macOS 10.13.4 beta 1 a fost lansat pentru dezvoltatori

0
587

macOS 10.13.4 beta 1 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Mac sosește la numai o zi distanță de versiunea finală a macOS High Sierra 10.13.3.

Apple menționează că macOS 10.13.4 beta 1 reprezintă o actualizare care „îmbunătățește stabilitatea, compatibilitatea și securitatea Mac.”

Mai multe detalii despre schimbările din macOS High Sierra 10.13.4 beta 1 vor fi disponibile ceva mai jos în cadrul acestui articol de îndată ce vor fi semnalate de către dezvoltatori.

macOS 10.13.4 beta 1 poate fi descărcat și instalat de îndată pe Mac-urile dezvoltatorilor de aplicații (care au mai avut instalate versiuni beta de macOS pe Mac-ul pe care doresc să îl actualizeze), via Mac App Store. În cazul în care ești dezvoltator și nu ai mai instalat până acum versiuni beta ale macOS pe Mac-ul tău, va trebui să descarci un profil de pe Apple Developer Center pentru ca mai apoi să poți instala actualizarea 10.13.4 beta 1.

macOS 10.13.4 public beta 1 nu este deocamdată disponibil pentru utilizatorii de Mac, însă ar trebui să sosească până la finele săptămânii în curs.

Apple nu a anunțat deocamdată data la care va lansa versiunea finală a macOS 10.13.4, însă presupunem că ea va fi disponibilă în primăvară, odată cu iOS 11.3.

Actualizarea macOS 10.13.4 succede macOS 10.13.3, o actualizare care venit cu câteva corecturi de erori și îmbunătățiri minore. Mai multe informații despre macOS 10.13.3 sunt disponibile aici.

Alături de macOS 10.13.4 beta 1, Apple a mai lansat în această seară și iOS 11.3 beta 1 și tvOS 11.3 beta 1. În plus, compania americană a publicat și prima versiune beta a Xcode 9.3, o actualizare care vine cu multe corecturi de erori, promite să îmbunătățească timpii de compilare a proiectelor Swift, oferă un mod de testare pe 64 de biți a aplicațiilor Mac pe 32 de biți și introduce o nouă versiune a instrumentului Organizator Energie, care va alerta programatorii atunci când aplicațiile lor au un impact semnificativ asupra bateriei dispozitivelor pe care sunt instalate (inclusiv dacă lucrează în fundal sau în alte aplicații, sub formă de extensii).

macOS 10.13.4 beta 1 Noutăți

 • Aplicații pe 32 biți: macOS High Sierra 10.13.4 afișează un mesaj de atenționare la accesarea aplicațiilor pe 32 de biți prin care informează utilizatorii că aceste aplicații ar putea afecta performanțele computerelor lor și că nu vor mai fi compatibile cu sistemul de operare în viitor. Această atenționare va apărea deocamdată doar o dată / aplicație și vine la câteva luni după ce Apple a anunțat că macOS High Sierra va fi ultima versiune de macOS care va accepta aplicații pe 32 de biți „fără compromisuri.” În prezent, toate aplicațiile noi trimise spre publicare pe Mac App Store trebuie să fie pe 64 de biți, iar din iunie, toate actualizările aduse aplicațiilor existente de pe App Store trebuie să fie pe 64 de biți.
 • iBooks: La fel ca și în iOS 11.3, și în macOS 10.13.4 aplicația iBooks a fost redenumită în Books (Cărți).
 • Mesaje pe iCloud: Prezentată odată cu iOS 11 și macOS High Sierra și disponibilă în primele build-uri ale iOS 11.0 / macOS 10.13, caracteristica Mesaje pe iCloud a reapărut pe Mac în macOS 10.13.4 beta 1. Utilizatorii vor putea activa Mesaje pe iCloud pentru a:
  • Elibera spațiul ocupat pe Mac de mesaje (și toate fișierele atașate în conversații) întrucât toate mesajele vor fi stocate în iCloud (ocupând spațiul de aici).
  • Vedea toate conversațiile chiar și atunci când se autentifică pe un nou dispozitiv iPhone / iPad / Mac, fără a restaura pe el un backup. Mai mult, aceleași conversații vor fi mereu pe toate dispozitivele (deci dacă ai un iPhone activat mai demult și un Mac activat mai recent, pe acesta din urmă vor apărea automat toate conversațiile pe care le-ai avut pe iPhone înaintea configurării Mac-ului).
  • Te bucura de ștergerea mesajelor și conversațiilor dintr-un singur loc – o conversație ștearsă de pe iPhone, de exemplu, va fi eliminată automat și de pe dispozitivele iPad, Mac și iPod conectate la același cont de iCloud.
 • Intimitate: Apple continuă să sublinieze importanța pe care o acordă intimității posesorilor de iPhone și iPad, astfel că, după instalarea actualizării iOS 11.3, un ecran de întâmpinare intitulat Intimitate va fi prezentat utilizatorilor pentru a-i informa că o pictogramă cu două persoane care dau mâna va apărea atunci când o aplicație sau caracteristică Apple solicită folosirea informațiilor personale. Aceasta nu va apărea însă de fiecare dată, ci, după cum evidențiază compania americană, numai atunci când se colectează informații personale – la activarea unor caracteristici, securizarea serviciilor Apple sau personalizarea experienței utilizatorilor. Utilizatorii interesați de intimitatea lor pot atinge butonul Mai multe și obține informații detaliate despre cum sunt colectate informațiile pentru fiecare caracteristică și aplicație de la Apple.
 • Fundal nou: Disponibil anterior numai pe iMac Pro, fundalul Ink Cloud este acum oferit tuturor utilizatorilor de Mac.

Notă: Dacă ai descărcat și instalat macOS 10.13.4 beta 1 pe Mac și ai descoperit schimbări importante, te rugăm să ne anunți și pe noi printr-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.