iOS 11.3 beta 1 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune a sistemului de operare sosește la numai o zi distanță de versiunea finală a iOS 11.2.5.

Potrivit Apple, iOS 11.3 beta 1 include funcționalități noi, corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile, fiind cea mai bogată în noutăți actualizare adusă până acum iOS 11.

Noile funcționalități care vor fi implementate în iOS 11.3 au fost prezentate de compania californiană în după-amiaza zilei de 24 ianuarie și putem spune că aceasta este cea mai bogată în noutăți actualizare adusă până acum iOS 11.

Printre noutățile din iOS 11.3 se numără 4 caractere animoji noi pentru iPhone X, o funcționalitate Conversații Business pentru Mesaje, ARKit 1.5 pentru aplicațiile bazate pe realitate augmentată, Fișe Medicale, îmbunătățiri pentru conținutul video din Muzică, noutăți pentru HomeKit, compatibilitate pentru Localizare Mobilă Avansată și, cel mai important pentru posesorii de modele mai vechi de iPhone, informații mai detaliate cu privire la sănătatea bateriilor și opțiunea de a dezactiva caracteristica de gestionare a energiei care poate reduce performanțele dispozitivelor cu baterii „îmbătrânite chimic.” Mai multe detalii despre caracteristicile amintite anterior sunt disponibile în cadrul acestui articol.

În cazul în care prezentul build de iOS 11.3 include și alte noutăți decât cele pe care Apple le-a prezentat deja, noi vi le vom prezenta în cele ce urmează.

iOS 11.3 beta 1 are numărul de build 15c5167f. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator din Configurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 1 a iOS 11.3 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până la finele săptămânii în curs.

Potrivit Apple, iOS 11.3 va fi disponibil în această primăvară pe toate dispozitivele compatibile cu iOS 11:  iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

iOS 11.3 succede iOS 11.2.5, o actualizare axată numai pe corectarea de erori și îmbunătățirea performanțelor dispozitivelor compatibile. Mai multe informații despre iOS 11.2.5 sunt disponibile aici.

Apple a mai lansat în această seară și tvOS 11.3 beta 1 și macOS 10.13.4 beta 1.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11.3 beta 1 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus menționate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

iOS 11.3 beta 1 Noutăți

 • Mesaje pe iCloud: Prezentată odată cu iOS 11 și disponibilă în primele build-uri ale iOS 11.0, caracteristica Mesaje pe iCloud a reapărut pe iPhone și iPad în iOS 11.3 beta 1. Utilizatorii vor putea activa Mesaje pe iCloud pentru a:
  • Elibera spațiul ocupat pe iPhone/iPad de mesaje (și toate fișierele atașate în conversații) întrucât toate mesajele vor fi stocate în iCloud (ocupând spațiul de aici).
  • Vedea toate conversațiile chiar și atunci când se autentifică pe un nou dispozitiv iPhone / iPad / Mac, fără a restaura pe el un backup. Mai mult, aceleași conversații vor fi mereu pe toate dispozitivele (deci dacă ai un iPhone activat mai demult și un iPad activat mai recent, pe acesta din urmă vor apărea automat toate conversațiile pe care le-ai pe iPhone înaintea configurării iPadului).
  • Te bucura de ștergerea mesajelor și conversațiilor dintr-un singur loc – o conversație ștearsă de pe iPhone, de exemplu, va fi eliminată automat și de pe dispozitivele iPad, Mac și iPod conectate la același cont de iCloud.   Notă: Activarea Mesaje pe iCloud ar trebui să se facă automat dacă folosești autentificarea cu doi factori și ai activat efectuarea automată a backupurilor pe iCloud. Cu toate acestea, în iOS 11.3 beta 1 s-ar putea să fi nevoit să activezi această funcționalitate, fie de pe ecranul de întâmpinare afișat după instalarea actualizării, fie din configurările iCloud.

 • Intimitate: Apple continuă să sublinieze importanța pe care o acordă intimității posesorilor de iPhone și iPad, astfel că, după instalarea actualizării iOS 11.3, un ecran de întâmpinare intitulat Intimitate va fi prezentat utilizatorilor pentru a-i informa că o pictogramă cu două persoane care dau mâna va apărea atunci când o aplicație sau caracteristică Apple solicită folosirea informațiilor personale. Aceasta nu va apărea însă de fiecare dată, ci, după cum evidențiază compania americană, numai atunci când se colectează informații personale – la activarea unor caracteristici, securizarea serviciilor Apple sau personalizarea experienței utilizatorilor. Utilizatorii interesați de intimitatea lor pot atinge butonul Mai multe și obține informații detaliate despre cum sunt colectate informațiile pentru fiecare caracteristică și aplicație de la Apple.
 • Configurări Intimitate: Pictograma afișată pe butonul Intimitate din Configurări are acum culoarea albastră și nu gri.
 • iBooks devine Cărți: Apple oferă o denumire mai sugestivă aplicației unde utilizatorii pot stoca și citi fișiere PDF și cărți.
 • App Store: 
  • Secțiunea Actualizări a magazinului de aplicații listează în sfârșit numărul de versiune și dimensiunea pentru fiecare dintre actualizările de aplicații disponibile.
  • Recenziile aplicațiilor pot fi acum sortate după mai multe criterii, cum ar fi cele mai utile, cele mai favorabile, cele mai critice și cele mai recente.
  • iPhone X: A fost introdus mesajul „Confirmare cu butonul lateral” și o nouă animație care îți sugerează să apeși de două ori butonul lateral pentru a confirma achiziția unei aplicații / efectuarea unei cumpărături prin Apple Pay. De asemenea, în zona butonului lateral apare mesajul „Dublă apăsare pentru instalare” atunci când efectuezi o primă achiziție de pe App Store.
 • AirPlay 2: Aidoma tvOS 11.3, iOS 11.3 vine cu AirPlay 2 – prima actualizare majoră adusă caracteristicii de difuzare audio introdusă de Apple în urmă cu șapte ani. Conform Apple, AirPlay 2 reduce întârzierile și starea latentă, permițându-le utilizatorilor să redea conținut audio pe mai multe dispozitive / boxe compatibile în același timp (de exemplu, cineva care are un Apple TV în camera de zi, unul în dormitor și o boxă în bucătărie, va putea să redea prin toate trei o melodie direct de pe iPhone/iPad/iPod/Mac). Deocamdată, AirPlay 2 lucrează doar pe dispozitivele Apple TV cu tvOS 11.3 (care, de altfel, și apar deja în aplicația Locuință din iOS 11.3 beta), însă boxele compatibile (inclusiv HomePod) vor fi acceptate în curând.
 • Game Center: Utilizatorii de iPhone și iPad pot din nou să adauge și elimine prieteni din Game Center. Apple a scos această funcționalitate odată cu eliminarea aplicației Game Center, utilizatorii putând până acum doar să își elimine toți prietenii din Game Center.
 • Cumpărături familiale cu Face ID: Părinții care posedă iPhone X vor putea aproba achizițiile de pe App Store ale copiilor folosind Face ID (această caracteristică nu a fost anterior disponibilă, deși pe modelele anterioare de iPhone achizițiile familiale puteau fi confirmate cu Touch ID).

iOS 11.3 beta 1 Notițele lansării

NOTES AND KNOWN ISSUES

3rd Party Apps

New Issues

 • Skype may crash on launch or after sign-in. (36501124)

ARKit

Resolved Issues

 • Continuing from a breakpoint while debugging an ARSession no longer results in VIO breaking. Visual objects placed in the world/anchor are now visible. (31561202)

Foundation

Known Issues

 • Clients of NSURLSessionStreamTask that use a non-secure connection fail to connect when an error occurs during PAC file evaluation and the system is configured for either Web Proxy Auto Discovery (WPAD) or Proxy Automatic Configuration (PAC). A PAC evaluation failure can occur when the PAC file contains invalid JavaScript or the HTTP host serving the PAC file is unreachable. (33609198)

Workaround: Use startSecureConnection to establish a secure connection. Health

New Issues

 • In beta 1, Health Record accounts and data are not synced to Health in iCloud. This results in data from the device not syncing to other devices. (35431094)

Workaround: Remove and then add the iCloud account on the upgraded device to restore Health data.

Maps

New Issues

 • Maps may crash when tapping the “Destinations” UI while connected to CarPlay. (34862998)

Workaround: Either use Siri voice input to start navigation or start navigation on the device before connecting to CarPlay.

MediaPlayer

New Issues

 • The start Item property of MPMusicPlayerMediaItemQueueDescriptorAPI is ignored resulting in the first song in a list being played for any request. (33567879)

Messages

New Issues

 • Some Messages threads may take longer to load than expected. (35394897)

Mobile Device Management

New Features

Added new configuration settings for device management. For details of the new settings, see the Configuration Profile Reference and the MDM Protocol Reference.

 • Delay the ability to see and install iOS updates for up to 90 days.
 • Disable USB Restricted Mode.
 • Enable and disable Bluetooth if the Bluetooth settings are not restricted.
 • Find information for an installed app including update availability, if it is assigned to the device or the user, and if the source of the app is the App Store, an Enterprise app, or a beta.
 • Arrange WebClips to the Home Screen Layout payload.
 • Skip the Proximity Setup screen on first reboot after using the EraseDevice command.
 • Skip the Privacy screen during setup.
 • Require teacher permission for a student to leave an unmanaged class in Classroom.
 • Restrict the Apple TVs the Remote app can connect to.
 • Reinstall deleted system apps with the InstallApplication command.

Safari

Resolved Issues

 • WebApps saved to the home screen and webpages in SafariViewController can now use the camera to capture images. (35542231)

Single Sign On

Resolved Issues

 • Background tasks now correctly authenticate in an app that uses Kerberos for single sign- on. (36301557)

Siri

New Issues

 • Siri control of AirPlay 2 isn’t enabled in iOS 11.3 beta 1. (36551796)

Vision

Known Issues

 • Facial landmarks identified by the Vision framework may flicker in temporal use cases such as video. (32406440)

Xcode

Known Issues

 • Debugging a disabled Messages extension may cause Messages to crash. (33657938)

Workaround: Before starting the debug session, enable the extension by tapping the More (…) button to show the list of apps, then tapping the Edit button, and then tapping the switch to turn on the extension.

 • After a simulated iOS device starts up, it’s not possible to pull down the Lock screen. (33274699)

Workaround: Lock and unlock the simulated device and then reopen Home screen.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.