macOS 10.13.1 beta 3 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Mac sosește la exact o săptămână distanță de macOS High Sierra 10.13.1 beta 2 și la aproape trei săptămâni de când a început procesul de testare a acestei actualizări.

Apple menționează că macOS 10.13.1 beta 3 reprezintă o actualizare care „îmbunătățește stabilitatea, compatibilitatea și securitatea Mac.” Mai multe detalii despre noutățile descoperite în noul build de macOS vor fi oferite puțin mai jos în cadrul acestui articol de îndată ce vor fi descoperite de către dezvoltatori.

Până acum, macOS 10.13.1 pare a fi mai curând o actualizare axată pe adresarea erorilor din prima versiune de High Sierra, precum și pe îmbunătățirea performanțelor dispozitivelor compatibile. Singura noutate importantă descoperită în această actualizare este la nivelul emoji, Apple adăugând cele câteva sute de caractere noi sau actualizate pe care le-am văzut și în iOS 11.1 și watchOS 4.1.

macOS 10.13.1 beta 3 are numărul de build 17B38a și poate fi descărcat și instalat de îndată pe Mac-urile dezvoltatorilor de aplicații (care au mai avut instalate versiuni beta de macOS pe Mac-ul pe care doresc să îl actualizeze), via Mac App Store. În cazul în care ești dezvoltator și nu ai mai instalat până acum versiuni beta ale macOS pe Mac-ul tău, va trebui să descarci un profil de pe Apple Developer Center pentru ca mai apoi să poți instala actualizarea 10.13.1 beta 3.

Până la ora actuală nu se știe care este data la care va fi lansată versiunea finală a macOS 10.13.1, însă ne așteptăm ca ea să fie disponibilă până în iarna anului curent sau chiar până la lansarea iPhone X.

Alături de macOS 10.13.1 beta 3, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 11 beta 3, iOS 11.1 beta 3, watchOS 4.1 beta 3 și Xcode 9.1 beta 3 (build 9B47) – cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat, care include, printre altele, și SDK-urile și API-urile iOS 11.1 / macOS 10.13.1 / watchOS 4.1 / tvOS 11.1.

macOS 10.13.1 beta 3 Noutăți

 • Vulnerabilitate Wi-Fi: La scurt timp după ce vestea că mai toate dispozitivele care se pot conecta la Wi-Fi sunt vulnerabile din cauza unor probleme grave din standardul WPA2, Apple a anunțaț (via Rene Ritchie) că iOS 11.1 beta 3, tvOS 11.1 beta 3, macOS 10.13.1 beta 3 și watchOS 4.1 beta 3 sunt protejate de aceste probleme.
  • Descoperite de cercetătorul în domeniul securității Mathy Vanhoef, vulnerabilitățile din WPA2 afectează milioane de routere, telefoane inteligente, PC-uri, Mac-uri, iPad-uri și nu numai. Acestea le permit infractorilor cibernetici să decripteze prin atacturi „KRACK” traficul de rețea pentru a fura numerele cardurilor de credit, numele de utilizatori, parolele, fotografiile și/sau alte informații pe care noi le transmitem chiar și prin intermediul unor conexiuni securizate, în rețele securizate de cel mai puternic protocol de securitate Wi-Fi.
  • Aparent, dispozitivele cu iOS 11.0.3 (și anterior), tvOS 11.0 (și anterior) și watchOS (4.0.1 și anterior), precum și computerele cu Windows nu sunt la fel de vulnerabile în fața KRACK precum sunt computerele cu macOS 10.13.0 ori Linux sau/și dispoizitivele cu Android (acestea trei din urmă permit retrimiterea și reutilizarea unei chei de criptare care ar trebui să fie folosită o singură dată, iar atacurile KRACK tocmai pe această breșă se bazează).
  • Până la lansarea versiunilor publice de iOS 11.1, watchOS 4.1, tvOS 11.1 și macOS 10.13.1, utilizatorii care se tem de eventuale atacuri construite pe vulnerabilitatea KRACK ar trebui să:
   • se ferească de rețele Wi-Fi publice.
   • să folosească, conexiuni Ethernet ori de câte ori este posibil.
   • să apeleze la VPN-uri sigure.
   • să caute constant actualizări de firmware pentru celelalte dispozitive care se pot conecta la Wi-Fi și să le instaleze numaidecât.

Notă: Dacă ai descărcat și instalat macOS 10.13.1 beta 3 pe Mac și ai descoperit alte schimbări importante, te rugăm să ne anunți și pe noi printr-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.