Apple a lansat iOS 10 Golden Master pentru utilizatorii public beta

0
207

iOS 10 Golden Master pentru utilizatorii înscriși în programul public beta a fost lansat joi seară și poate fi descărcat și instalat pe dispozitivele iPhone și iPad eligibile la o zi după ce această actualizare sosea pe dispozitivele dezvoltatorilor. iOS 10 Golden Master este identic cu versiunea finală de iOS 10 pe care compania Apple o va lansa săptămâna viitoare pentru toți cei care au un iPhone, iPad sau iPod touch eligibil.

Apple oferă dezvoltatorilor și, mai nou, utilizatorilor înscriși în programul Software Beta acces la build-urile finale ale versiunilor majore de iOS cu scopul de a le testa și semnala eventuale erori și probleme înaintea publicării. Versiunile Golden Master de iOS sunt identice versiunilor finale pe care publicul le primește ulterior.

iOS 10 Golden Master are numărul de build, 14A403, și este disponibil pentru descărcare atât prin sistemul Actualizare software din Configurări>General (doar pentru cei care au instalat un profil de dezvoltator). Dispozitivele eligibile pentru noua versiune beta de iOS sunt iPhone 5 (sau mai recent), iPad 4 (sau mai recent), iPad mini (sau mai recent), iPad Pro și iPod touch generația a 6-a.

iOS 10 reprezintă o actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru iPhone și iPad, introducând o grămadă de caracteristici noi și modificări de design, inclusiv un nou ecran de blocare cu notificări ce pot fi controlate prin 3D Touch și acces mai rapid la cameră, un centru de control redesenat și o secțiune specială pentru widgeturi în căutarea Spotlight.

Mesaje este aplicația care a primit cele mai importante modificări în iOS 10, fiind refăcută complet și primind noi caracteristici, printre care se numără animațiile în fundal, efectele de balon, Digital Touch, mesake de mână, răspunsuri Tapback, emoji predictive și un App Store propriu. Mesaje este precedată îndeaproape de aplicația Poze, care și ea a primit caracteristici impresionante de recunoaștere facială și de obiect, precum și o caracteristică Amintiri ce grupează automat, în funcție de persoane, dată, obiecte și localizare, o parte dintre imaginile prezente în biblioteca foto, pentru a ajuta utilizatorii să redescopere momentele uitate din trecut. Mai apoi, a fost adăugată aplicația Locuință pentru administrarea ușoară a tuturor gadgeturilor HomeKit, au fost actualizate aplicații precum Hărți și Muzică, și au fost introduse sute de alte modificări de design și caracteristici noi despre care am vorbit și pe care le puteți găsi în articolele pe tema iOS 10. De asemenea, iOS 10 introduce destule caracteristici noi și pentru dezvoltatori, cum ar fi un SDK pentru Siri, iar despre acestea am vorbit în detaliu aici.

Pe parcursul perioadei de testare a iOS 10, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 10 beta 5, gigantul american a introdus un nou sunet de blocare a ecranului, o nouă pictogramă pentru AirPlay și multiple alte mici modificări și corecturi. În iOS 10 beta 4 au fost incluse peste 100 de caractere emoji noi și regândite, o nouă pagină de întâmpinare în centrul de control, noi caracteristici de accesibilitate și zeci de alte mici schimbări în interiorul sistemului de operare. În iOS 10 beta 3 compania americană a introdus un nou sunet de blocare și tastatură, retroacțiune haptică la acționarea butonului de blocare a ecranului, o opțiune de accesibilitate ce readuce modul de deblocare a ecranului folosind Touch ID cu care eram obișnuiți în iOS 9 și anterior, opțiunea de partajare a datelor de sănătate și multe altele. În iOS 10 beta 2, inginerii Apple au introdus App Store pentru Mesaje și au adăugat, printre altele, posibilitatea ca utilizatorii din SUA să se înregistreze ca fiind donatori de organe în aplicația Sănătate. Ultimele trei versiuni beta de iOS (incluzând-o și pe aceasta) nu au venit decât cu corecturi de erori și actualizări de securitate (să nu uităm că iOS 10 beta 7 adresa trei breșe foarte grave de securitate ce au fost înlăturate, de asemenea, și din iOS 9, odată cu lansarea de ieri a iOS 9.3.5).

Potrivit companiei Apple, versiunea finală de iOS 10 va fi lansată pentru publicul larg marți, pe 13 septembrie. Întreaga listă cu noutățile aduse de iOS 10 final a fost publicată aici.

Notă: Dacă ai instalat iOS 10 Golden Master pe iPhone, iPad sau iPod touch și ai găsit noutăți, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.