Câteva poze apărute la sfârșitul săptămânii trecute ne prezintă pentru prima dată afișajul de 6,5 inchi și digitizorul presupusului iPhone X Plus pe care Apple urmează să îl lanseze în a doua parte a acestui an.

Potrivit sursei acestor fotografii, componentele prezentate sunt rezultatul unei „producții de test” desfășurate la una dintre fabricile LG din Vietnam.

Aruncând o privire asupra primei fotografii, observăm un singur digitizor despre care putem spune cu o oarecare certitudine că este mai mare decât digitizorul iPhone X, dar și că are un „breton” ceva mai mic decât acesta (în raport cu dimensiunile sale). Despre decupajul („bretonul”) făcut de Apple în ecranul iPhone pentru a face loc componentelor pentru Face ID, camerei și receptorului, trebuie să precizăm că cel puțin un zvon apărut până acum a indicat că modelele de iPhone cu afișaj OLED ce vor fi lansate de Apple în 2018 vor avea acest decupaj mai mic.

Separat de dimensiuni și breton, mai observăm în zona inferioară a imaginii că digitizorul include un cablu lițat care permite conectarea lui la placa de bază a viitorului model de iPhone. Pe acest cablu este imprimat un număr de componentă care are un format similar celui folosit de către Apple. El ne sugerează că digitizorul a fost produs undeva în a 46-a săptămână a anului 2017, adică la mijlocul lunii noiembrie. Aceasta înseamnă că nu avem în față o componentă tocmai recentă și s-ar putea ca ea să difere de cea care va fi introdusă în viitorul model de iPhone.

Cea de-a doua fotografie, pe de altă parte, ne prezintă nu mai puțin de patru afișaje cu digitizor. Și acestea par a fi mai mari decât afișajul iPhone X și au un breton ceva mai îngust. De asemenea, deși similar, spatele acestor afișaje nu este chiar identic cu cel al afișajului folosit la iPhone X.

În prezent, Samsung este furnizorul exclusiv de afișaje OLED pentru iPhone X, însă au existat zvonuri care au indicat că LG ar putea anul acesta să furnizeze afișajele pentru iPhone X Plus. Ori faptul că aceste imagini apărute acum pe Internet ar fi fost înregistrate la o fabrică LG din Vietnam nu face nimic altceva decât să ne confirme acele zvonuri. Apple ar fi investit câteva miliarde de dolari pentru a ajuta LG să își crească producția de afișaje OLED astfel încât să nu mai fie nevoită să se bazeze exclusiv pe Samsung Display.

Zvonurile de până acum arată că Apple va lansa trei noi modele de iPhone în luna septembrie a acestui an. Primul dintre acestea va fi succesorul iPhone X și va avea același ecran OLED cu diagonala de 5,8 inchi. Al doilea va fi un iPhone X Plus cu ecran mai mare (6,5 inchi), în timp ce al treilea va avea un afișaj LCD din muchie în muchie, care va măsura 6,1 inchi, și va păstra factorul de formă al iPhone X.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.