Apple ia în calcul oferirea unor canale de televiziune precum HBO, Showtime și Starz într-un așa-numit „pachet TV premium” la care utilizatorii de Apple TV și iPhone/iPad să se poată abona.

Astfel, dacă la ora actuală utilizatorii de tvOS și iOS se pot abona și accesa individual oricare dintre canalele mai sus menționate (și multe altele), în viitor Apple își dorește să le includă într-un pachet similar celor oferite de operatorii de cablu.

Informația de mai sus vine de la o sursă de încredere citată de Recode, care adaugă că, spre deosebire de operatorii de cablu (spre exemplu, în România, RCS-RDS, UPC, Telekom, etc.), care, de obicei, le cer clienților să se aboneze la pachete cu canalele de bază pentru a se abona ulterior și la cele premium, Apple vrea să le ofere tuturor clienților un singur pachet cu canale TV.

Din păcate, sursa celor de la Recode nu a venit cu informații referitoare la prețul lunar al pachetului TV premium pe care Apple dorește să îl ofere clienților și nici cu alte nume de canale care ar putea fi incluse inițial. Cu toate acestea, noi știm că, în SUA, un abonament la HBO costă 15$/lună, un abonament la Showtime costă 11$ pe lună, în timp ce un abonament la Stars costă 9$ pe lună.

În fine, aflăm de la Recode că, până la ora actuală, Apple nu ar fi reușit să încheie un acord cu niciuna dintre rețelele mai sus amintite. Evident, nici compania americană, nici HBO, Starz sau Showtime nu au dorit să comenteze astfel de informații.

Informațiile cu privire la intenția companiei Apple de a le oferi clienților pachete cu canale TV au apărut în mod regulat în ultimii ani, însă până acum numeroasele negocieri purtate nu au avut niciun rezultat. Vinovată pentru această situație ar fi în special compania Apple, care nu doar că are tactici de negociere „șirete”, dar impune și niște condiții greu de acceptat de către marile rețele.

- Reclamă -