iOS 11.1 public beta 5 a fost lansat pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch

0
1068

iOS 11.1 public beta 5 a fost lansat marți dimineață pentru utilizatorii iPhone, iPad și iPod touch înscriși în programul public de testare Apple Beta. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare iOS sosește la nici măcar o zi distanță de iOS 11.1 beta 5 și la aproape patru săptămâni distanță de iOS 11.1 public beta 1.

Atât iOS 11.1 public beta 5, cât și iOS 11.1 beta 5 au numărul de build 15B5093, ceea ce înseamnă că și noutățile pe care le aduc sunt aceleași. Vorbim în special despre corecturi de erori (mai multe detalii aici).

Până acum, după cum era de așteptat, iOS 11.1 nu pare a fi o actualizare axată numai pe corectarea de erori și îmbunătățirea performanțelor dispozitivelor compatibile, Apple introducând în ea și o serie de caracteristici noi.

Vă reamintim că în iOS 11.1 beta 1 s-a descoperit că tastatura integrată oferă, în limbile unde este disponibilă funcția Anticipare, în dreptul sugestiilor text, mai multe sugestii de caractere emoji odată cu tastarea anumitor cuvinte. În plus, s-a descoperit că această actualizare modifică pictograma Camerădin Restricții, adaugă noi animații, modifică pictogramele din iBooks, actualizează AssistiveTouch cu noi opțiuni și pictograme, și aduce o serie de modificări despre care am oferit mai multe detalii în cadrul acestui articol.

În iOS 11.1 beta 2, pe de altă parte, Apple a adăugat peste 100 de caractere emoji noi sau actualizate (printre caracterele noi se numără și: față nebună, plăcintă, covrig, t-rex, vampir, cap care explodează, față care vomită, față care arată „sst!,” gest „te iubesc,” creier, eșarfă, zebră, girafă, sirenă, arici și față nervoasă care înjură), a readus posibilitatea de a accesa comutatorul de sarcini printr-un gest 3D Touch (pe iPhone 6s și modelele mai noi) și a adăugat posibilitatea de a activa/dezactiva redarea numărătoarei inverse înaintea apelării serviciilor de urgență prin S.O.S. Urgențe (mai multe detalii despre iOS 11.1 beta 2 sunt disponibile aici).

În fine, antepenultima actualizare de iOS 11.1, beta 3, a venit cu o serie de corecturi de erori, actualizări de securitate și îmbunătățiri în privința performanțelor despre care v-am oferit mai multe detalii aici.

iOS 11.1 public beta 5 poate fi instalat pe iPhone (5s și modelele mai recente), iPad (5, Air, Air 2 și toate modelele Pro) și iPod touch generația a 6-a din Configurări > General > Actualizare software de către toți utilizatorii înscriși pe Apple Beta Software (cu condiția să fi descărcat deja profilul beta pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). În cazul în care nu ai instalat până acum iOS 11 public beta, urmează tutorialul de mai jos pentru a vedea pas cu pas cum să o faci:

Data de lansare a versiunii publice a iOS 11.1 nu a fost dezvăluită până la această oră, însă ne așteptăm ca ea să fie disponibilă până în iarnă sau chiar până la lansarea iPhone X.

Alături de iOS 11.1 beta 5, utilizatorii înscriși în Apple Beta Program mai pot descărca și macOS High Sierra 10.13.1 public beta 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.