Facebook Stories este cea mai nouă clonă a Snapchat lansată de Facebook

0
466

Dacă credeați că Facebook s-a oprit să mai fure de la Snapchat în momentul în care a introdus Instagram Stories (Povești), ei bine v-ați înșelat. Compania americană a introdus această funcționalitate copiată din temelii de la aplicația lui Evan Spiegel și în WhatsApp Messenger (vezi Stare WhatsApp), și în Facebook Messenger (Messenger Day a fost lansată săptămâna trecută la nivel global; în România a fost disponibilă de mai multă vreme), și, mai nou, în principala aplicație a rețelei sale de socializare – Facebook.

După o perioadă de testare cu utilizatorii din Irlanda, Facebook a anunțat astăzi că lansează la nivel global funcționalitatea Facebook Stories inclusiv în aplicația Facebook pentru iPhone, iPad și iPod touch. Aceasta este identică, cu funcționalitatea Povești, Stare și Messenger Day (deci, și cu funcționalitatea Snapchat), ceea ce înseamnă că le va permite tuturor utilizatorilor să publice fotografii și clipuri video, care nu vor fi vizibile în cronologie, ci într-o secțiune dedicată, poziționată între bara de căutare și bara de stare/fluxul Noutăți. Conținutul media din Facebook Stories va fi vizibil pentru prietenii tăi timp de 24 de ore de la publicarea lui, după care va fi șters definitiv.

Facebook Stories le oferă utilizatorilor posibilitatea de a edita imaginile pe care urmează să le publice (aplicând pe ele diferite desene, emoji sau abțibilduri), iar cei care le vor viziona, vor putea lăsa comentarii.

Funcționalitatea Facebook Stories nu este încă disponibilă pentru toată lumea, însă ar trebui să sosească în orele care urmează pe dispozitivele mobile ale tuturor. Ca să te asiguri că o vei primi, însă, actualizează aplicația Facebook la versiunea 83.0 (posibil de pe toate dispozitivele care rulează iOS 8.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare).

  • Facebook pentru iPhone, iPad, iPod touch și Apple TV – Gratis – Descarcă acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.