Jurnaliști și bloggeri au fost invitați în această seară de către Apple la conferința principală de la WWDC 2018, compania californiană confirmând astfel că evenimentul pe care îl așteaptă cu nerăbdare nu numai programatorii, ci și foarte mulți utilizatori de iPhone, iPad, Mac și Apple Watch va avea loc luni, 4 iunie, începând cu ora României 20:00.

De ce este acest eveniment așteptat cu nerăbdare și de utilizatorii de dispozitive cu iOS, macOS, tvOS și watchOS? Ei bine, deoarece Apple ne-a obișnuit în fiecare an să organizeze un eveniment principal în prima zi de Worldwide Developers Conference cu scopul de a prezenta noile actualizări pe care le va aduce sistemelor sale de operare, precum și o serie de produse noi. Iar ediția 2018 a WWDC nu va face excepție dacă ne uităm la informațiile vehiculate în spațiul media în ultimele luni.

Or, noi ne așteptăm ca în cadrul conferinței din seara zilei de 4 iunie să vedem, în primul rând, o prezentare a iOS 12, macOS 10.14, tvOS 12 și watchOS 5 – viitoarele versiuni majore ale sistemelor de operare pentru iPhone / iPad, Mac, Apple TV și, respectiv, Apple Watch. Conform tradiției, Apple ar urma să ne prezinte atunci nu doar funcționalitățile importante pentru utilizatori, ci și instrumentele noi pe care le va pune la dispoziția dezvoltatorilor, aceștia din urmă urmând a putea instala noile actualizări de iOS, macOS, tvOS și watchOS încă din acea seară.

Pe lângă actualizările de software, ne așteptăm ca, aidoma edițiilor din ultimii doi ani ale WWDC, evenimentul de anul acesta să ne aducă și prezentarea câtorva produse noi.

Se zvonește că Apple lucrează la un iPad Pro în stilul iPhone X, care va avea, deci un afișaj din muchie în muchie, Face ID și va fi lipsit de buton principal. Totuși, în momentul de față nu am putea spune cu certitudine dacă acest model de iPad este gata să fie anunțat acum ori va fi introdus spre finele anului curent.

Mult mai probabilă decât anunțarea unui iPad Pro redesenat considerăm că ar fi prezentarea unor noi modele de Mac, Apple folosind mai multe dintre edițiile precedente ale WWDC pentru a anunța produse din această categorie. În momentul de față, toate produsele din gama Mac – de la MacBook, la MacBook Pro, iMac, Mac mini și Mac Pro – așteaptă actualizări mai mult sau mai puțin majore.

Alături de Mac și iPad, există șanse (mai mici, ce-i drept) ca Apple să ne prezinte pe 4 iunie și un nou model de iPhone SE. În ultimele luni au apărut numeroase informații despre un astfel de produs, însă acestea sunt destul de contradictorii, așa că nu știm deocamdată dacă viitorul iPhone SE va avea sau nu elemente preluate de la iPhone X sau măcar dacă este pregătit pentru a fi lansat în această vară.

În fine, trebuie să menționăm că este destul de posibil ca Apple să folosească evenimentul de deschidere a ediției 2018 a WWDC pentru a anunța lansarea AirPower – un dispozitiv de încărcare fără fir care a fost conceput să alimenteze simultan un iPhone (8, 8 Plus sau X), carcasa wireless a AirPods și un Apple Watch Series 3.

Potrivit unui anunț făcut de Apple în luna martie, ediția 2018 a WWDC se va desfășura în perioada 4-8 iunie și va fi găzduită, pentru al doilea an la rândul, de McEnery Convention Center din San Jose, California. Pentru a participa la WWDC, dezvoltatorii au trebuit și anul acesta să participe la o loterie în urma căreia câștigătorilor li s-a oferit posibilitatea de a-și cumpăra un bilet în valoare de 1.599$. Pe lângă biletele clasice, Apple a oferit nu mai puțin de 350 de burse elevilor și membrilor organizațiilor STEM. Acestea includ atât un bilet gratuit la WWDC, cât și cazare gratuită la Universitatea din San Jose.

În jur de 5.000 de dezvoltatori vor participa anul acesta la WWDC pentru a se întâlni cu cele câteva sute de angajați Apple care le vor răspunde întrebărilor și vor numeroase diferite evenimente. Dezvoltatorii care nu vor putea participa la WWDC 2018 vor putea urmări toate conferințele organizate în cadrul acestui eveniment atât prin intermediul platformei Apple WWDC 2018, cât și prin intermediul aplicației WWDC pentru iPhone, iPad și Apple TV.

Ca de obicei, iTutorial.ro vă va prezenta toate produsele și actualizările pe care Apple le va anunța în cadrul WWDC 2018, mai multe detalii despre cum veți putea fi la curent cu mult-așteptatul eveniment media urmând a vă fi oferite în curând.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.