În Geekbench a apărut astăzi ceea ce pare a fi un prim test al performanțelor CPU realizat pe un iPhone 7 Plus cu chipset Apple A10 Fusion. Rezultatul este unul cât se poate de surprinzător. iPhone 7 Plus cu al său nou chipset a reușit să surclaseze toate dispozitivele iOS existente, inclusiv pe cele cu chipseturi din generația precedentă, A9 și A9X – iPhone 6s Plus, iPhone SE și chiar cele mai puternice tablete iPad, Pro-urile de 9,7 și 12,9 inchi.

Scorul obținut de chipsetul iPhone 7 Plus în testul pe un singur nucleu este de 3.223 puncte, iar cel obținut la folosirea tuturor nucleelor este de 5.363 puncte. Prin comparație, iPhone 6s Plus și al său chipset Apple A9 obținea, în exact același test, un scor pe nucleu de 2.407 puncte și un scor pe toate nucleele de 4.046 puncte, în timp ce iPad Pro de 12,9 inchi – dispozitivul iOS cu chipset Apple tactat la cea mai mare frecvență – înregistrează un scor pe nucleu de 3.009 puncte și un scor pe multi-nuclee de 4.881 puncte.

test-performante-iphone-7-plus

Prin urmare, din testul realizat folosind instrumentul Geekbench de măsurare a performanțelor dispozitivelor mobile și computerelor reiese că iPhone 7 Plus este cu aproximativ 33% mai rapid decât iPhone 6s Plus, atât atunci când folosește un singur nucleu, cât și atunci când le folosește pe ambele. Nu la fel de mare este însă distanța între cel mai nou iPhone și iPad Pro de 12,9 inchi, chipset-ul A10 Fusion părând a fi cam cu 7 procente mai rapid în testul pe nucleu și cu 10% mai rapid în celălalt test.

Conform analizei efectuate de aplicația Geekbench, chipsetul A10 Fusion din iPhone 7 Plus este tactat la 2,23 GHz, însă nu ar fi exclus ca frecvența de lucru să fie mai mică decât cea maximă potențială, în condițiile în care, înaintea prezentării, se zvonea că acesta poate rula liniștit și la 2,4-2,45 GHz. Iar dacă vă întrebați de ce ar fi ales Apple să tacteze chipsetul la o frecvență mai mică, ei bine motivul ar putea fi evitarea supraîncălzirii dispozitivelor.

Prin comparație, iPad Pro și al său chipset A9X rulează la o frecvență de lucru de 2,2 GHz, în timp ce iPhone 6s Plus rula la o frecvență de 1,8 GHz.geekbench-iphone-7-plus-vs-alte-apple

Potrivit companiei Apple, chipsetul A10 – Fusion este cel mai puternic cip inclus vreodată într-un telefon inteligent, având performanțe grafice de trei ori mai bune decât iPhone 6 și performanțe CPU de două ori mai bune decât același model de iPhone. Din testul efectuat astăzi reiese că Apple nu minte, iPhone 7 Plus având performanțe CPU de două ori mai bune decât iPhone 6 Plus, atât în testul în care se folosește un singur nucleu, cât și în cel în care se folosesc ambele nuclee.

Chipsetul Apple A10 Fusion din iPhone 7 are un procesor pe patru nuclee, dintre care două sunt foarte puternice și sunt responsabile de sarcinile cele mai intense la care este supus sistemul, iar celelalte două sunt foarte eficiente și sunt puse la treabă în procesele mai puțin solicitante, pentru a reduce consumul de energie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.