Încă de la lansarea iOS 10, compania Apple a început o luptă cu aplicațiile vechi ce nu au fost actualizate de foarte mult timp și, prin urmare, nu funcționează așa cum ar trebui pe cele mai recente modele de iPhone și iPad. iOS 10.1, spre exemplu, reintroducea o atenționare la accesarea tuturor aplicațiilor pe 32 de biți prin care utilizatorii erau informați că respectivele titluri pot încetini dispozitivele până la momentul în care dezvoltatorii le vor îmbunătăți compatibilitatea (le vor scrie și pe 64 de biți). În ciuda atenționării, aplicațiile vechi pot fi încă accesate de pe toate dispozitivele, însă nu pentru foarte mult timp.

Lansat săptămâna trecută, iOS 10.3 beta 1 a modificat textul mesajului de atenționare afișat la accesarea aplicațiilor incompatibile, sugerând faptul că viitoarele versiuni de iOS nu vor mai permite accesarea acelor aplicații care nu au fost optimizate pentru procesoarele pe 64 de biți. Aparent, iOS 10.3 nu este o versiune care interzice accesarea aplicațiilor neoptimizate, așa că nu știm la care dintre actualizările viitoare s-a referit Apple atunci când a pus noua atenționare (probabil la iOS 11).

„Nume_aplicație” necesită actualizare

Această aplicație nu va funcționa cu versiunile viitoare de iOS. Dezvoltatorul acestei aplicații trebuie să o actualizeze pentru a-i spori compatibilitatea.

Apple îi îndeamnă pe dezvoltatori să își optimizeze aplicațiile pentru procesoarele pe 64 de biți încă de la lansarea iPhone 5s din septembrie 2013 (primul dispozitiv iOS cu un astfel de procesor). Un pas mai radical în acest sens a fost luat în 2015, când compania a început să îi oblige pe dezvoltatori ca toate aplicațiile noi și actualizările să fie optimizate pentru 64 de biți. Din păcate, sunt multe aplicații care nu au mai fost actualizate din 2015 sau din anii anteriori și pe care mulți utilizatori le folosesc.

Aplicațiile vechi, neoptimizate pentru procesoarele pe 64 de biți, vor avea un impact negativ asupra performanțelor unor dispozitive precum iPhone 5s (și toate modelele mai noi, cu excepția contemporanului iPhone 5c), iPad Air (și modelele mai noi), iPad mini 2 (și modelele mai noi) și iPod touch generația a 6-a.

Așadar, după ce la finele anului trecut Apple a eliminat câteva zeci de mii de aplicații de pe App Store care nu mai funcționau conform așteptărilor în versiunile noi de iOS sau care nu mai întruneau condițiile de aprobare actuale, în viitor ar trebui să ne așteptăm să nu mai putem descărca sau folosi nici acele aplicații care, deși funcționează, nu sunt optimizate pentru cele mai recete dispozitive.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.