tvOS 11.3 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV 4 și Apple TV 4K. Iată ce aduce nou

0
642

tvOS 11.3 beta 1 a fost lansat miercuri seară pentru Apple TV generațiile a 4-a și a 5-a. Disponibilă deocamdată numai pentru dezvoltatorii de aplicații, această actualizare adusă sistemului de operare sosește la numai o zi distanță de versiunea finală a tvOS 11.2.5.

Potrivit Apple, tvOS 11.3 este o actualizare care include corecturi de erori, noi caracteristici și actualizări de securitate. Printre noutățile aduse de prezenta actualizare se numără și îmbunătățiri de compatibilitate cu conținutul Match, comutare automată a ratei de cadre pe Apple TV generația a 4-a (această funcționalitate a fost disponibilă până acum doar pe Apple TV 4K) și comutare automată a modului pentru sesiunile video prin AirPlay.

În situația în care prezenta actualizare de tvOS introduce și alte noutăți, noi vi le vom prezenta în cadrul acestui articol.

tvOS 11.3 beta 1 poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple TV 4 și Apple TV 4K din Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). În cazul în care tvOS 11.3 beta 1 este prima versiune de prelansare a tvOS instalată pe Apple TV-ul tău, va trebui mai întâi să descarci un profil de dezvoltator (via Xcode) și abia după aceea să cauți tvOS 11.3 beta 1 în meniul Actualizări.

tvOS 11.3 public beta 1 nu a fost lansat încă, dar ne așteptăm ca această actualizare să fie disponibilă pentru membrii Apple Beta Program până la finele săptămânii curente.

Deocamdată nu se știe cu exactitate când va fi lansată versiunea finală a tvOS 11.3, însă presupunem că ea va fi disponibilă pentru publicul larg în primăvară, odată cu iOS 11.3.

Împreună cu tvOS 11.3 beta 1, Apple a mai lansat în această seară și versiunile beta 1 ale iOS 11.3 și macOS 10.13.4.

tvOS 11.3 beta 1 Noutăți

  • Poziționare Apple TV: Imediat după instalarea tvOS 11.3 beta 1, utilizatorilor le este solicitat să indice locul din casă unde este poziționat Apple TV-ul respectiv pentru o mai bună funcționare împreună cu HomeKit și Locuință.
  • AirPlay 2: Aidoma iOS 11.3, tvOS 11.3 vine cu AirPlay 2 – prima actualizare majoră adusă caracteristicii de difuzare audio introdusă de Apple în urmă cu șapte ani. Conform Apple, AirPlay 2 reduce întârzierile și starea latentă, permițându-le utilizatorilor să redea conținut audio pe mai multe dispozitive / boxe compatibile în același timp (de exemplu, cineva care are un Apple TV în camera de zi, unul în dormitor și o boxă în bucătărie, va putea să redea prin toate trei o melodie direct de pe iPhone/iPad/iPod/Mac). Deocamdată, AirPlay 2 lucrează doar pe dispozitivele Apple TV cu tvOS 11.3 (care, de altfel, și apar deja în aplicația Locuință din iOS 11.3 beta), însă boxele compatibile (inclusiv HomePod) vor fi acceptate în curând.
  • Intimitate: Apple continuă să sublinieze importanța pe care o acordă intimității utilizatorilor produselor sale, astfel că, după instalarea actualizării tvOS 11.3, un ecran de întâmpinare intitulat Intimitate va fi prezentat utilizatorilor pentru a-i informa că o pictogramă cu două persoane care dau mâna va apărea atunci când o aplicație sau caracteristică Apple solicită folosirea informațiilor personale. Aceasta nu va apărea însă de fiecare dată, ci, după cum evidențiază compania americană, numai atunci când se colectează informații personale – la activarea unor caracteristici, securizarea serviciilor Apple sau personalizarea experienței utilizatorilor. Utilizatorii interesați de intimitatea lor vor putea accesa o nouă secțiune intitulată Vedeți cum sunt administrate datele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.