Lansate săptămâna trecută, iPhone 7 și iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED au o carcasă din aluminiu cu finisaj roșu pe care foarte multă lume o îndrăgește. Din păcate, însă, panoul frontal ales de Apple este subiectul unei mari controverse.

Aidoma versiunilor de iPhone 7/7 Plus cu finisaje aurii, roz aurii sau/și argintii, noile iPhone 7/7 Plus (PRODUCT)RED au panouri frontale de culoare albă, iar multă lume susține că ele nu se potrivesc așa de bine cu această culoare vibrantă cum s-ar fi potrivit niște panouri frontale negre, similare celor pe care le găsim pe iPhone 7/7 Plus negru sau/și negru diamant.

Având în vedere numărul mare al celor care ar fi preferat ca iPhone 7 și iPhone 7 Plus să aibă panouri frontale negre, youtuberul Danny Winget a făcut un experiment interesant. El a desfăcut noul său iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED, înlocuindu-i ecranul, placa de bază și butonul principal cu cele de pe un iPhone 7 Plus negru diamant, și demonstrându-ne astfel cât de bine ar fi arătat noile iPhone-uri dacă erau combinate cu panouri frontale de culoare neagră.

În cazul în care vă întrebați de ce youtuberul a fost nevoit să schimbe nu doar ecranul, ci și placa de bază și butonul principal, ei bine motivul este Touch ID. Din motive de securitate, senzorul de amprentă al Apple nu funcționează decât cu placa de bază cu care este asociat din fabrică, motiv pentru care dacă ar fi schimbat numai butonul principal, Winget nu s-ar mai fi bucurat de Touch ID (iar dacă nu l-ar fi schimbat, ar fi rămas cu un ecran negru și cu un buton alb).

Din păcate, deși rezultatul este unul impresionant (iPhone-ul roșu cu ecran negru arată mai bine decât cu ecranul alb), procesul este unul foarte scump și complicat. De ce scump? Pentru că ai nevoie de două iPhone-uri identice, unul cu carcasă roșie și unul cu carcasă neagră. De ce complicat? Pentru că trebuie să desfaci destul de multe componente de pe ambele dispozitive astfel încât să poți muta ecranul, placa de bază și butonul principal. Asta ca să nu mai punem la socoteală posibilitatea ca lucrurile să nu meargă la fel de bine cum au mers la Danny Winget sau faptul că, după întreaga operațiune, iPhone-urile nu vor mai fi rezistente la apă.

De aceea, cei care vor iPhone roșu cu panou frontal negru, fără să cumpere două iPhone-uri și să facă diferite sacrificii pentru acest deziderat, vor trebui să aștepte ca Apple să lanseze așa ceva… Dacă o va face vreodată…

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.