La câteva ore după ce a lansat o serie de produse noi – inclusiv iPad 5 și iPhone 7 Ediție Specială (PRODUCT)RED -, compania Apple a publicat o actualizare pentru unul dintre programele care vin preinstalate în macOS – iTunes. Acesta este disponibil acum în versiunea 12.6, atât pe macOS, cât și pe Windows, aducând o noutate mai puțin importantă în România…

Potrivit Apple, închiriați o dată, vizionați oriunde este principalul motiv de laudă al iTunes 12.6. Noua funcționalitate le permite utilizatorilor să acceseze toate filmele închiriate din iTunes Store de pe un Apple TV cu tvOS 10.2 sau un iPad/iPhone cu iOS 10.3.

Prin urmare, după ani întregi în care erai nevoit să vizionezi conținutul închiriat de pe dispozitivul de pe care l-ai închiriat (sau puteai, cel mult, să-l transferi de pe Mac pe iPhone sau iPad, dar fără a-l mai putea revedea pe Mac), Apple a introdus o modalitate de sincronizare. O modalitate care este foarte utilă pentru cei care au ce închiria… În România, spre exemplu, nu este nici în 2017 iTunes Store pentru filme și seriale, deci noua caracteristică în mod cert nu ne încălzește cu nimic.

Ceea ce ne încălzește puțin este referirea la tvOS 10.2 și iOS 10.3, două actualizări care deși sunt în teste de vreo două luni, nu au fost lansate încă. O astfel de referire ne arată că lansarea actualizărilor este iminentă, deci am putea să le primim pe Apple TV și, respectiv, iPhone și iPad chiar deseară (să nu uităm că Apple lansează, în general, noi versiuni de iTunes atunci când actualizează și sistemele de operare).

Alături de noutatea pentru filmele închiriate, actualizarea mai vine cu „îmbunătățiri minore ale aplicației și performanțelor acesteia.”

Așadar, fie și doar pentru îmbunătățiri, actualizarea la iTunes 12.6 le este recomandată tuturor utilizatorilor și poate fi efectuată atât de posesorii de Mac-uri cu OS X 10.9.5 sau ulterior (din App Store>Actualizări), cât și de utilizatorii de Windows 7 sau ulterior (din Ajutor>Caută actualizări). Această versiune de iTunes poate fi, de asemenea, descărcată și de pe site-ul Apple (macOS / Windows).

iTunes 12.6 sosește la trei luni distanță de iTunes 12.5.5, o actualizare mică care nu aducea decât „îmbunătățiri minore ale aplicației și performanței acesteia.”

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.