Unele Apple Watch (generația 1) stricate vor fi înlocuite de Apple cu Apple Watch Series 1 (inclusiv în România)

0
872

Apple și-a informat recent angajații din magazine și Furnizorii de Service Autorizați că unele dintre modelele de Apple Watch din prima generație ce sunt aduse de clienți pentru reparație ar putea fi înlocuite cu Apple Watch Series 1 recondiționate.

Potrivit companiei Apple, vor fi înlocuite cu Apple Watch Series 1 acele dispozitive Apple Watch din generația 1 cu carcasă din aluminiu (Sport) și finisaj auriu, roz auriu, argintiu și gri stelar care prezintă probleme de funcționare și sunt acoperite de garanția internațională Apple ori de AppleCare. Apple Watch-urile Series 1 primite în schimb de către clienții Apple vor avea tot carcasă din aluminiu și același finisaj precum ceasul dus la reparație.

În unele țări, modele Apple Watch Aluminiu (generația 1; toate culorile) ar putea fi înlocuite cu modele Apple Watch Aluminiu (Series 1). Înlocuirea modelelor ar trebui să funcționeze corespunzător în MobileGenius și Repair Central.

După cum observăm în mesajul de mai sus, Apple anunță că înlocuirea modelelor defecte de Apple Watch generația 1 cu Apple Watch Series 1 va avea loc doar „în unele țări,” fără a se specifica, care ar fi acestea. iTutorial.ro poate să confirme însă că România se numără printre țările în care dispozitivele Apple Watch Sport generația 1, defecte, sunt înlocuite de furnizorii de service autorizați Apple cu dispozitive Apple Watch Sport Series 1. Iar acest lucru nu se întâmplă de azi, de ieri, ci încă de pe la sfârșitul lunii mai, când am dus într-un service Noumax un Apple Watch Sport din prima generație cu probleme la ecran și am primit în schimb un Apple Watch Sport Series 1 recondiționat.

Lansate în septembrie 2016, alături de Apple Watch Series 2, dispozitivele Apple Watch Series 1 sunt aproape identice cu dispozitivele Apple Watch din prima generație. Principala diferență dintre cele două modele este la nivelul procesorului, ceasurile Series 1 având un chipset dual-core Apple S1P care este identic cu Apple S2-ul din Apple Watch Series 2, doar că nu are GPS și GLONASS precum acesta din urmă. Drept urmare, Apple Watch Series 1 este nu doar mult mai rapid decât primele modele de Apple Watch, dar și ceva mai eficient din punct de vedere energetic.

Utilizatorii care au dus recent într-un service autorizat Apple un Apple Watch din prima generație și nu știu ce au primit în schimb (pe baza garanției internaționale Apple) pot determina modelul de Apple Watch foarte simplu, uitându-se pe spatele acestuia. Aici, dacă nu apare decât Watch și este trecut numărul de serie al ceasului, atunci Apple Watch-ul primit în schimb este tot unul din prima generație (/Series 0). Dar dacă, în schimb, apare Watch Series 1 și nu este trecut numărul de serie, atunci ceasul primit este un Apple Watch Series 1.

Desigur, această veste nu îi mai încântă acum pe foarte mulți utilizatori, întrucât Apple Watch generația 1 a fost lansată de mai bine de doi ani și, deci, multe dintre modele sunt deja în afara garanției internaționale Apple de un an. Totuși, dacă tu ai un Apple Watch generația 1 care mai este acoperit de garanția internațională Apple și prezintă probleme de funcționare, nu ezita să mergi cu el la orice furnizor de service autorizat Apple din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.