Numai câteva ore ne mai despart de una dintre cele mai importante conferințe Apple din acest an. Luni, 5 iunie, pe scena McEnery Convention Center vor urca Tim Cook și alți șefi ai companiei americane pentru a discuta despre software în fața miilor de dezvoltatori și jurnaliști prezenți la evenimentul de deschidere a Worldwide Developers Conference (2017).

Fără doar și poate milioane de oameni vor dori să urmărească în direct momentul în care Apple va dezvălui cele mai importante caracteristici care le va aduce iOS 11 pe iPhone, iPad și iPod touch. Și schimbările majore pe care le va aduce macOS 10.13 pe Mac. Și noutățile din watchOS 4 și tvOS 11 pentru Apple Watch, respectiv Apple TV. Și celelalte surprize pregătite pentru dezvoltatori, de care ne vom bucura cu toții mai devreme sau mai târziu.

Dacă și tu arzi de nerăbdare să vezi viitorul sistemelor de operare ale companiei americane, atunci avem o veste bună pentru tine. Conferința de astă-seară va fi transmisă de către Apple în direct și va putea fi urmărită de pe un număr foarte mare de dispozitive, șansele ca tu să fii ghinionistul ce nu poate fi la curent cu ultimele noutăți fiind deci egale sau aproape egale cu 0. 

Cum poți urmări conferința WWDC 2017 în DIRECT de pe iPhone, iPad, Mac, PC și Apple TV?

Când va începe? 

La fel ca și orice altă conferință Apple din an, evenimentul de deschidere al WWDC 2017 va începe la ora Pacificiului 10:00 a.m.

Aplicând diferența de fus orar față de România, vom afla că de la noi se va putea urmări acest eveniment începând cu ora 20:00. Și, așa cum se întâmplă cel mai adesea, exact la ora 20:00 va urca pe scenă directorul general al companiei Apple, deci ar fi indicat să fii în fața aparatului de pe care vrei să urmărești evenimentul cu măcar 5 minute înainte.

În principiu această conferință ar trebui să dureze în jur de două ore, mai ales că, spre deosebire de anii precedenți, trebuiesc prezentate actualizările aduse la 4 sisteme de operare și o serie de produse noi. Deci înarmează-te cu răbdare și pregătește-te corespunzător.

Urmărește conferința iPhone, iPad, iPod touch și Mac

În cazul în care ai un iPhone, iPad sau iPod touch, atunci trebuie să știi că vei putea să urmărești conferința numai dacă dispozitivul tău rulează iOS 7.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare, întrucât ea este transmisă prin tehnologia Apple HTTP Live Streaming. Prin urmare, este necesar să ai un iPhone 4 (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), un iPad mini (sau mai recent), un iPad Pro ori un iPod touch generația a 5-a (sau un model mai recent) pentru a vedea în direct evenimentul.

În cazul în care vrei să urmărești evenimentul de pe Mac, atunci va fi necesar ca laptopul sau desktopul tău să ruleze măcar OS X 10.8.5 (sau o versiune ulterioară a sistemului de operare) și să aibă instalat Safari 6.0.5 (sau orice versiune uletrioară) pentru a vedea evenimentul în direct.

Ca de obicei, conferința va putea fi vizionată live doar din aplicația Safari, atât în cazul iPhone/iPad/iPod, cât și în cazul macOS. Pagina de unde vei putea vedea fluxul live este următoarea: https://www.apple.com/apple-events/june-2017/ – atinge linkul sau copiază-l și inserează-l în bara de adresă a browserului Safari de pe dispozitivul eligibil de pe care vrei să vezi evenimentul.

Notă: Această pagină va reda live fluxul video pe 21 martie, începând cu ora 20:00 (ora României).

Apple TV

Pe Apple TV conferința va putea fi urmărită în direct accesând canalul Special Events, ce a fost actualizat de dimineață pentru a face referire la conferința de deseară. Este bine de știut că acest canal nu este disponibil decât pe generațiile 2 și 3 de Apple TV, care rulează cel puțin versiunea de software 6.2.

În cazul în care Apple TV-ul tău este eligibil și conectat la Internet, atunci vei vedea pe ecranul de pornire aplicația Apple Events unde, de la ora 20:00, vei putea urmări fluxul video live.

Dacă ai un Apple TV generația a 4-a, atunci va trebui să descarci de pe App Store aplicația Apple Events pentru a putea urmări conferința începând cu ora 20:00.

PC și Android

Apple va oferi și utilizatorilor de PC posibilitatea de a vedea oficial o nouă conferință în direct. Însă înainte de a vă bucura prea tare, vă anunț că restricțiile sunt destul de mari. Mai precis, pentru a urmări evenimentul media WWDC 2017 de pe 5 iunie în direct de pe un PC cu Windows, va trebui ca acesta să ruleze Windows 10, iar pagina aceasta https://www.apple.com/apple-events/june-2017/ să fie accesată din navigatorul preinstalat – Edge.

Neoficial, însă, există o modalitate care face ca fluxul live oferit de către Apple să poată fi urmărit și de utilizatorii care au instalată o versiune de Windows mai veche ori au un telefon cu Android. Cum? Iată ce trebuie să faci:

iTutorial.ro

În cazul in care nu ai cel puțin 2 ore la dispoziție să urmărești un flux video în care cei de la Apple prezintă actualizările pentru fiecare dintre sistemele sale de operare, atunci trebuie să știi că pe iTutorial.ro îți vom aduce cele mai calde informații din timpul conferinței, imediat după ce ele au fost prezentate.

Așadar, deseară, începand cu ora 20:00, vom publica un articol pentru fiecare produs/actualizare ce va fi prezentat/ă de către Apple, iar în cadrul lui veți găsi imagini din timpul conferinței, alături de informațiile furnizate de către oficialii Apple. Fiecare articol va fi actualizat pe masură ce Tim Cook și compania dezvăluie mai multe despre produsul prezentat, așa ca va recomandăm să stați mereu cu degetul pe butonul de reîncarcare a paginii (NotăComandă/cmd+R pe Mac sau F5 pe PC, pentru reîncarcare rapidă).

Aplicația iTutorial.ro

Cel mai bun mod de a fi la curent cu articolele publicate de noi este să descarci de pe App Store sau Magazin Google Play aplicația iTutorial.ro pentru iPhone și iPad, respectiv pentru telefoanele/tabletele cu sistemul de operare Android. Aceasta nu doar că îți oferă acces mult mai rapid la cele mai noi articole decât versiunea pentru mobil a site-ului, dar îți aduce și notificări push de fiecare dată când un articol nou este publicat. Asta înseamnă că pentru fiecare produs/actualizare nou/ă prezentat/ă de Apple vei primi o notificare din care poți deschide rapid articolul și citi informațiile care te interesează. Și pentru că articolele vor fi actualizate constant, îți recomandăm să faci o glisare de sus în jos pentru a actualiza pagina articolului.

În cazul în care folosești pe computerul cu Windows sau macOS browserul Google Chrome ori Safari (numai pe macOS), nu uita să accesezi acum iTutorial.ro și să accepți primirea notificărilor push, pentru a fi anunțat atunci când vom publica noile articole. Notă: Poți gestiona preferințele privind notificările din preferințele navigatorului (în Safari, de exemplu, va trebui să accesezi Preferințe>Notificări și să permiți notificările pentru iTutorial.ro).

Toate articolele noi vor fi, ca de obicei, anunțate și pe paginile oficiale ale site-ului nostru de pe rețelele sociale. Pe Facebook nu uita să accesezi acum pagina Tutoriale pentru iOS si macOSsă dai un like (dacă nu ai făcut-o deja), să selectezi butonul Îmi place și să faci clic pe opțiunea Primește notificări pentru a fi anunțat atunci când un articol nou a apărut și pe site. Dacă folosești Twitter poți, de asemenea, să ne urmărești la @itutorialro, iar apoi din aplicația pentru iPhone și iPad să selectezi optiunea de a primi notificări atunci când publicăm un Tweet nou.

Dacă ești pe Google+ si Tumblr, trebuie să știi că și acolo vor ajunge articolele, iar pagina noastră Google+ este aici, în timp ce blogul de pe Tumblr este aici.

Așadar fie că urmăriți live evenimentul, fie că vreți să aflați cele mai calde informații din cadrul lui direct de pe iTutorial.ro, astăzi, de la ora 20:00 trebuie să vă așezați confortabil în fața televizoarelor, computerelor, telefoanelor ori tabletelor și să așteptați ca Apple să dezvăluie noile produse.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.