Apple actualizează Apple Watch Series 1 cu un procesor nou și îi reduce iarăși prețul

Același aspect, dar un suflet nou pentru noul vechi Apple Watch

0
2106

Apple Watch Series 2 a fost anunțat de către Apple cu caracteristici noi precum GPS, rezistență mai bună la contactul cu apa, un chipset Apple S2 și nu doar. Dar asta nu înseamnă că gigantul american a uitat complet de modelele precedente, făcând un lucru cât se poate de surprinzător.

Denumind acum prima generație a ceasului său „Apple Watch Series 1”, compania Apple a decis nu doar să continue comercializarea ei la un preț mai bun, dar și să o îmbunătățească puțin. Criticat de foarte mulți pentru că răspunde greu la comenzi, Apple Watch a primit același SiP dual-core Apple S2 din Apple Watch Series 2. Acesta nu doar că are de două ori mai multe nuclee decât SiP-ul S1 din Apple Watch-ul lansat în urmă cu un an și jumătate, dar este și de două ori mai rapid pe partea grafică și cu 50% mai rapid pe partea de CPU.

Prețul noului Apple Watch Series 1 este mai mic cu câteva zeci de euro chiar și decât prețul de până acum al Apple Watch. În magazinele companiei Apple din Europa, noul Apple Watch Series 1 de 38 mm va costa 319 €, iar cel de 42mm va costa 349 €. Anterior, după reducerea de 50 € aplicată de Apple în primăvară, cele două modele de ceas costau 349 €, respectiv 399 €.

Așa că în ciuda faptului că nu are un afișaj mai luminos, GPS integrat și nu îți va recomanda nimeni să îl iei cu tine în apă la înot, Apple Watch Series 1 a devenit brusc mai tentant pentru oricine. El are foarte multe dintre caracteristicile pe care le are Apple Watch Series 2, rulează exact aceeași versiune de watchOS 3, are același procesor precum acesta și un preț cu 100 € mai mic – o diferență greu de neglijat.

  • Citește și: Apple Watch Series 2 a fost prezentat – iată tot ce trebuie să știi

În ceea ce privește colecțiile în care Apple Watch Series 1 este disponibil, Apple a redus totul la colecția Sport, cu carcasă de aluminiu și curele din cauciuc. Or, atât colecția din oțel inoxidabil, cât și Edition vor fi disponibile exclusiv pe generația a doua de Apple Watch.

Lansarea Apple Watch Series 1 (modelul actualizat) va avea loc odată cu lansarea Apple Watch Series 2, pe 16 septembrie în mai multe țări din Europa și restul lumii. În România, ambele modele de ceas vor ajunge pe data de 23 a lunii în curs, iar reducerea de preț, foarte posibil, se va simți și la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.