iOS 10.3 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată tot ce aduce nou + linkurile de descărcare!

0
8116
ios 10.3

iOS 10.3 a fost lansat luni seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (modelele compatibile cu iOS 10). iOS 10.3 este cea de-a treia actualizare majoră adusă iOS 10 și a fost testată împreună cu dezvoltatorii și utilizatorii încă de pe 24 ianuarie. În total, iOS 10.3 a trecut prin șapte versiuni beta, cea mai recentă fiind lansată de Apple în urmă cu două săptămâni.

iOS 10.3 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad 

Potrivit Apple, iOS 10.3 introduce noi funcționalități, inclusiv posibilitatea de a localiza căști AirPods utilizând aplicația „Găsire iPhone” și mai multe moduri de a utiliza Siri cu aplicații de plată, de comandă a curselor și ale producătorilor auto.

Totuși, noi știm încă de la prima versiune beta că iOS 10.3 aduce și o mulțime de caracteristici noi. Poate cea mai importantă noutate a acestei actualizări este migrarea la Sistem Fișier Apple – un format optimizat pentru stocarea SSD/Flash ce include criptare mai puternică și alte îmbunătățiri „sub capotă” care ar trebui să-ți facă iPhone-ul/iPad-ul mai sigur, dar și să crească puțin spațiul de stocare liber. O altă noutate de seamă cu care vine iOS 10.3 este caracteristica Găsire AirPods. Aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și localiza mai ușor căștile AirPods rătăcite direct din aplicația Găsire iPhone.

În plus, noua versiune majoră de iOS 10 introduce o animație diferită la lansarea aplicațiilor, afișează un nou meniu cu informații despre utilizatorul iPhone-ului/iPad-ului și conturile sale în Configurări, oferă o reprezentare mai bună a stocării iCloud utilizate, îmbunătățește SiriKit și HomeKit, oferă îmbunătățiri pentru Podcasturi și nu numai.

Mai mult decât atât, iOS 10.3 vine și cu câteva schimbări și pentru App Store, permițând pentru prima dată dezvoltatorilor să răspundă recenziilor lăsate aplicațiilor lor din magazin, iar utilizatorilor să marcheze recenziile ca fiind „Utile” sau „Inutile”, precum și să evalueze mai ușor și rapid aplicațiile. Accesarea aplicațiilor foarte vechi și incompatibile va face ca noua versiune a sistemului de operare să avertizeze utilizatorii cu privire la încetinirea dispozitivelor lor, iar un nou ecran Compatibilitate aplicații va prezenta toate acele aplicații incompatibile care sunt instalate pe iPhone și/sau iPad.

Toate noutățile din iOS 10.3 sunt menționate în cele ce urmează (de asemenea, puteți consulta și articolele noastre despre iOS 10.3 beta 1beta 2 și beta 3 pentru a obține mai multe detalii despre unele schimbări și funcționalități noi cuprinse în această actualizare):

Găsire iPhone

 • Vizualizați localizarea curentă sau ultima localizare cunoscută a căștilor dvs. AirPods
 • Redați un sunet pe una sau pe ambele căști AirPods pentru a facilita găsirea acestora

Siri

 • Posibilitatea de a efectua plăți și de a verifica starea facturilor cu aplicațiile de plată
 • Posibilitatea de a face rezervări cu aplicațiile de comandă a curselor
 • Posibilitatea de a verifica nivelul combustibilului mașinii, starea blocării încuietorilor, aprinderea luminilor și activarea claxonului cu aplicațiile producătorilor auto
 • Scoruri și statistici sportive de cricket pentru Indian Premier League și International Cricket Council

CarPlay

 • Scurtături în bara de stare pentru accesarea ușoară a ultimelor aplicații utilizate
 • Ecranul “În redare” din Apple Music oferă acces la lista “Urmează” și la albumul melodiei aflate în redare
 • Liste de redare curatoriate zilnic și noi categorii muzicale în Apple Music

Alte îmbunătățiri și corecturi

 • Închiriați o singură dată filmele iTunes și vizionați-le pe toate dispozitivele dvs.
 • O nouă vizualizare unificată în Configurări pentru informațiile contului, configurările și dispozitivele asociate ID-ului dvs. Apple
 • Prognoze meteo orare în aplicația Hărți folosind 3D Touch pe temperatura curentă afișată
 • Posibilitatea de a căuta “mașina parcată” în aplicația Hărți
 • Aplicația Calendar oferă posibilitatea de a șterge o invitație nedorită și de a o raporta drept spam
 • Posibilitatea de a declanșa în aplicația Locuință scenarii utilizând accesorii cu butoane și comutatoare
 • Posibilitatea de a verifica în aplicația Locuință nivelul de încărcare a bateriilor accesoriilor
 • Compatibilitatea aplicației Podcasturi pentru 3D Touch și un widget în secțiunea Astăzi pentru accesarea emisiunilor actualizate recent
 • Emisiunile sau episoadele podcasturilor pot fi partajate în aplicația Mesaje cu funcționalități complete de redare
 • Corectează o problemă care putea împiedica afișarea localizării dvs. curente în aplicația Hărți după resetarea opțiunilor referitoare la localizare și intimitate
 • Îmbunătățiri ale stabilității VoiceOver pentru aplicațiile Telefon, Safari și Mail

În plus, iOS 10.3 include și numeroase actualizări de securitate (descrise aici), care vor face sistemul de operare mai sigur pentru toată lumea.

iOS 10.3 este disponibilă pentru toți utilizatorii de iPhone (5 sau un model mai recent), iPad 4, iPad mini 2 (sau un model mai recent), iPad Air (sau un model mai recent), iPad Pro și iPod touch (generația a 6-a).

Prin urmare, dacă ai un dispozitiv eligibil, este recomandat să efectuezi cât mai curând actualizarea la iOS 10.3, apelând la sistemul de actualizare software al iOS sau la aplicația iTunes de pe un Mac sau PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt menționați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos (nu uita că iOS 10.3 face trecerea la Sistem Fișier Apple, deci ar fi foarte indicată realizarea unui backup în prealabil!):

*Notă: După realizarea actualizării la iOS 10.3 va fi necesară parcurgerea câtorva pași de configurare. Unul dintre aceștia solicită introducerea parolei ID Apple pentru iCloud, însă nu te teme: el poate fi omis.


Descarcă iOS 10.3 Linkuri directe

În cazul în care nu reușești să efectuezi actualizarea la iOS 10.3 prin iTunes sau OTA, atunci poți descărca .ipsw-ul corespunzător modelului de iPhone sau iPad pe care îl deții, apoi să încerci din nou să efectuezi actualizarea din acest fișier via iTunes:

iPhone

iPad

iPod touch

Notă: Modelele compatibile cu rețelele celulare din România sunt cele GSM. CDMA sunt cele care funcționează, de regulă, doar în SUA și alte țări din cele două Americi și Asia.

După descărcarea fișierului .ipsw corespunzător modelului de iPhone sau iPad pe care îl ai, va trebui să conectezi dispozitivul la iTunes, să apeși tasta Shift (pe Windows) sau Opțiune (alt – pe Mac), apoi să dai clic pe opțiunea „Caută actualizare” din pagina Rezumat a dispozitivului, fără ca însă să ridici degetul de pe acea tastă. Selectează apoi fișierul .ipsw și așteaptă efectuara actualizării.


iOS 10.3 succede iOS 10.2.1, o actualizare pe care Apple a lansat-o la începutul anului și care nu venea decât cu corecturi de erori și îmbunătățiri în privința securității dispozitivelor iPhone și iPad. Mai multe detalii despre acea actualizare sunt disponibile aici.

Alături de iOS 10.3, Apple a mai lansat în această seară și macOS 10.12.4watchOS 3.2 și tvOS 10.2.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.