iPhone 8 ar putea fi livrat abia la sfârșitul anului. Touch ID nu va fi integrat în butonul adormire/trezire

0
933

Mult-așteptatul iPhone cu ecran OLED nu va fi livrat către clienți decât în prima jumătate a trimestrului patru al anului curent (/trimestrul întâi al anului viitor, în SUA). Informația vine de la surse din industrie citate de blogul japonez Mac Otakara, iar dacă se va adeveri, atunci primii clienți vor intra în posesia iPhone 8 abia în octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

Nu la fel de „ghinioniști” vor fi, însă, și clienții Apple care au optat pentru iPhone 7s și iPhone 7s Plus, noile dispozitive urmând a fi livrate, conform blogului nipon, încă din septembrie (luna în care se presupune că vor fi și prezentate, alături de iPhone 8).

Alături de estimările cu privire la livrare, sursele citate de Mac Otakara vin și cu câteva informații despre caracteristicile iPhone 8. În primul rând, acestea susțin că butonul alungit pentru Adormire/Trezire – pe care l-am văzut pe mai toate prototipurile de până acum – este unul plin, deci nu are componente asociate Touch ID sau altor senzori.

Ipoteza includerii senzorului de amprente în butonul de Adormire/Trezire al iPhone 8 a apărut odată cu primele schițe și prototipuri ale dispozitivului, datorită faptului că acest buton era alungit. Aceasta a căpătat o oarecare doză de credibilitate, în special pe fondul incertitudinilor cu privire la amplasarea Touch ID în mult-așteptatul iPhone Ediție Aniversară 10 ani. Or, dacă informația deținută de Mac Otakara este una veridică, iar iPhone 8 va avea într-adevăr un buton Adormire/Trezire alungit, atunci motivul alungirii acestui buton rămâne un mister.

Învăluit în mister rămâne și scanerul Touch ID. Pe lângă ipoteza care arăta că iPhone 8 va avea scanerul integrat în butonul de Adormire/Trezire, în ultimele luni s-a mai sugerat că noul iPhone va avea Touch ID încorporat în ecran, în carcasă, dar și că el ar putea veni fără vreun senzor de amprentă. Dintre aceste ipoteze, cea mai plauzibilă este cea care ne vorbește despre integrarea senzorului în ecranul iPhone 8, chiar dacă problemele întâmpinate de Apple și partenerii săi în procesul de dezvoltare îi determină pe cei de la Mac Otakara să afirme că probabilitatea încorporării Touch ID în ecran „pare să fie redusă” (din păcate, ei nu spun dacă și unde va fi integrat scanerul de amprente în viitorul iPhone).

Făcând abstracție de butonul alungit pentru Adormire/Trezire și de Touch ID, în articolul publicat pe blogul japonez se mai arată că una dintre sursele citate a văzut panoul frontal al iPhone 8 și afirmă că acesta este disponibil numai pe negru. Nu demult, reputatul analist Ming-Chi Kuo de la KGI Securities afirma că iPhone 8 va fi disponibil pe mai multe culori, însă fără a specifica în mod explicit care vor fi acestea. Și chiar dacă la o primă privire cele două informații sunt contradictorii, există posibilitatea ca iPhone 8 să vină cu mai multe finisaje și cu un panou frontal negru (pe modelele actuale de iPhone, finisajele auriu, argintiu, roz auriu și roșu sunt combinate cu panouri frontale albe, în timp ce finisajele negru, negru lucios și gri stelar sunt combinate cu panouri frontale negre).

În fine, sursa celor de la Mac Otakara afirmă că iPhone 8 va veni și cu câțiva senzori noi pe panoul frontal, cum ar fi senzori 3D pentru realitate augmentată, reprezentare 3D, recunoaștere facială avansată și alte caracteristici, dar și o cameră FaceTime poziționată în jumătatea dreaptă a dispozitivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.