Compania Apple a început în cursul zilei de astăzi să trimită e-mailuri dezvoltatorilor de aplicații prin care le reamintește acestora că începând cu 1 febriuarie 2015 toate aplicațiile trimise spre publicare pe App Store trebuie să fie construite folosind SDK-ul iOS 8 și să includă compatibilitate pentru arhitectura pe 64 de biți. Această dată a fost anunțată de către Apple încă din luna octombrie a acestui an, după lansarea iOS 8 și a iPhone 6/6 Plus, dispozitivele care au deja a doua generație a procesorului Apple pe 64 de biți.

În cadrul e-mailului trimis către dezvoltatori, compania americană le mai sppune că începând cu luna iunie 2015 toate actualizările de aplicații trimise spre publicare pe App Store vor trebui să întrunească aceleași cerințe. Prin această mutare compania americană se va asigura că toate aplicațiile de pe App Store vor fi cât mai rapid optimizate pentru noile procesoare și compatibile cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Implementarea compatibilității cu procesoarele pe 64 de biți va oferi aplicațiilor performanțe îmbunătățite pe dispozitivele cu cipuri Apple A7 sau mai recente. O altă recomandare a companiei Apple trimisă dezvoltatorilor este ca aceștia să folosească build-ul implicit al Xcode pentru arhitecturi standard astfel încât să creeze un binar cu codurile pe 32 de biți și 64 de biți.

Prima dată când Apple a cerut dezvoltatorilor să trimită spre publicare pe App Store aplicații compatibile cu procesoarele pe 64 de biți a fost în luna septembrie a anului trecut, imediat după lansarea iPhone 5s, care venea cu procesorul Apple A7 pe 64 de biți. Alături de acesta, în prezent, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 și iPad Air 2 includ toate procesoare construite pe arhitectura pe 64 de biți care este menită să eficientizeze procesele și să aducă performanțe îmbunătățite dispozitivelor.

Din fericire, începând cu luna februarie a anului viitor nu vor mai fi publicate pe App Store aplicații care să nu fie optimizate pentru noile dispozitive Apple sau pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare, însă până în iunie vom putea vedea cum aplicațiile lansate deja pe App Store primesc actualizări care nu oferă atenție noilor dispozitive.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.