Respectând promisiunea făcută în cadrul teleconferinței din august, Apple a extins astăzi disponibilitatea Apple Pay în Emiratele Arabe Unite și trei noi țări din Europa – Finlanda, Danemarca și Suedia.

Drept urmare, cardurile de debit și credit emise de instituțiile bancare partenere Apple din Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Danemarca și Suedia vor putea fi de acum adăugate în aplicația Wallet și folosite pentru a face plăți contactless (prin NFC) în toate magazinele fizice și online care acceptă serviciul de plăți al Apple.

În Danemarca, pentru moment, sigurele bănci care acceptă Apple Pay sunt Jyske Bank (numai pentru posesorii de carduri de debit Visa) și Nordea. În Finlanda și Suedia, pe de altă parte, Apple Pay poate fi folosit cu cardurile de credit și debit emise de Nordea și ST1, urmând ca în viitorul apropriat disponibilitatea serviciului să fie extinsă și la clienții Edenred și N26 (Finlanda) și Ticket Rikskuponger (Suedia).

În ceea ce privește magazinele partenere Apple Pay din Suedia, Finlanda și Danemarca, o listă actualizată cu ele este disponibilă pe site-ul Apple (Suedia, Finlanda și Danemarca).

Mai multe detalii despre disponibilitatea Apple Pay în Emiratele Arabe Unite sunt disponibile aici.

Apple Pay poate fi folosit în magazinele fizice de pe toate dispozitivele începând cu iPhone 6 / 6 Plus, dar și pe dispozitivele iPhone 5, 5c și 5s (cu iOS 8.2 sau ulterior), atât timp cât sunt asociate unui Apple Watch. Online și în aplicațiile selectate, serviciul de plăți poate fi folosit nu doar pe modelele de iPhone mai sus menționate, ci și de pe iPad (Air 2, Pro și generația a 5-a) și chiar Mac (începând cu macOS 10.12 Sierra). Configurarea Apple Pay se face din aplicația Wallet (pe iPhone), din Configurări (pe iPad) sau din Preferințe sistem (pe Mac).

Pe lângă Suedia, Finlanda, Emiratele Arabe Unite și Danemarca, Apple Pay mai este disponibil în ItaliaIrlanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, China, Australia, Canada, Elveția, Franța, Spania, Hong Kong, Rusia, Singapore, Japonia, Noua Zeelandă și Taiwan.

Lista țărilor în care Apple Pay este disponibil ar putea crește și mai mult în viitorul nu foarte îndepărtat. Potrivit indiciilor oferite de diferite versiuni internaționale ale Apple.com, se pregătește extinderea serviciului de plăți în Germania, Olanda, Norvegia și chiar Polonia (Apple a refuzat până acum să confirme dacă și când va ajunge Apple Pay în aceste patru state europene). Cât despre România, ei bine, s-ar putea să mai treacă ceva vreme până când vom putea face plăți de pe iPhone, Apple Watch, Mac și iPad…

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.