iOS 11.4 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată toate noutățile pe care le aduce

0
3318

iOS 11.4 a fost lansat marți seara pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 11). Noua versiune a sistemului de operare a fost testată cu dezvoltatorii și utilizatorii încă de la începutul lunii aprilie și sosește la aproximativ o lună distanță de iOS 11.3.1.

iOS 11.4 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Deși pe parcursul perioadei de testare iOS 11.4 ne-a creat impresia că este o actualizare săracă în noutăți, versiunea finală a ei introduce mai multe caracteristici importante.

Potrivit Apple, după o lungă așteptare, AirPlay 2 a fost în sfârșit introdus în iOS. ea mai recentă versiune a protocolului care permite difuzarea fără fir a diferitor tipuri de conținut reduce întârzierile și starea latentă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a reda conținut audio pe mai multe dispozitive / boxe compatibile în același timp. Astfel, mulțumită noului protocol, utilizatorii vor putea folosi centrul de control al unui dispozitiv cu iOS 11.4, un HomePod, un Apple TV (cu tvOS 11.4) sau pe Siri pentru a reda o melodie pe toate boxele compatibile din casă ori numai pe boxele din selectate, având totodată posibilitatea de a controla cu ușurință volumul la care este redat conținutul audio pe fiecare dintre boxe.

În momentul de față, singurele dispozitive compatibile cu noul protocol Apple sunt Apple TV (generația a 4-a sau mai recente) și HomePod, însă în viitorul nu foarte îndepărtat producători precum Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim, Pioneer și Sonos vor lansa boxe compatibile cu AirPlay 2.

Pe lângă implementarea AirPlay 2, Apple a mai venit în iOS 11.4 și cu compatibilitate pentru pereche stereo HomePod. Așa cum ne sugerează și denumirea, această caracteristică face ca două boxe HomePod să lucreze la unison pentru a oferi sunet stereo în încăperile unde au fost montate.

Separat de noutățile pentru audio, iOS 11.4 mai vine cu încă o caracteristică promisă de Apple încă de la prezentarea iOS 11 și testată în mai multe build-uri de iOS lansate de atunci și până în prezent: Mesaje pe iCloud. Noua funcționalitate a iCloud a fost gândită să îmbunătățească sincronizarea mesajelor, astfel că, odată activată, va face ca mesajele utilizatorilor să nu mai fie stocate local, pe fiecare dispozitiv, ci pe iCloud. Drept urmare, grație Mesaje pe iCloud, în orice moment, toate mesajele tale ar trebui să fie pe toate dispozitivele tale, iar atunci când ștergi un mesaj sau o conversație, acesta/aceasta să fie șters/ștearsă de pe toate dispozitivele. Și fiindcă mesajele tale (inclusiv fișierele atașate și mesajele vechi) sunt stocate pe iCloud, spațiul de stocare ocupat de acestea local, pe dispozitive, va fi eliberat automat.

În fine, alte noutăți notabile din iOS 11.4 sunt un fundal nou pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus (cel din imaginile de prezentare ale edițiilor ProductRED de iPhone 8) și Mod Restricționat USB. Aceasta din urmă introduce o restricție la o săptămână de la accesarea portului Lightning al dispozitivelor cu iOS care nu au fost deblocate folosind codul de acces / Touch ID / Face ID în acest timp, limitând astfel accesul infractorilor cibernetici și al diferitor instituții ale statului la dispozitivele iPhone și iPad (versiunile anterioare ale iOS le permiteau acestora să efectueze atacuri de tip forță brută cu ajutorul unor instrumente precum cutia GrayKey).

iOS 11.4 Notițele lansării

„iOS 11.4 include capacitatea de a difuza audio simultan în mai multe camere prin AirPlay 2, posibilitatea de a configura perechi stereo HomePod și funcționalitatea Mesaje pe iCloud. De asemenea, această actualizare include corecturi de probleme și îmbunătățiri.”

AirPlay 2

 • Controlați-vă sistemul audio al locuinței și difuzoarele compatibile AirPlay 2 din întreaga casă
 • Redați muzică simultan pe mai multe difuzoare compatibile AirPlay 2 din casă, în mod sincronizat
 • Controlați difuzoarele compatibile AirPlay 2 din centrul de control, ecranul de blocare sau folosind comenzile AirPlay din cadrul aplicațiilor de pe iPhone sau iPad
 • Folosiți-vă vocea pentru a controla difuzoarele AirPlay 2 utilizând Siri de pe iPhone sau iPad, HomePod sau Apple TV
 • Preluați un apel sau jucați-vă pe iPhone sau iPad fără a întrerupe redarea audio pe difuzoarele compatibile AirPlay

Pereche stereo HomePod

 • Această actualizare permite configurarea unei perechi stereo HomePod folosind un iPhone sau un iPad
 • Perechea HomePod își detectează automat poziționarea în cameră și echilibrează sunetul în funcție de amplasarea difuzoarelor
 • Tehnologia avansată de formare a fasciculului furnizează o distribuție spațială mai amplă a sunetului față de perechile stereo tradiționale
 • HomePod-ul va fi actualizat automat pentru a permite configurarea de perechi stereo, cu excepția cazului în care actualizările automate sunt dezactivate în aplicația Locuință

Mesaje pe iCloud

 • Stocați-vă mesajele, pozele și alte fișiere atașate pe iCloud și eliberați spațiu de pe dispozitivele dvs.
 • Atunci când vă autentificați pe un dispozitiv nou cu același cont de iMessage, sunt afișate toate mesajele dvs.
 • Atunci când ștergeți mesaje și conversații, acestea sunt eliminate instantaneu de pe toate dispozitivele dvs.
 • Pentru a activa funcționalitatea Mesaje pe iCloud, activați opțiunea Mesaje în configurările iCloud (Configurări > [numele dvs.] > iCloud)
 • Conversațiile sunt în continuare criptate end-to-end

Alte îmbunătățiri și corecturi

 • Profesorii le pot aloca elevilor activități de lectură în iBooks utilizând aplicația Teme școlare
 • Corectează o problemă care putea cauza oprirea subită a aplicației Mesaje în cazul utilizării anumitor secvențe de caractere
 • Rezolvă o problemă din aplicația Mesaje, care putea cauza afișarea dezordonată a unor mesaje
 • Rezolvă o problemă care putea împiedica efectuarea loginului sau accesarea fișierelor din Google Drive, Documente Google și Gmail în Safari
 • Corectează o problemă care putea împiedica sincronizarea datelor în aplicația Sănătate
 • Corectează o problemă care îi putea împiedica pe utilizatori să schimbe aplicațiile care pot accesa datele Sănătate
 • Rezolvă o problemă care putea cauza apariția unei aplicații într-un loc incorect de pe ecranul principal
 • Corectează o problemă care putea distorsiona sunetul redat prin CarPlay
 • Corectează o problemă care putea împiedica selectarea melodiilor de pe iPhone în timpul redării muzicii prin Bluetooth sau prin conexiune USB în unele vehicule

Mai multe informații despre conținutul de securitate al acestei actualizări sunt disponibile aici.

iOS 11.4 Actualizare iPhone și iPad

Actualizarea la iOS 11.4 le este recomandată tuturor utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch nu doar pentru noutățile pe care le aduce, ci și, mai ales, pentru corecturile și îmbunătățirile introduse. Testând-o de la prima versiune beta și până la ultima (beta 6), pot spune că iOS 11.4 este de departe cea mai stabilă versiune de iOS 11, mai ales pe dispozitivele iPhone și iPad de generație mai veche.

iOS 11.4 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

Notă: În cazul în care ai instalat iOS 11.4 beta 6 / public beta 6 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, actualizarea iOS 11.4 nu îți va apărea.


iOS 11.4 succede iOS 11.3.1, o actualizare care a venit cu îmbunătățiri pe partea de securitate și cu o corectură pentru o problemă care determina lipsa de răspuns a interfeței tactile a unor dispozitive iPhone 8. Mai multe informații despre iOS 11.3.1 sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.