Apple ar putea să lanseze numai două modele noi de iPhone în 2017

0
881

Un blog din China a ajuns în atenția noastră la începutul acestei săptămâni cu o afirmație surprinzătoare referitoare la gama 2017 de iPhone.

Citându-i pe „câțiva [dintre] prietenii noștri de la Foxconn,” Micgadget susține că fabrica unde se asamblează cele mai multe dispozitive iPhone a primit de la Apple comenzi pentru numai două modele noi de iPhone. Mai mult, ei ne sugerează că ambele dispozitive au afișaje OLED și camere iSight Duo (cu două obiective; aidoma iPhone 7 Plus), conturând astfel ideea că Apple va lansa în 2017 două versiuni de iPhone 8 și niciun model nou de iPhone cu afișaj de 4,7 inchi și/sau 5,5 inchi.

Zvonurile spun că Apple va lansa două modele de iPhone 7s și un model de iPhone 8 (sau iPhone Edition). Astăzi vă punem spune că ele nu sunt adevărate. În această toamnă vom putea vedea numai două modele cu noua tehnologie. [Este] foarte interesant că zvonurile au scos la iveală că noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor avea camere duale.

Înainte de a ne bucura sau, dimpotrivă, alarma, trebuiesc avute în vedere câteva aspecte importante. În primul rând, este foarte neobișnuit ca din lanțul de furnizori al Apple să vină, atât de târziu, informații care să contrazică tot ce știam până acum; toate zvonurile recente arată că gama 2017 de iPhone va cuprinde trei modele. În al doilea rând, sursa acestor informații nu este una prea credibilă; ce-i drept, Micgadget a prezentat în trecut și câteva informații corecte cu privire la produse Apple nelansate. În al treilea rând, blogul chinezesc susține de câteva luni ideea că Apple va lansa, pe lângă iPhone 8, și un „iPhone 8 Plus,” însă nu a adus prea multe dovezi în susținerea acestei afirmații.

De aceea, tindem să credem că Micgadget ori dezinformează pentru a susține ideea lansării unui iPhone 8 Plus, ori a interpretat greșit niște informații primite într-adevăr de la persoane care lucrează ori au tangențe cu fabricile partenere Apple. Prin urmare, nu excludem posibilitatea ca sursele lor să se fi referit la iPhone 7s și iPhone 7s Plus, atunci când au vorbit despre comenzile plasate de Apple, iar Micgadget să fi interpretat că ar fi vorba despre iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Această idee este susținută de zvonurile cum că producția de serie a iPhone 8 va începe mult mai târziu decât producția iPhone 7s și iPhone 7s Plus.

Informațiile venite până acum de la analiști și persoane din lanțul de furnizori al Apple arată că gigantul din Cupertino va strica tradiția în 2017 prin lansarea simultană a trei modele noi de iPhone. Dintre acestea, două ar reprezenta upgrade-uri relativ minore (de tipul iPhone „S”) pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus, iar al treilea ar fi un model complet nou, cu o puzderie de caracteristici noi. Pe lângă designul schimbat și multiplele funcționalități nemaiîntâlnite pe iPhone-urile anterioare, modelul din urmă (cunoscut drept iPhone 8) urmează să aibă și un afișaj OLED. Potrivit zvonurilor existente, Apple a ales să includă un ecran OLED numai pe acest model de iPhone din cauza problemelor de producție pe care le pune această componentă; din 2018, însă, se zvonește că toate iPhone-urile lansate de Apple vor avea ecrane OLED.

Așadar, am prezentat informațiile venite de la Micgadget în special pentru a evidenția dubiile noastre cu privire la veridicitatea lor. Or, până la proba contrarie, vă recomandăm să le priviți cu o mare doză de scepticism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.