Apple a ajutat la dezvoltarea primului implant cohlear care funcționează cu iPhone fără aplicație

0
694

Apple și Cochlear, un producător australian de implanturi cohleare, au lucrat împreună la crearea Nucleus 7 Sound Processor, primul implant cohlear certificat „Made for iPhone / iPad / iPod” (MFI).

Aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA în luna iunie a anului curent, noul implant cohlear de la Cochlear poate recepta sunetul transmis de pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch compatibile și poate fi controlat de pe acestea, fără a fi necesară folosirea vreunei aplicații terțe pentru conectarea și/sau controlarea lui.

Potrivit producătorului, comparativ cu modelele precedente, noul Nucleus 7 oferă o autonomie a bateriei crescută, este mai mic și cu 24% mai ușor. Reducerea dimensiunii și a masei face ca noul implant cohlear să fie bun nu doar pentru adulți, ci și pentru copiii care nu aud.

Cochlear este primul beneficiar al unui nou protocol creat de către Apple pentru protezele auditive și implanturile cohleare. Conform companiei californiene, spre deosebire de protocoalele create pentru alte accesorii, cel dedicat protezelor auditive și implanturilor cohleare va putea fi folosit gratuit de către toți producătorii din domeniu.

Sarah Herrlinger, manager Apple pentru Politică și Inițiative Accesibilitate:

Ne-am dorit să vedem ceva care poate deveni omniprezent în lume. Ne-am dorit ca toată lumea să ne folosească tehnologia și să spună <<uau, iPhone-ul meu este cea mai bună bucată de tehnologie pe care am folosit-o vreodată>>.

Cu fiecare iterare a sistemului nostru de operare obiectivul este de a adăuga noi caracteristici de accesibilitate pentru a extinde suportul pe care îl putem oferi oamenilor din întreaga lume.

Utilizatorii Nucleus 7 Sound Processor își pot asocia implantul cohlear cu dispozitivul iPhone / iPad / iPod touch din Configurări > General > Accesibilitate > Proteze auditive MFI. Odată asociat, implantul va putea fi controlat cu ajutorul butoanelor de volum ale dispozitivelor cu iOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.