watchOS 4.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

0
514

watchOS 4.1 beta 3 a fost lansat pentru dispozitivele Apple Watch. Disponibilă numai pentru dezvoltatorii de aplicații, noua versiune de watchOS sosește la doar o săptămână distanță de watchOS 4.1 beta 2 și la aproximativ trei săptămâni distanță de watchOS 4.1 beta 1.

Conform Apple, watchOS 4.1 beta 3 aduce numai „corecturi de erori și îmbunătățiri pentru performanțe.” Cu toate acestea, noi ne așteptăm ca și acest nou build de watchOS 4.1 să vină și cu o serie de caracteristici noi.

watchOS 4.1 beta 1 a adus, în mod surprinzător, două caracteristici noi și importante pentru utilizatorii de Apple Watch: Difuzare Apple Music și aplicația Radio (mai multe detalii aici). Nici watchOS 4.1 beta 2 nu s-a lăsat mai prejos, introducând câteva sute de caractere emoji noi și/sau actualizate, schimbări în centrul de control și actualizări pentru aplicația Radio (mai multe detalii despre watchOS 4.2 și noutățile pe care le aduce sunt disponibile aici).

watchOS 4.1 beta 3 are numărul de build 15R5843a și poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple Watch de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja un profil de dezvoltator pentru ceas). Pentru a actualiza Apple Watch la watchOS 4.1 beta 3 va trebui ca iPhone-ul asociat să aibă instalat măcar iOS 11.1 și să fie în proximitatea ceasului, iar Apple Watch-ul să fie pus la încărcat și să aibă măcar 50% baterie.

Data lansării versiunii finale de watchOS 4.1 este necunoscută până la ora actuală, însă această actualizare a sistemului de operare va fi disponibilă pe toate modelele de Apple Watch lansate până acum.

Versiunile beta 3 ale tvOS 11.1, iOS 11.1 și macOS 10.13.1 sunt și ele disponibile acum.

watchOS 4.1 beta 3 Noutăți

 • Vulnerabilitate Wi-Fi: La scurt timp după ce vestea că mai toate dispozitivele care se pot conecta la Wi-Fi sunt vulnerabile din cauza unor probleme grave din standardul WPA2, Apple a anunțaț (via Rene Ritchie) că iOS 11.1 beta 3, tvOS 11.1 beta 3, macOS 10.13.1 beta 3 și watchOS 4.1 beta 3 sunt protejate de aceste probleme.
  • Descoperite de cercetătorul în domeniul securității Mathy Vanhoef, vulnerabilitățile din WPA2 afectează milioane de routere, telefoane inteligente, PC-uri, Mac-uri, iPad-uri și nu numai. Acestea le permit infractorilor cibernetici să decripteze prin atacturi „KRACK” traficul de rețea pentru a fura numerele cardurilor de credit, numele de utilizatori, parolele, fotografiile și/sau alte informații pe care noi le transmitem chiar și prin intermediul unor conexiuni securizate, în rețele securizate de cel mai puternic protocol de securitate Wi-Fi.
  • Aparent, dispozitivele cu iOS 11.0.3 (și anterior), tvOS 11.0 (și anterior) și watchOS (4.0.1 și anterior), precum și computerele cu Windows nu sunt la fel de vulnerabile în fața KRACK precum sunt computerele cu macOS 10.13.0 ori Linux sau/și dispoizitivele cu Android (acestea trei din urmă permit retrimiterea și reutilizarea unei chei de criptare care ar trebui să fie folosită o singură dată, iar atacurile KRACK tocmai pe această breșă se bazează).
  • Până la lansarea versiunilor publice de iOS 11.1, watchOS 4.1, tvOS 11.1 și macOS 10.13.1, utilizatorii care se tem de eventuale atacuri construite pe vulnerabilitatea KRACK ar trebui să:
   • se ferească de rețele Wi-Fi publice.
   • să folosească, conexiuni Ethernet ori de câte ori este posibil.
   • să apeleze la VPN-uri sigure.
   • să caute constant actualizări de firmware pentru celelalte dispozitive care se pot conecta la Wi-Fi și să le instaleze numaidecât.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la watchOS 4.1 beta 3 și ai descoperit alte noutăți decât cele prezentate mai sus, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.