iOS 12 beta 4 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată tot ce aduce nou (x12)

0
2979
ios 12 beta 4

iOS 12 beta 4 a fost lansat marți seară pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch ale dezvoltatorilor de aplicații înregistrați pe Apple Developer Center. Noul build al iOS 12 sosește la două săptămâni distanță de iOS 12 beta 3.

Prezentată la începutul lunii iunie, iOS 12 este o actualizare care aduce schimbări majore în sistemul de operare iOS, compania Apple lucrând din greu pentru a le aduce posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch nu doar funcționalități noi, ci și îmbunătățiri semnificative în privința performanțelor dispozitivelor (mai ales în cazul celor de generație anterioară).

La capitolul noutăți, iOS 12 introduce pe iPhone X un set de caractere Animoji complet noi, precum și „Memoji” – niște Animoji pe care utilizatorii le pot crea și modifica după bunul plac, urmând ca mai apoi să le poată utiliza în iMessage și FaceTime. Și pentru că tot veni vorba despre aceste două servicii ale Apple, atât Mesaje, cât și FaceTime au primit în noua versiune de iOS o serie de efecte de cameră amuzante, iar FaceTime acceptă acum conversații în grup cu până la 32 de persoane.

Siri a fost și ea un punct de interes în iOS 12, astfel că utilizatorii vor primi Scurtături – o caracteristică bazată pe asistentul virtual personal ce le va permite să creeze automatizări personalizate bazate pe aplicații preinstalate sau de la terți. Acestea vor putea fi activate atât prin comenzi vocale adresate lui Siri, cât și din diferite locuri ale sistemului de operare. În plus, aceeași inteligență artificială din iOS i-a permis companiei Apple să introducă în noua versiune a sistemului de operare și Timp pe ecran – o funcționalitate care oferă un set extins de instrumente de monitorizare și gestionare a timpului petrecut pe iPhone și iPad.

Alături de cele mai sus menționate, iOS 12 introduce și câteva opțiuni noi pentru Nu deranjați (acum este mai simplu ca oricând să oprești notificările și alertele, inclusiv pentru atunci când dormi), precum și Notificări în grup – o caracteristică ce face mai simplă găsirea notificărilor în funcție de aplicația care le-a trimis.

Aplicații precum Bursa, iBooks și Reportofon se bucură și ele de noutăți în iOS 12. Astfel, prima are o interfață complet nouă și este disponibilă și pe iPad, cea de-a doua a fost redenumită în Cărți și vine cu o interfață complet modificată, iar cea din urmă este disponibilă și pe iPad și le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și sincroniza înregistrările vocale. În plus, Apple a creat și o aplicație Măsurare care este bazată pe ARKit.

Vorbind despre ARKit, trebuie să menționăm că iOS 12 aduce ce-a de-a doua versiune a acestui SDK, oferind noi posibilități, precum experiențe partajate – o funcție ce permite unui grup de persoane să vadă același mediu de realitate augmentată pe dispozitive separate – și persistență – o caracteristică ce permite salvarea experiențelor AR pentru mai multe sesiuni.

Desigur, iOS 12 introduce și o mulțime de alte mici modificări pe iPhone, iPad și iPod touch, o parte dintre acestea fiind deja implementate sau urmează a fi implementate pe parcursul perioadei de testare. iOS 12 beta 2, spre exemplu, a venit cu modificări pentru Timp de utilizare, meniu Baterie, notificări și nu numai. iOS 12 beta 3, în schimb, a venit cu peste 30 de schimbări în centru de notificări, Hărți, FaceTime, Nu deranjați, partajare localizare etc. Noutățile iOS 12 beta 2 sunt prezentate aici, iar cele aduse de iOS 12 beta 3 sunt prezentate aici. Și iOS 12 beta 4 vine cu schimbări și funcționalități noi, acestea fiind prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 12 beta 4 are numărul de build 16A5322d și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 2 a iOS 12 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta. Până atunci, utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta pot să instaleze a doua versiune beta publică a iOS 12.

Descărcarea iOS 12 beta 4 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 12, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 12 beta 4, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 12 beta 4 și watchOS 5 beta 4.

iOS 12 beta 4 Noutăți

 • Activitate: 
  • Apple a adăugat și mai multe abțibilduri animate pentru aplicația Activitate în Mesaje.
  • Aplicația Activitate are noi pictograme pentru exerciții.
 • Statistici utilizare date celulare: aplicațiile nu mai sunt sortate alfabetic, ci în funcție de cantitatea de date celulare utilizate, primele fiind acelea care au consumat cele mai multe date celulare în intervalul dat.
 • Wallet: Apple a modificat pictograma de afișare a biletelor și cardurilor (acum este ).
 • Baterie: A fost adăugată descrierea Afișează proporția în care bateria este utilizată de fiecare aplicație în partea de jos a meniului.
 • Muzică: Titlul, numele artistului și numele albumului sunt poziționate mai sus pe ecranul în redare. De asemenea, pe iPad, acest ecran este puțin mai lat.
 • Partajare: Pictogramele mai multor elemente din zona Activități a meniului de partajare au fost reîmprospătate (cea mai mare schimbare poate fi sesizată la pictograma AirPlay).
 • Memoji:
  • Au fost adăugate trei forme noi de buze.
  • Toți cerceii au acum culori metalice.
 • App Store: sugestiile de căutări pe App Store cuprind acum artiști și povești (numai în unele regiuni).
 • Reportofon: În configurările aplicației Reportofon a fost înlocuit meniul Denumire cu un simplu comutator Denumire bazată pe localizare. Astfel, dacă meniul anterior oferea opțiunea de a alege între o denumire bazată pe localizare sau una bazată pe data la care a fost efectuată înregistrarea, noul comutator este mai simplu în sensul că la activarea lui denumirile implicite vor fi bazate pe localizare, iar la dezactivare, vor fi bazate pe dată.
 • Fundaluri: La configurarea unei fotografii ca imagine de fundal este posibilă repoziționarea (din cauza unei erori, acest lucru nu era posibil anterior).
 • Probleme: Potrivit Apple, iOS 12 beta 4 aduce câteva probleme în Timp de utilizare, App Store și Scurtături Siri. Mai precis:
  • Aplicațiile din App Store ar putea să nu se descarce corect la prima încercare.
  • Puterea semnalului celular afișat în bara de stare a iPhone X ar putea fi inexact pe ecranul de blocare și ecranul de pornire.
  • Datele de utilizare și configurările funcționalității Timp de utilizare ar putea să nu fie sincronizate între dispozitivele cu iOS 12 conectate la același cont de iCloud. În această situație, Apple recomandă o repornire a dispozitivelor în cauză.
  • Scurtăturile Siri ar putea să nu funcționeze corect la utilizarea CarPlay, pot aduce un mesaj de eroare pe HomePod, ar putea fi imposibil de restaurat dintr-un backup iCloud, ar putea să nu funcționeze atunci când ecranul este blocat, iar interogările SiriKit ar putea fi întârziate ori genera un mesaj de eroare.

Separat de noutățile iOS 12, Apple a anunțat cu ocazia Zilei Internaționale a Emoji că va introduce în toamnă în iOS, macOS și watchOS peste 70 de caractere emoji noi. Create pe baza caracterelor aprobate în Unicode 11, noile caractere includ și mai multe opțiuni pentru păr, noi fețe zâmbitoare, noi personaje, precum și o serie de noi animale, legume, fructe și delicatese.

Deocamdată nu știm cu exactitate dacă noile caractere își vor face apariția în iOS 12.0, watchOS 5.0 și macOS Mojave 10.14 ori în actualizări care vor fi lansate după acestea.

Notă: Dacă ai descoperit noutăți în iOS 12 beta 4, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în această pagină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.