iOS 11.3.1 a fost lansat marți seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 11). Noua versiune a sistemului de operare sosește la aproximativ trei săptămâni distanță față de versiunea finală a iOS 11.3 și nu a fost testată în prealabil.

iOS 11.3.1 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Potrivit companiei Apple, iOS 11.3.1 sporește securitatea dispozitivelor iPhone și iPad compatibile, precum include și o corectură pentru o problemă care determina lipsa de răspuns a interfeței tactile a unor dispozitive iPhone 8 care au fost reparate cu afișaje de schimb neoriginale.

Problema cu afișajele contrafăcute montate pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus a apărut imediat după lansarea iOS 11.3, când mai mulți utilizatori au descoperit cu stupoare că ecranele dispozitivelor lor nu mai răspundeau comenzilor. Aparent, la baza acestei chestiuni a stat un mic microcip din afișaj care a dezactivat interfața tactilă imediat după ce dispozitivul iPhone cu ecran neoriginal a fost actualizat la iOS 11.3.

Până acum nu s-a știut cu certitudine dacă blocarea afișajelor neoriginale montate pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus a fost cauzată de o eroare de software ori a fost făcută în mod deliberat de către Apple, însă acum este cât se poate de clar că prima variantă este și cea corectă.

Dar cu toate că începând de acum vor putea fi folosite din nou și dispozitivele iPhone 8 / 8 Plus cu afișaje neoriginale, Apple avertizează utilizatorii că folosirea unor afișaje neoriginale poate compromite calitatea vizuală și poate provoca funcționarea incorectă a dispozitivelor, drept pentru care le recomandă să efectueze numai reparații certificate dispozitivelor lor iPhone.

iOS 11.3.1 Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduce funcționalități noi pentru majoritatea utilizatorilor, actualizarea la iOS 11.3.1 le este recomandată tuturor posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 11.

iOS 11.3.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

Notă: În cazul în care ai instalat un profil de dezvoltator ori un profil iOS Beta Software pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, actualizarea la iOS 11.3.1 nu îți va apărea întrucât Apple testează deja iOS 11.4.

iOS 11.3.1 succede iOS 11.3, o actualizare care a introdus numeroase funcționalități noi, cum ar fi Sănătate Baterie iPhone, Conversații Business, ARKit 1.5, Fișe Medicale, Videoclipuri în Apple Music și nu numai. Mai multe informații despre iOS 11.3 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.