tvOS 11.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV 4 și Apple TV 4K

0
235

tvOS 11.1 beta 3 a fost lansată luni seara. Disponibilă numai pentru dezvoltatorii de aplicații, această actualizare adusă sistemului de operare pentru a patra generație de Apple TV sosește la exact o săptămână distanță tvOS 11.1 beta 2 și la aproximativ 3 săptămâni de când a început procesul de testare al acestei actualizări.

Apple menționează că noul build de tvOS 11.1 introduce corecturi de erori și îmbunătățiri în privința stabilității dispozitivelor compatibile. Chiar și așa, în situația în care dezvoltatorii vor descoperi schimbări importante în tvOS 11.1 beta 3, noi vă vom anunța puțin mai jos în cadrul acestui articol.

Până acum, tvOS 11.1 nu pare a fi o actualizare atât de importantă precum ne sugerează numărul de versiune. De fapt, în primele două versiuni de prelansare a acestei actualizări, nici dezvoltatorii și nici utilizatorii nu au descoperit modificări demne de luat în seamnă.

tvOS 11.1 beta 3 are numărul de build 15J5574a și poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple TV 4 și Apple TV 4K din Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). În cazul în care tvOS 11.1 beta 3 este prima versiune de prelansare a tvOS instalată pe Apple TV-ul tău, va trebui mai întâi să descarci un profil de dezvoltator (via Xcode) și abia după aceea să cauți tvOS 11.1 beta 3 în meniul Actualizări.

Până la ora actuală nu se știe cu exactitate când va fi lansată versiunea publică a tvOS 11.1, însă presupunem că ea va fi disponibilă pentru publicul larg până în iarnă.

Împreună cu tvOS 11.1 beta 3, Apple a mai lansat astăzi și versiunile beta 3 ale iOS 11.1macOS 10.13.1 și watchOS 4.1.

tvOS 11.1 beta 3 Noutăți

 • Vulnerabilitate KRACK: La scurt timp după ce vestea că mai toate dispozitivele care se pot conecta la Wi-Fi sunt vulnerabile din cauza unor probleme grave din standardul WPA2, Apple a anunțaț (via Rene Ritchie) că iOS 11.1 beta 3, tvOS 11.1 beta 3, macOS 10.13.1 beta 3 și watchOS 4.1 beta 3 sunt protejate de aceste probleme.
  • Descoperite de cercetătorul în domeniul securității Mathy Vanhoef și supranumite KRACK, vulnerabilitățile din WPA2 afectează milioane de routere, telefoane inteligente, PC-uri, Mac-uri, iPad-uri și nu numai. Acestea le permit infractorilor cibernetici să decripteze traficul de rețea pentru a fura numerele cardurilor de credit, numele de utilizatori, parolele, fotografiile și/sau alte informații pe care noi le transmitem chiar și prin intermediul unor conexiuni securizate, în rețele securizate de cel mai puternic protocol de securitate Wi-Fi.
  • Aparent, dispozitivele cu iOS, tvOS și watchOS, precum și computerele cu Windows nu erau (până la lansarea actualizărilor din această seară) la fel de vulnerabile în fața KRACK precum erau computerele cu macOS și cum sunt dispozitivele Linux și Android (acestea trei din urmă permit retrimiterea și reutilizarea unei chei de criptare care ar trebui să fie folosită o singură dată, iar atacurile KRACK tocmai pe această breșă se bazează).
  • Până la lansarea versiunilor publice de iOS 11.1, watchOS 4.1, tvOS 11.1 și macOS 10.13.1, utilizatorii care se tem de eventuale atacuri construite pe vulnerabilitatea KRACK ar trebui să:
   • se ferească de rețele Wi-Fi publice.
   • să folosească, conexiuni Ethernet ori de câte ori este posibil.
   • să apeleze la VPN-uri sigure.
   • să caute constant actualizări de firmware pentru celelalte dispozitive care se pot conecta la Wi-Fi și să le instaleze numaidecât.

Notă: În cazul în care ai efectuat actualizarea la tvOS 11.1 beta 3 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți și pe noi printr-un comentariu, mai jos în această pagină.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.