watchOS 4 a fost anunțat în cadrul WWDC 2017 și este cea mai nouă actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru Apple Watch.

Potrivit Apple, noua versiune de watchOS introduce un cadran Siri proactiv care poate să afișeze informațiile de care utilizatorii au cel mai mult nevoie pe parcursul unei zile, include meditații Activitate personalizate și o experiență cu totul nouă pentru aplicația Muzică. Mai mult decât atât, actualizarea vine să îmbunătățească aplicația Exerciții și introduce GimKit, o platformă „revoluționară” care va permite Apple Watch să se conecteze la echipamentele de fitness dotate cu NFC.

Apple Watch este cel mai bun dispozitiv pentru o viață sănătoasă, iar cu watchOS 4 este mai inteligent ca oricând. Am creat o experiență cu adevărat individualizată prin cele mai
inteligente aplicații Activitate și Exerciții, cadranul Siri care îți prezintă informațiile de care ai nevoie atunci când ai nevoie și aducem utilizatorilor muzica favorită pe încheietura mâinii – Jeff Williams, COO Apple.

watchOS 4 Inteligență artificială

Siri

watchOS 4 extinde prezența și inteligența asistentului virtual personal la cadranele de ceas. Utilizatorii care vor configura noul cadran Siri vor vedea că, cu fiecare ridicare a mâinii, informația de pe afișaj se actualizează în mod dinamic în funcție de momentul din zi, rutinele zilnice și datele venite de la aplicații precum Activitate, Alarme, Respirație, Calendar, Hărți, Mementouri și Wallet.

Activitate

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch introduce în aplicația Activitate meditații inteligente și încurajări ajustate pentru a ajuta utilizatorii să încheie Inelele Activitate mai des și să aibă realizări consecutive mai lungi.

În fiecare dimineață, Activitate va trimite utilizatorilor o notificare personalizată atunci când sunt aproape de a câștiga o Realizare sau le va sugera ce trebuie să facă pentru a ajunge la nivelul de activitate din ziua precedentă. Iar dacă este necesar, până la sfârșitul zilei, aplicația va trimite notificări prin care va spune cu exactitate cât de mult mai trebuie să se miște pentru a-și închide inelele de activitate până la sfârșitul zilei.

În plus, noua aplicație Activitate include provocări lunare – bazate pe realizările avute de fiecare în luna precedentă – și noi celebrări – efecte de ecran afișate atunci când completezi un inel sau atingi un obiectiv.

Muzică

Ascultatul muzicii este mai personal ca oricând în watchOS 4 grație noii aplicații Muzică, care se sincronizează automat cu Mixtură Muzică Nouă, Mixtură Muzică Favorită și muzica cea mai ascultată de tine pentru a se asigura că ai mereu cu tine melodii care îți plac și care te pot ajuta să îți îndeplinești obiectivele de mișcare.

watchOS 4 Fitness

Exerciții

Apple a înțeles că utilizatorii de Apple Watch vor să înceapă instantaneu exercițiile fizice, așa că noua aplicație Exerciții din watchOS 4 va oferi posibilitatea de a începe un exercițiu fizic nou cu doar o atingere de ecran (atunci când, desigur, va sugera tipul de exercițiu corect).

Utilizatorii care se antrenează serios trebuie să știe că aplicația pentru fitness preinstalată din watchOS 4 include suport pentru exercițiile HIIT (Antrenamente în Intervale de Înaltă Intensitate) cu noi algoritmi de urmărire a ritmului cardiac și mișcării. De asemenea, aceasta vine cu comutare rapidă a tipurilor de exerciții pentru utilizatorii care fac antrenamente sau exerciții fizice în linie pentru activități precum triatloane – la sfârșit va afișa un rezumat extins cu datele înregistrate.

Pe Apple Watch Series 2, noua aplicație Exerciții va urmări mai bine activitatea utilizatorilor în timpul înotului, înregistrând automat când se mișcă și când fac pauză, ritmul pentru fiecare set și distanța pentru fiecare tip de înot.

În fine, Exerciții va activa automat modul Nu deranjați, astfel încât utilizatorii să nu mai fie întrerupți de mesaje, apeluri și e-mailuri în timp ce se antrenează.

GymKit

watchOS 4 aduce frameworkul GymKit. Acesta le va permite utilizatorilor să își asocieze ceasurile cu echipamente cardio – benzi de alergare, biciclete, eliptice sau steppere – create de producători precum Life Fitness ori Technogym, pentru sincronizarea neîntreruptă a caloriilor arse, distanței parcurse, vitezei, etajelor urcate, înclinației sau/și ritmului.

Potrivit Apple, procesul de asociere se va realiza printr-o atingere, Apple Watch comunicând mai apoi cu echipamentele sportive prin NFC pentru a completa datele pe care le-a înregistrat deja și, implicit, pentru a oferi cele mai exacte măsurători.

watchOS 4 Alte noutăți

Cadrane

Alături de cadranul Siri, Apple a introdus în watchOS 4 trei cadrane din Toy Story, care vor aduce la încheietura mâinii personajele Pixar favorite – Woody, Jessie și Buzz Lightyear.

Un al cincilea cadran nou este Caldeidoscop acesta transformând, după cum vă imaginați deja, imaginile statice în forme hipnotizante.

În fine, noua versiune a sistemului de operare include și câteva complicații noi, cum ar fi Siri, În redare și Apple News.

Transfer de bani cu Apple Pay

Noua versiune a sistemului de operare pentru ceas le oferă utilizatorilor Apple Watch posibilitatea de a transfera bani rapid, ușor și în siguranță către prieteni și membrii familiei. La fel ca și în cazul iOS 11, procesul de transfer se va putea realiza atât din interiorul aplicației Mesaje, cât și prin Siri.

Atunci când ești plătit, banii primiți sunt transferați în contul virtual Apple Pay Cash pe care îl vei putea folosi la rândul tău pentru a plăti / transfera bani către cineva, pentru a face cumpărături folosind Apple Pay în magazine și aplicații sau îi vei putea transfera pur și simplu în contul tău bancar.

watchOS 4 Disponibilitate

watchOS 4 va putea fi instalat de publicul larg începând din toamna acestui an. Noua versiune a sistemului de operare este compatibilă cu toate modelele de Apple Watch lansate până acum, însă nu va mai lucra împreună cu iPhone 5 și iPhone 5c, întrucât necesită iOS 11 pentru a putea fi instalată (iar iPhone 5/5c nu pot face upgrade la această versiune a sistemului de operare).

Până la lansarea din toamnă, noua actualizare de watchOS va fi testată de către Apple împreună cu dezvoltatorii de aplicații prin intermediul Apple Developer Program. Prima versiune beta este deja disponibilă și poate fi instalată pe ceasurile asociate unor dispozitive iPhone cu iOS 11.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.