Conferința Apple de pe 7 septembrie nu a adus doar prezentarea a trei modele de Apple Watch Series 2 concepute de designerii Apple, ci și a un altuia ce a fost gândit în Cupertino și Beaverton. Denumit Apple Watch Nike+, acest model de Apple Watch este produsul unui parteneriat foarte vechi dintre Apple și Nike.

„Apple Watch este cel mai bun dispzoitiv pentru o viață sănătoasă, dar noi ne-am dorit să îl ducem și mai departe, creând cel mai bun ceas inteligent din lume pentru alergători și atleți. Apple Watch Nike+ duce urmărirea performanțelor la un cu totul nou nivel și ardem de nerăbdare să îl aducem celei mai mari comunități de alergători din lume.” – Jeff Williams, COO Apple.

Apple Watch Nike+ este descris ca fiind cel mai bun instrument pentru oricine este pasionat de alergare, datorită combinației reușite dintre curelele Nike Sport și cea mai recentă generație de Apple Watch, care include GPS, un afișaj de două ori mai luminos, rezistență îmbunătățită la contactul cu apa, un procesor dual-core și watchOS 3. Comparativ cu celelalte modele de Apple Watch, Apple Watch Nike+ vine cu câteva exclusivități, cum ar fi comenzi Siri unice, cadranele Nike emblematice, o integrare foarte bună a aplicației Nike+ Run Club pentru a motiva utilizatorii să meară la alergat, planuri de antrenament care se adaptează progresului și programului zilnic al fiecăruia și sfaturi de la cei mai buni antrenori și atleți din lume.

Cunoaștem alergătorii – și știm că mulți caută un dispozitiv care să le ofere o modalitate simplă și distractivă de a începe să alerge. Piața este plină de dispzoitive complexe și greu de citit care se concentrează pe datele tale. Acesta se concentrează pe viața ta. Este un dispozitiv puternic cu o soluție simplă – cel mai bun partener al tău de alergare – Trevor Edwards, președinte al brandului Nike.

apple-watch-nikeApple Watch Nike Plus Tot ce trebuie să știi

Apple Watch Nike+, la fel ca și toate ceasurile Apple Watch Series 2, are un GPS integrat pentru a urmări ritmul, distanța și ruta, așa încât utilizatorii să poată alerga fără a fi nevoiți să ia cu ei dispozitivul iPhone. Având cel mai luminos afișaj inclus vreodată într-un produs Apple – de 1000 niți – ceasul face foarte ușor de citit datele, indiferent de cât de puternic strălucește soarele, iar mulțumită rezistenței la apă îmbunătățită, el va putea fi luat și la înot, atât în piscină, cât și în mare, ocean, etc.

Ceasul în sine este deci un Apple Watch Series 2 din aluminiu oarecare. Asta înseamnă că pe lângă aspectul exterior și caracteristicile identice de la interior, el are același sistem de operare și poate face aceleași lucruri pe care le poate face orice Apple Watch obișnuit – deci inclusiv să efectueze și recepționeze apeluri, să acceseze căsuțele tale de poștă electronică, să îți urmărească îndeaproape activitatea fizică, să îți afișeze toate aplicațiile compatibile pe care le ai instalate și multe altele.apple watch 2 hero 01

Nu la fel stau lucrurile și în cazul curelelor cu care vine Apple Watch Nike+. Concepute de către Nike, curelele Nike Sport sunt realizate din același fluoroelastomer flexibil și rezistent precum curelele cu care venea primul Apple Watch Sport, dar sunt perforate, pentru a permite pielii să respire și să elimine mai bine transpirația. Acestea sunt foarte ușoare, potrivit companiei Apple, și vin în patru combinații de două culori vibrante pe care le poți alege atunci când îți cumperi ceasul.

Referitor la cadrane, Apple Watch Nike+ vine și cu două cadrane exclusive inspirate din stilul emblematic al Nike. Acestea pot fi personalizate cu ușurință prin adăugarea de complicații folositoare ale unor aplicații precum Activitate, Ritm cardiac, Cronometru și Vremea, astfel încât să îți ofere dintr-o privire informațiile de care ai nevoie.apple-watch-2-nike-runner

Nike+ Run Club

Apple Watch Nike+ beneficiază pe deplin de caracteristicile unice ale Apple Watch Series 2 și de cele ale aplicației Nike+ Run Club, fiind astfel partenerul de alergare perfect al fiecăruia. Aplicația este integrată în watchOS și beneficiază de caracteristicile ceasului, fiind accesibilă direct de pe cadran, așa încât utilizatorii să poată începe o alergare prin doar două atingeri de ecran.

Nike+ Run Club oferă mementouri motivaționale zilnice, afișează provocările venite de la prieteni și chiar și alerte meteo, astfel încât tu să știi când este cel mai potrivit moment de a ieși la alergat. Datele privind exercițiile efectuate, inclusiv ritmul, distanța și ritmul cardiac sunt disponibile mai mereu la o privire distanță, iar prin sumarele de alergare partajare, aplicația promovează competiția amicală, permițând utilizatorilor chiar și să își mulțumească unii altora printr-o bătaie de pumni pentru că s-au motivat/inspirat reciproc.apple-watch-2-nike_01

Apple Watch Nike+ Disponibilitate și lansare

Apple Watch Nike+ este disponibil pe aluminiu, în două culori și în două dimensiuni – 38mm și 42mm. La rândul ei, fiecare dintre cele două culori – argintiul și griul stelar – vin cu câte două curele: White și Volt, respectiv Volt și Cool Gray. Din păcate, în momentul de față nu se intenționează comercializarea separată a curelelor de către Apple sau Nike.

Prețul Apple Watch Nike+ este de 419 €, în cazul versiunii de 38 mm, și 449 €, în cazul versiunii cu cadran de 42 mm.

În ceea ce privește lansarea, aceasta va avea loc la finele lunii octombrie în următoarele țări: Australia, Austria, Belgia, Canada, China, Costa Rica, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Hong Kong, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Luxembourg, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Singapore, Spania, Suedia, Elveția, Taiwan, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, Cehia, Grecia, Ungaria, Macau, Polonia, Qatar, Rusia și Arabia Saudită. Într-o mare parte dintre aceste țări, precomenzile pentru noile ceasuri vor începe pe 9 septembrie, în timp ce în cealaltă parte vor începe abia pe 23 septembrie.

Apple Watch Nike+ va fi comercializat în magazinele Apple, Nike și ale partenerilor.

În România nu se știe la această oră dacă și când va fi disponibil Apple Watch Nike+. Cei care intenționează să și-l achiziționeze trebuie însă să știe că este necesar să aibă un iPhone 5 sau mai recent cu iOS 10 instalat.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.