iPhone 6s, iPhone 6s Plus și iPhone SE vor fi disponibile la un preț mai bun. Apple le dublează spațiul de stocare

0
1720

Imediat după ce a prezentat iPhone 7 și iPhone 7 Plus, compania Apple a menționat scurt că modelele precedente de iPhone – iPhone 6s și iPhone 6s Plus – vor suferi o schimbare de preț și o modificare în privința capacității de stocare. Schimbările sunt confirmate acum de compania americană, care a venit cu o surpriză plăcută și pentru cei care vor să își cumpere un iPhone SE.

Fiindcă a dublat capacitatea de stocare a tuturor versiunilor de iPhone din noua generație, compania Apple a decis să facă același lucru și cu cele două versiuni de iPhone din generația precedentă, pe care le va păstra la vânzare în următorul an. Prin urmare, atât iPhone 6s, cât și iPhone 6s Plus au primit memorii NAND flash de 32 GB și 128 GB, ele înlocuindu-le pe cele de 16 GB și 64 GB disponibile până în prezent.

Din mărinimia care nu îi este deloc caracteristică, Apple a mai decis că  prețurile de până acum ar fi fost prea mari să fie păstrate și în continuare, așa că a redus prețurile tuturor versiunilor de iPhone 6s și iPhone 6s Plus. De aceea, versiunea de bază a iPhone 6s costă 649 €, în timp ce versiunea de 128 GB a aceluiași model costă 759 €. Până acum, Apple comercializa iPhone 6s de 16 GB la 739 €, iar versiunea de 64 GB la 849 €.

În ceea ce privește iPhone 6s Plus, versiunea de 32 GB a acestuia este disponibilă la magazinele Apple din Europa la 759 €, iar cea de top la 869 €. Anterior, iPhone 6s Plus de 16 GB costa 849 €, iar versiunea de 64 GB costa 959 €.

Atât iPhone 6s, cât și iPhone 6s Plus vor continua să fie comercializate de Apple în paralel cu iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe culorile gri stelar, argintiu, auriu și roz auriu. Modelele de 32 GB vor sosi în magazinele companiei americane pe 9 septembrie, iar cele de 128 GB sunt deja disponibile. În România, modificările de preț și versiunile de 32 GB de iPhone 6s ar trebui să sosească cât de curând la operatori și partenerii Apple.

Separat de iPhone 6s, compania Apple a decis să mai reducă ușor prețul și pentru unul dintre cele mai recente telefoane ale sale – iPhone SE. Deși nu i-a dublat capacitatea de stocare, Apple a scăzut, în Germania, Franța și Italia, spre exemplu, prețul dispozitivului de 4 inchi cu până la 50 €. Astfel, el costă acum 479 € în varianta de 16 GB și 539 € în cea de 64 GB. Anterior, iPhone SE costa 489 € și 589 €, în funcție de versiune.

Nici aceste modificări nu au sosit deocamdată în România dar este foarte posibil ca partenerii companiei Apple să aplice reducerile de preț în săptămâna care urmează.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.