpina apariția unei vulnerabilități similare. Mai mult decât atât, gigantul californian a anunțat că actualizarea iOS 12.1.4 și actualizarea suplimentară macOS 10.14.3 conține și o corectură pentru o vulnerabilitate nedesecoperită care avea legătură cu caracteristica Live Photo din FaceTime. Aidoma caracteristicii Grup FaceTime, Live Photo este dezactivată complet pe toate dispozitivele cu versiuni de iOS anterioare iOS 12, precum și de pe Mac-urile care nu au instalată cea mai recentă actualizare suplimentară (ori o versiune ulterioară de macOS, de îndată ce va fi disponibilă).

Așadar, descărcarea și instalarea actualizării suplimentare aduse macOS 10.14.3 este recomandat a se face cât mai curând posibil de către toți posesorii de Mac-uri compatibile cu macOS Mojave.

Actualizare Suplimentara macOS 10.14.3 Instalare

Noul build public de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din App Store > Actualizări, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu Mojave.

Utilizatorii de Mac care au instalat pe computerele lor un profil de dezvoltator sau Apple Beta Program trebuie să știe că nu vor primi actualizarea suplimentară, ci doar macOS 10.14.3 beta 2 / public beta 1; actualizări care nu adresează încă eroarea.

Actualizare Suplimentară macOS 10.14.3 succede macOS 10.14.3, o actualizare care venit cu câteva corecturi de erori și îmbunătățiri minore. Mai multe informații despre macOS 10.14.3 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.