Apple ar fi interesată să cumpere divizia de memorii NAND a Toshiba

0
569

Apple, Amazon și Google se numără printre potențialii cumpărători ai diviziei de memorii NAND a Toshiba, conform unei știri apărute în Yomiuri Shimbun Daily la finele săptămânii trecute.

Potrivit ziarului nipon, în momentul de față există 10 companii interesate să cumpere activa ce este considerată a fi una dintre cele mai valoroase ale Toshiba. Printre ceilalți ofertanți se numără producătorul de hard discuri – Western Digital -, furnizorii Apple – Foxconn și TSMC -, Micron, SK Hynix, Innovation Network Corporation of Japan și companiile americane Silver Lake și Broadcom.

Ultimele două ar fi făcut deja o ofertă de 2 triliarde de yeni (aproximativ 18 miliarde de dolari). Cu toate acestea, se spune că prioritate la vânzare va avea grupul de investitori sprijinit de guvernul japonez – Innovation Network Corporation of Japan – și asta deoarece Toshiba nu ar vrea să înstrăineze importantul activ în afara țării.

Companiile IT din SUA – Apple, Google și Amazon – au devenit următorii ofertanți interesanți după Western Digital, întrucât Toshiba poate avea comenzi stabile (pentru smartphoneuri sau centre dete) de la ele.

Joia trecută, acționarii Toshiba au aprobat planul de redresare al companiei prin vânzarea diviziei de memorii NAND – al doilea cel mai mare producător de memorii NAND flash după Samsung. Dorința Toshiba este ca prin vânzarea valoroasei active să evite falimentul.

Toshiba a ajuns în această situație foarte dificilă din cauza investițiilor neinspirate făcute la Westinghouse Electric, o companie americană specializată în construcția de reactoare nucleare. Aceste investiții i-au adus o pierdere anuală de 9 miliarde de dolari.

În ceea ce o privește pe Apple, nu se știe momentan ce sumă ar fi dispusă să plătească pentru divizia de memorii NAND flash a Toshiba, însă interesul ei față de această activă a companiei japoneze nu ne poate surprinde în condițiile în care de la ea cumpără majoritatea memoriilor NAND pentru dispozitivele iOS și nu numai. În eventualitatea în care Apple ar cumpăra divizia de memorii a Toshiba, Samsung ar pierde unul dintre cei mai mari clienți ai săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.