În articolul de astăzi vom arunca o privire asupra unei camere auto DVR de la SJCAM ce vine alături de o aplicație foarte rapidă și intuitivă pentru dispozitivele iPhone și iPod touch.

Această cameră auto DVR poate fi găsită sub mai multe denumiri, cum ar fi M30 sau SJ-DASH. Totuși, am ales să urmăm site-ul oficial al producătorului și să utilizăm denumirea de SJ-DASH.

Ce diferențe există între camerele video sport și camerele auto?

Răspunsul este foarte ușor. Camerele video sport sunt construite pentru a fi foarte solide, rezistente la apă, putând astfel să fie utilizate atunci când faci sport și nu doar. Cu toate acestea, oamenii cumpără uneori camere video sport pentru uzul cotidian și pentru vacanțe. O cameră auto, pe de altă parte, este construită exclusiv pentru a filma continuu în timp ce conduceți, scopul său principal fiind, deci, înregistrarea traficului. Spre deosebire de o cameră video sport, camera auto de bord este statică, deoarece este montată pe parbriz pentru a înregistra traficul.

Există țări unde sunt interzise astfel de camere de bord, însă în România sunt permise. Și chiar dacă filmările de acest gen nu sunt luate în considerare ca și dovezi dacă ajungeți în instanță, ele sunt importante pentru că de foarte multe ori polițiștii sau firmele de asigurare țin cont de ele.

Specificații cameră auto de bord SJCAM SJ-DASH

 • Chipset: SJCAM A7-10 (NTK96658)
 • Senzor: SONY IMX 323
 • Lentile: wide, 140 de grade
 • Greutate: 70 de grame
 • Dimensiuni: 8.40 x 5.20 x 3.20 cm
 • Ecran: 3 inchi (320×240)
 • Rezoluție maximă: 1080p
 • Memorie: până la 64 GB (cu card SD)
 • Wi-Fi: Da
 • Aplicație iOS: Da

Accesorii

Așa cum spuneam anterior, SJ-DASH nu este o cameră video sport, așadar nu are nevoie de prea multe accesorii. Scopul său principal este să rămână într-un loc fix pe parbrizul mașinii și să înregistreze tot ce se întâmplă în trafic. Așadar, accesoriile sunt puține însă foarte utile și practice:

 • sistemul de montare cu ventuză cu aspirație
 • cablu USB de 3,5 metri
 • încărcător auto USB dual (1A + 2.4A)

Calitatea video și construcția

Calitatea video este foarte bună. Datorită unghiului larg de vizualizare (140 de grade), aveți o viziune foarte mare asupra a tot ceea ce se află în fața dvs. Această cameră filmează doar 1920 x 1080 la 30 cadre pe secundă.

Având în vedere că dispune de un senzor de numai 2 megapixeli, calitatea video este chiar foarte bună.

Construcția camerei și accesoriile sale sunt incredibil de bune și, mai presus de toate, funcționale. Camera este foarte ușoară și mică, având un aspect elegant grație culorii negre cu inserții cromate pe margini.

Sub ecran, găsim patru butoane tactile, în partea stângă se află doar butonul de pornit/oprit camera, în partea dreapta portul pentru card SD, iar în partea superioară portul USB.

Aplicația dedicată pentru iOS

Această cameră auto DVR dispune de tehnologia Wi-Fi, astfel încât este compatibilă și cu aplicația pentru smartphone. La fel ca și meniul general al camerei, aplicația este una minimalistă, dar foarte rapidă și ușor de utilizat.

Aplicația are doar trei ecrane, primul în care conectați efectiv camera, al doilea în care vedeți live ce anume înregistrează aceasta, alături de un buton foarte mare de culoare albastră, util pentru a salva înregistrarea.

În al treilea ecran disponibil al aplicației puteți face toate setările disponibile pentru cameră. Printre acestea amintim cele mai importante funcții:

 • setarea timpului pentru înregistrarea în buclă
 • activarea sau dezactivarea funcției WDR (Wide Dynamic Range)
 • adăugarea datei pe filmare (importantă pentru a dovedi când a avut loc un anumit eveniment)
 • sensibilitatea senzorului G

De asemenea, prin intermediul acestei aplicații puteți și să redați înregistrările deja efectuate sau să partajați pe rețelele de socializare filmările / imaginile înregistrate.

Aplicația se instalează foarte ușor pe telefonul dvs., trebuie doar să scanați codul QR aflat pe lateralul cutiei în care primiți camera ori să accesați acest link.

În concluzie, dacă vă gândiți să aveți o dovadă în plus asupra neregulilor ce au loc zi de zi în traficul din România și nu numai, o astfel de cameră auto este un accesoriu în care merită să investiți. Aplicația pentru iPhone o face să fie și mai ușor de utilizat.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.