Duminică seara compania Apple a lansat o nouă reclamă cu mesaj profund pe care a intitulat-o The Song (Cântecul). Reclama are în centru o tânără fată care a găsit o înregistrare veche a bunicii sale care îi cânta o melodie de dragoste soțului ei, determinând-o pe nepoata ei să încerce să îmbunătățească melodia respectivă adăugând vocea ei lângă vocea bunicii, dar și o serie de instrumente muzicale la care cântă singură. Desigur, pentru crearea cântecului tânăra a folosit și produsele Apple.

La fel ca și în cazul reclamei de Crăciun lansată anul trecut, compania Apple a publicat un al doilea video în cadrul căruia oferă detalii despre modul în care a fost creat spotul și mai ales despre povestea din spatele ei. Așa cum reiese din explicația Danei Williams, cântăreața care a jucat în reclamă și solista vocală Rhiannon Giddens, o serie de înregistrări au fost efectuate folosind un dispozitiv voice-o-graph – o cabină insonorizată din 1940 folosită la înregistrarea vocală direct pe un disc.

Aparatul folosit pentru spotul publicitar al Apple a fost furnizat de Third Man Records, iar cea care a interpretat vocea bunicii pe melodia ”Love is Here to Stay” a fost cântăreața Rhiannon Giddens. Acest voice-o-graph a refăcut atmosfera anilor în care bunica a interpretat melodia respectivă, iar apoi cântecul a putut fi transferat către GarageBand pentru a fi editat de către cântăreața Dana Williams, care ne spune că folosește această aplicație pentru Mac pentru a înregistra toată muzica ei.

Povestea reclamei este una interesantă, iar gestul tinerei este unul emoționant. Reclama poate fi vizualizată urmând acest link.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.