Apple a lansat iOS 11 beta 2 Actualizare 1 pentru iPhone, iPad și iPod touch

0
773

iOS 11 beta 2 Actualizare 1 a fost lansat luni seara, și poate fi testat de către toți dezvoltatorii de aplicații pe modelele iPhone, iPad și iPod touch compatibile. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la nici o săptămână distanță de iOS 11 beta 2 și la trei săptămâni distanță de iOS 11 beta 1.

iOS 11 este cea mai mare actualizare adusă vreodată pe iPad, oferind utilizatorilor un nou Dock care duce multitaskingul la un alt nivel, o aplicație Fișiere de administrare a documentelor și datelor, îmbunătățiri în privința compatibilității iPad Pro cu Apple Pencil, un comutator de sarcini refăcut din temelii și un sistem nou de tragere și aruncare a textelor, imaginilor și a altor date dintr-o aplicație într-alta.

De asemenea, iOS 11 introduce și foarte multe caracteristici noi adresate atât dispozitivelor iPad, cât și iPhone și chiar iPod touch. Printre acestea se numără un centru de control refăcut pentru a putea fi personalizat de utilizatori, un nou ecran de blocare ce este comasat cu centrul de notificări, un mod Nu deranjați în timpul condusului și un magazin de aplicații (App Store) care arată și se simte altfel. Mai mult decât atât, iOS 11 îmbunătățește și aplicații precum Mesaje, Poze, Cameră, Safari, Mail și duce inteligența artificială (Siri) la un alt nivel cu diferite caracteristici menite a face viețile utilizatorilor mai ușoare.

În ceea ce privește dezvoltatorii și aplicațiile de la terți, SDK-ul iOS 11 introduce framework-ul ARKit (ușurează dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată), un SDK Core ML (va face aplicațiile mult mai deștepte grație inteligenței artificiale implementate deja în iOS) și numeroase alte framework-uri importante.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a iOS 11, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 11 beta 2, spre exemplu, compania americană a adus îmbunătățiri pentru aplicația Fișiere, acces la caracteristici experimentale în Safari, Nu deranjați în timpul șofatului, schimbări în Poze și alte caracteristici despre care am vorbit aici.

Despre noutățile din iOS 11 beta 2 Actualizare 1 nu știm deocamdată prea multe, însă aceasta pare a fi mai degrabă o actualizare menită a rezolva o eroare gravă din iOS 11 beta 2. Această ipoteză este susținută de numărul de build – noul iOS 11 beta 2 Actualizare 1 are numărul de build 15A5304j, el fiind cu o singură literă mai nou decât numărul de build al iOS 11 beta 2 (15A5304i). O altă ipoteză ar fi ca iOS 11 beta 2 Actualizare 1 să fi fost lansată cu scopul de a pregăti iOS 11 de versiunea beta publică pe care Apple urmează să o lanseze săptămâna aceasta (de fapt, compania americană a promis că prima versiune beta publică a iOS 11 va fi lansată până la finele lunii în curs).

iOS 11 beta 2 Actualizare 1 poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze).

Descărcarea iOS 11 este posibilă pe toate aproape dispozitivele care acceptă iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a. Spunem „aproape,” deoarece acest build nu este, aparent, disponibil pentru iPhone 7, iPhone 7 Plus și gama iPad Pro.

Alături de iOS 11 beta 2 Actualizare 1, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 11 beta 2 Actualizare 1.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11 beta 2 Actualizare 1 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu în aceast articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.