Dezvoltarea aplicațiilor mobile native: caracteristici și beneficii

- Publicitate -

Folosirea dispozitivelor inteligente a devenit o necesitate în zilele noastre, și nu există persoană care să nu folosească telefonul mobil sau tableta aproape zilnic. Datorită acestui fapt producătorii de echipamente mobile scot pe piață dispozitive din ce în ce mai avansate și mai ușor de folosit.

Calitatea acestor dispozitive și ceea ce le face să ajungă în topul vânzărilor este dată de calitatea și diversitatea de aplicații software pe care acestea le pot accesa. Fiecare dintre giganții producători de dispozitive mobile colaborează cu producătorii de aplicații software pentru a obține cele mai bune programe. Aplicațiile mobile pot fi hibride sau native. Cele hibride sunt aplicații care  sunt dezvoltate folosind tehnologii WEB (JavaScript, HTML, CSS) și în acest moment încep să prindă rădăcini tot mai puternice datorită faptului că multe medii de dezvoltare devin tot mai stabile și oferă acces la tot mai multe funcționalități hardware ale dispozitivelor.

Caracteristici aplicații mobile native

Aplicațiile mobile native sunt aplicații scrise în limbajul de programare specific platformei pentru care se dezvoltă. Acestea au un timp de răspuns mult mai rapid decat cele hibride și au acces la componentele hardware ale dispozitivului. Cei mai mulți dintre cei care se ocupă cu dezvoltare aplicații mobile se concentrează pe a îmbunătății mediul de dezvoltare și șabloanele de lucru, totul pentru a atrage giganții producători de dispozitive mobile.

Aplicațiile native sunt foarte pretențioase deoarece fiecare platformă cere cunoașterea a cel puțin unui limbaj de programare diferit față de altă platformă iar la rândul lui și limbajul de programare vine cu un șablon de lucru care de obicei este destul de încărcat cu informații. Pentru ca un astfel de produs să poată fi rulat pe mai multe sisteme de operare, de obicei este nevoie de câte un programator pentru fiecare platformă în funcție de volumul de muncă, termene limită și alți factori.

O aplicație nativă care respectă regulile de dezvoltare specifice platformei pentru care este destinată nu va folosi niciodată aceleași resurse grafice pentru mai mult de o platformă. Aceasta din cauză că aplicațiile native trebuie să păstreze din comportamentul și designul sistemului de operare pe care rulează. Acestea trebuie să se integreze în platforma aleasă de utilizatorul final.

Beneficii

Dezvoltarea aplicațiilor react native aduc o multitudine de beneficii celor care se ocupă cu creare aplicații mobile. Prin acestea enumerăm posibilitatea de a accesa diferite componente hardware precum și timpul mai scurt de răspuns pentru unele operații. În plus, programatorul are acces la ultimele API-uri apărute pe platformă iar aplicația are o vizibilitate mai mare pe platforma unde este lansată datorită faptului că este distribuită prin piețele de aplicații folosite de majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile. Acest lucru oferă utilizatorului o experiență de utilizare superioară fapt ce poate duce la creșterea utilizării aplicației.

Mediile de dezvoltare vin de obicei cu unelte bune de testare a codului dar și de analiză a aplicației din punct de vedere al consumului de memorie și timpului de răspuns iar aplicațiile native pot aduce utilizatori noi în timp ce-i păstrează pe cei care deja le folosesc. Majoritatea brand-urilor mari din lumea aplicațiilor sociale (Facebook, Twitter, LinkedIn, etc.) și-au dat seama de puterea aplicațiilor native de a atrage utilizatori și au ales să meargă pe această nișă. Acestea au și părți negative, una dintre acestea fiind aceea că specializarea programatorului pe o platformă poate dura ani de zile fapt ce duce și la o limitare a resurselor umane.

Articol sponsorizat

- Publicitate -

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Am nevoie de antivirus pe Mac?

Pe lângă ușurința în utilizare și ecosistemul neegalat al Apple, utilizatorii optează pentru Mac și datorită siguranței...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.