Apple vrea ca magazinele sale să fie puncte de atracție locală (Actualizare: Astăzi la Apple s-a lansat în magazinele Apple din toată lumea)

0
1350

Magazinele Apple vor deveni puncte de atracție locală și mai importante din mai. Compania americană a anunțat extinderea conferințelor educaționale „Astăzi la Apple” în toate cele 495 de magazine pe care le are deschise în întreaga lume.

„Astăzi la Apple” va oferi programe cu peste 60 de cursuri practice la care va putea participa oricine. Apărute anul trecut în magazinul Apple din Union Square, San Francisco, cursurile gratuite acoperă domenii precum fotografia, videografia, muzica, programarea, artele vizuale și design.

Promotoare a acestei idei este Angela Ahrends, vicepreședinte executiv și șef al magazinelor Apple. Potrivit ei:

În inima fiecărui Apple Store este dorința de a educa și inspira comunitățile pe care le servim. <<Astăzi la Apple>> este unul dintre modurile prin care dezvoltăm experiența noastră pentru a servi mai bine clienții locali și antreprenorii. Creăm o piațetă modernă, unde oricine este bine primit într-un spațiu în care cel mai bun de la Apple îi întâmpină pentru a-i conecta, descoperi noi pasiuni sau duce abilitățile lor la un alt nivel. Credem că va fi o experiență plăcută și edificatoare pentru toți cei care se alătură.

Majoritatea cursurilor vor fi ținute de Creative Pros – angajați Apple foarte bine instruiți, descriși ca fiind „echivalenții artiști” ai „Geniilor” din Apple Store. În orașele mari, însă, anumite cursuri vor fi organizate de artiști, fotografi și muzicieni importanți.

Potrivit companiei californiene, „Astăzi la Apple” li se adresează oamenilor de toate vârstele, indiferent de nivelul de pregătire. Anumite cursuri, cum ar fi „Marțea Profesorilor” și „Ora Copiilor,” vor fi însă îndreptate spre educatori și, respectiv, familii. Alte cursuri se vor concentra pe programele profesionale, cum ar fi Final Cut Pro X și Logic Pro X ori pe aplicații cum ar fi Swift Playgrounds pentru iPad.

Profesorii pot veni împreună la Marțea Profesorilor pentru a învăța noi modalități de a include tehnologia în sălile lor de clasă, iar programatorii cu aspirații de toate vârstele vor putea învăța să programeze în Swift, limbajul de programare al Apple pentru aplicațiile iOS și Mac. Familiile se vor putea alătura sesiunilor Ora Copiilor din weekend care vor acoperi totul de la crearea de muzică la programarea cu roboți.

Apple susține că toate magazinele sale vor primi afișaje mari create special pentru sesiunile „Astăzi la Apple.” De asemenea, fiecare magazin va avea sisteme de sunet noi și scaune speciale pentru aceste conferințe. Cu alte cuvinte, „Astăzi la Apple” va fi disponibil în magazinele renovate de Apple cu designul noii generații.


Actualizare 17 mai, ora 21:47: Astăzi la Apple s-a lansat în cursul zilei de azi în magazinele Apple din toată lumea. După cum se zvonea, cele 495 de magazine ale Apple vor oferi în total peste 4.000 de cursuri gratuite săptămâna aceasta. Pentru a organiza noile cursuri, majoritatea magazinelor Apple din lumea întreagă au fost renovate azi-noapte.

În cazul în care locuiești într-una din țările unde sunt organizate cursurile Astăzi la Apple, trebuie să știi că înscrierile la cursuri se fac online, în această pagină web.


Angela Ahrendts a oferit mai multe detalii despre inițiativa de a atrage oamenii în magazinele Apple într-un interviu acordat recent pentru CBS This Morning.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.