Apple a lansat MacBook Pro 2018 – True Tone, Apple T2, procesoare 6-Core și până la 32 GB de RAM

0
3014

Apple a anunțat la acest sfârșit de săptămână lansarea MacBook Pro 2018. Gama de laptopuri premium a companiei americane este de acum și mai performantă și are mai multe funcționalități orientate spre utilizatorii „pro” ca oricând.

Potrivit Apple, noua generație de MacBook Pro cu Touch Bar are de acum procesoare Intel Core din generația a 8-a cu până la 6 nuclee, acceptă până la 32 GB de RAM, vine cu afișaje True Tone, chipset Apple T2 și cu a treia generație a tastaturii Apple cu mecanism „fluture.”

„Cea mai nouă generație de MacBook Pro este cea mai rapidă și mai puternică pe care am făcut-o vreodată. Acum cu procesoare 6-core din generația a 8-a, memorie de sistem de până la 32GB, până la 4TB de stocare SSD super-rapidă, o nouă tehnologie True Tone în ecranul său Retina și Touch Bar, cip Apple T2 pentru securitate sporită și o a treia generație, mai silențioasă, de tastatură integrate în construcția sa subțire și ușoară, este cel mai bun notebook pentru utilizatorii profi.” – Phil Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru marketing global.

MacBook Pro 2018 Mai rapid și mai puternic

Una dintre cele mai importante noutăți ale gamei 2018 de MacBook Pro cu Touch Bar este procesorul. De fapt, MacBook Pro 2018 este numit de Apple „cel mai performant laptop Mac de până acum” în principal pentru că are „sub capotă” cea de-a opta generație de procesoare Intel Core, i5, i7 sau chiar i9, cu patru sau șase nuclee.

Noile procesoare vor asigura performanțe de până la 2 ori mai bune pe MacBook Pro de 13 inchi (care, pentru prima dată, vine standard cu procesor quad-core) sau cu până la 70% mai bune decât pe modelele anterioare de MacBook Pro, cum este în cazul modelului de 15 inchi (care, pentru prima dată, oferă procesoare cu șase nuclee și posibilitatea de a face upgrade la Intel Core i9). Aceste caracteristici remarcabile vor face diferența în sarcinile care au nevoie de putere foarte mare de procesare – compilarea de cod, randarea de modele 3D, adăugarea de efecte speciale, codificarea video etc. Practic, indiferent de sarcina pe care o va avea în față, MacBook Pro 2018 va izbuti să o finalizeze mai rapid ca oricând.

Configurații noul MacBook Pro 13 inchi cu Touch Bar

 • Standard: Procesor Intel Core i5 quad-core tactat la 2,3 GHz, Turbo Boost până la 3,8GHz și 128MB de eDRAM.
 • Posibilitate upgrade la: Procesor Intel Core i7 quad-core tactat la 2,7GHz, Turbo Boost până la 4,5 GHz și 128GB de eDRAM.

Configurații noul MacBook Pro 15 inchi cu Touch Bar

 • Standard: Procesor Intel Core i7 6-core tactat la 2,2 GHz, Turbo Boost până la 4,1GHz și 9MB de memorie L3 partajată (pentru modelul cu 256GB de stocare) sau procesor Intel Core i7 6-core tactat la 2,6 GHz, Turbo Boost până la 4,3GHz și 9MB de memorie L3 partajată (pentru modelul cu 512GB de stocare)
 • Posibilitate upgrade la: Procesor Intel Core i9 6-core tactat la 2,9GHz, Turbo Boost până la 4,8 GHz și 12MB de memorie L3 partajată.

La capitolul memorie cu acces aleatoriu, noul MacBook Pro de 15 inchi este primul MacBook Pro cu Touch Bar care acceptă upgrade la 32GB de RAM. În continuare, însă, el vine standard cu 16GB de memorie DDR4 la 2400MHz. La celălalt model de MacBook Pro cu Touch Bar lucrurile nu s-au schimbat deloc față de generația precedentă, ceea ce înseamnă că el are în continuare 8GB de memorie LPDDR3 la 2133MHz (standard), acceptând upgrade la 16GB.

MacBook Pro 2018 Stocare

Computerele de la Apple sunt notorii pentru SSD-urile ultra-rapide, așa că s-ar putea să nu vă mai surprindă faptul că noile MacBook Pro oferă viteze de citire de până la 3,2GB/s și viteze de scriere de până la 2,2GB/s.

Configurații noul MacBook Pro 13 inchi cu Touch Bar

 • Standard: SSD de 256GB sau 512GB.
 • Posibilitate upgrade la: SSD de 512GB (numai pentru prima versiune), 1TB sau 2TB.

Configurații noul MacBook Pro 15 inchi cu Touch Bar

 • Standard: SSD de 256GB sau 512GB.
 • Posibilitate upgrade la: SSD de 512GB (numai pentru prima versiune), 1TB, 2TB sau 4TB (pentru prima dată pe MacBook Pro).

MacBook Pro 2018 Grafică

Utilizatorii care au așteptat noutăți importante la acest capitol s-ar putea să fie dezamăgiți, întrucât cele mai noi modele de MacBook Pro nu vin decât cu mici îmbunătățiri. Conform Apple, fiecare model de MacBook Pro de 15 inchi are o placă video Radeon Pro cu 4GB de memorie GDDR5 standard, oferind utilizatorilor profesioniști fluiditate în sarcini precum randarea de titluri 3D în Final Cut Pro X.

Celălalt model de MacBook Pro cu Touch Bar – cel de 13 inchi – se bucură de o placă video integrată cu 128MB de DRAM încorporat – de două ori mai mult decât generația precedentă.

Configurații noul MacBook Pro 13 inchi cu Touch Bar

 • Standard: Intel Iris Plus 655 (fără posibilitate de upgrade).

Configurații noul MacBook Pro 15 inchi cu Touch Bar

 • Standard: Intel UHD Graphics 630 și Radeon Pro 555X cu 4GB de memorie GDDR5 și comutare grafică automată (pentru modelul cu 256GB de stocare) sau Intel UHD Graphics 630 și Radeon Pro 560X cu 4GB de memorie GDDR5 și comutare grafică automată (pentru modelul cu 512GB de stocare).
 • Posibilitate upgrade (numai pentru modelul care vine standard cu 256GB de stocare): Radeon Pro 560X cu 4GB de memorie GDDR5 și comutare grafică automată.

Blackmagic eGPU

Odată cu noile MacBook Pro-uri, Apple a anunțat că Blackmagic Design a creat un GPU extern (eGPU) ideal pentru ele. Având o placă video Radeon Pro 580 cu 8GB de memorie GDDR5, 2 porturi USB-C, 4 porturi USB 3.0 și un port HDMI, acest eGPU este disponibil în magazinul online al Apple la 695€ și promite să ofere utilizatorilor performanțe grafice de nivelul celor atinse pe desktop, fără a sarcifica protabilitatea laptopurilor lor.

MacBook Pro 2018 Cip Apple T2

Introdus anul trecut în iMac Pro, noul cip Apple T2 își face loc și în gama 2018 de MacBook Pro. Cea de-a doua generație a chipset-ului creat de Apple face MacBook Pro să fie un computer și mai sigur, grație coprocesorului Enclavă Sigură, care asigură o pornire în siguranță și criptarea stocării. De asemenea, Apple T2 consolidează mai multe controllere separate – cum ar fi controller administrare sistem, controller audio și controller SSD – într-unul singur.

În plus, grație noului Apple T2, „Hey Siri” este acum disponibil și pe MacBook Pro, astfel că utilizatorii nu vor mai trebui să apese nimic pentru a activa asistentul virtual personal.

MacBook Pro 2018 Ecran Retina cu True Tone

Afișajul Retina din MacBook Pro este, conform Apple, cel mai bun afișaj pus vreodată într-un laptop Mac, întrucât are o luminozitate de 500 de niți, acceptă varietatea largă a spectrului cromatic P3 și, pentru prima dată pe Mac, vine cu tehnologia True Tone. Grație acesteia, balansul de alb se va ajusta în mod automat pentru a se potrivi cu temperatura culorii din mediul înconjurător.

Alte caracteristici, precum rezoluția, diagonala sau densitatea pixelilor au rămas nemodificate.

MacBook Pro 2018 Tastatură

Cele mai noi modele de MacBook Pro cu Touch Bar vin cu a treia generație a mecanismului „fluture,” despre care Apple ne spune că este mai silențioasă decât generația precedentă. Cu toate acestea, nu știm încă dacă noua tastatură adresează problema tastelor întâlnită la modelele anterioare.

MacBook Pro 2018 Noua husă din piele

Introduse anul trecut cu MacBook, husele Apple din piele sunt disponibile pentru prima dată și pe MacBook Pro de 13 inchi și 15 inchi în trei culori: maro șa, albastru miezul nopții și negru. Noile huse pentru MacBook Pro sunt construite dintr-o piele de foarte bună calitate, la exterior, iar la interior au un strat de microfibră care asigură protecție sporită laptopurilor.

Prețul acestei huse este de 199€ (în cazul versiunii pentru MacBook Pro de 13 inchi) sau 229€ (în cazul versiunii pentru MacBook Pro de 15 inchi).

MacBook Pro 2018 Preț și disponibilitate

Disponibile deja în magazinele Apple din mai multe zone de pe glob, noile MacBook Pro au rămas la același preț ca și modelele precedente.

Astfel, modelul de 13 inchi cu Touch Bar va putea fi achiziționat de la magazinele Apple din Europa la 1.999€ (în varianta cu 256GB de stocare) sau la 2.249€ (în varianta cu 512GB de stocare).

Modelul de 15 inchi, pe de altă parte, este disponibil la 2.799€ (în varianta cu 256GB de stocare) sau la 3.299€ (în varianta cu 512GB de stocare).

Prețul acestor MacBook-uri va crește chiar exponențial pentru utilizatorii care nu sunt satisfăcuți de configurațiile standard, cel mai scump MacBook Pro de 15 inchi din generația actuală costând 7.959€ (în special datorită SSD-ului de 4TB, al cărui preț este de 3.840€).

Elevii, studenții și profesorii eligibili trebuie să știe că noul MacBook Pro face parte din promoția Apple „Înapoi la școală,” care a fost demarată tot la sfârșitul acestei săptămâni și care aduce o pereche de căști Beats la achiziționarea oricărui Mac sau iPad Pro.


În încheiere, trebuie specificat faptul că, odată cu lansarea gamei 2018 de MacBook Pro, Apple a retras de pe piață MacBook Pro din gama 2015 (ultimul MacBook Pro din generația cu mai multe porturi). Și pentru că tot veni vorba de porturi, MacBook Pro 2018 are în continuare, în varianta cu Touch Bar, 4 porturi USB-C și 1 jack pentru căști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.