Un prim test relevă că iPhone 7 va fi cu 33% mai rapid decât iPhone 6s

0
1479

La câteva luni după ce cineva a încercat să păcălească lumea întreagă cu un fals test al performanțelor iPhone 7, astăzi a apărut pe site-ul web al celor de la PrimateLabs rezultatul unui test al CPU-ului din iPhone 7 ce a fost realizat folosind cea mai recentă versiune a aplicației companiei. Spre deosebire de testul anterior, cel mai nou pare a fi cât se poate de real, așa că noi avem pentru prima dată ocazia de a vedea, cu două zile înainte de evenimentul media de prezentare a noii generații de iPhone, cât de rapidă va fi aceasta comparativ cu modelele anterioare.

Potrivit datelor pe care le putem găsi în Geekbench Browserul celor de la PrimateLabs, versiunea 4.0 a GeekBench i-a oferit iPhone 7, într-un test CPU, un scor per nucleu de 3.379 puncte, care este cu aproape 1.000 de puncte mai mare decât scorul înregistrat de iPhone 6s în exact același test. Distanța dintre cele două modele de iPhone crește și mai mult în testul pe multi-nuclee, unde iPhone 7 înregistrează 5.495 de puncte, mult mai mult decât cele 4.332 puncte înregistrate de predecesorul său. Cu alte cuvinte, un singur nucleu din procesorul iPhone 7 va fi cam cu 33% mai rapid decât un nucleu din procesorul iPhone 6s, iar ambele nuclee vor fi cu 25% mai rapide decât ambele nuclee ale aceluiași model de iPhone din 2015.

Dacă sunt reale, aceste rezultate sunt cu atât mai impresionante cu cât ele ne arată că noile modele de iPhone surclasează modelele din 2015 care, la rândul lor, surclasau modelele din 2014 (iPhone 6) cu ale lor 1.607 puncte obținute în testul pe un singur nucleu și 2.870 puncte obținute în testul pe multi-nuclee.

Dispozitivul identificat cu numărul de model „iPhone9,3” pare a fi un iPhone cu afișaj de 4,7 inchi și nu unul de 5,5 inchi – sau cel puțin asta ne arată cantitatea de RAM – 2GB. Conform zvonurilor de până acum, doar iPhone 7 Plus va avea 3GB de RAM, modelul mai mic urmând a păstra cei 2GB din cauza lipsei unei camere la fel de avansate.

Uitându-ne însă strict la numărul de model, „iPhone9,3”, unii dintre noi vom observa un lucru cel puțin ciudat. Acesta ne sugerează că dispozitivul în cauză este al treilea model din actuala generație, ceea ce înseamnă că ar trebui să mai fie încă două. Cu toate acestea, zvonurile de până acum ne sugerau că Apple nu va lansa decât două modele de iPhone 7 – unul cu afișaj de 4,7 inchi (cel despre care vorbim acum) și unul „Plus”, cu afișaj de 5,5 inchi. În trecut, însă, s-a spus că Apple testează două versiuni de iPhone 7 cu ecran de 5,5 inchi, sfârșind însă prin a renunța la una dintre ele.

test performanta iphone 7

Chipsetul căruia i se datorează rezultatele amintite mai sus este un A10 creat de Apple, cu două nuclee și 3MB de memorie L2 partajată. Geekbench raportează că acest procesor este tactat la o frecvență de lucru de doar 396 Mhz, ceea ce este imposibil, iar eroarea recunoscută de dezvoltatorii aplicației este pusă pe seama faptului că aplicația nu recunoaște la ora actuală hardware-ul noului model de iPhone. Potrivit informațiilor de până acum, chipsetul Apple 10 urmează să fie tactat la o frecvență de lucru impresionantă, de până la 2,45GHz, care va fi mult mai mare decât frecvența de lucru de 1,85GHz a chipsetului Apple A9 din iPhone 6s și iPhone SE.

În fine, din testul de astăzi se mai poate vedea că dispozitivul de pe care a fost efectuat avea instalat iOS 10.1, o versiune de iOS ce nu a fost anunțată și nici testată cu dezvoltatorii până la ora actuală. Ori asta nu ne indică nimic altceva decât că testul a fost efectuat de o persoană din cadrul companiei Apple, folosind o versiune alfa de iOS la care se lucrează încă și care le va fi oferită dezvoltatorilor în săptămânile care urmează.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus urmează să fie anunțate oficial de către Apple miercuri, pe 7 septembrie, în cadrul unui eveniment media ce ne va mai aduce și Apple Watch 2, noi produse Beats și multe altele. Conferința va fi transmisă live de compania americană începând cu ora locală a României 20:00, iar cei care nu aveți posibilitatea sau răbdarea de a o urmări, veți putea sta la curent cu tot ce este anunțat în cadrul ei via iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.