WhatsApp Messenger primește o nouă caracteristică furată de la Snapchat

0
794

Pentru că Facebook pur și simplu nu se poate abține să nu introducă un mini-Snapchat în fiecare dintre aplicațiile aflate în proprietatea sa, WhatsApp a anunțat astăzi lansarea „Stare WhatsApp”.

Noua caracteristică a popularei aplicații de mesaje și apelare este în esență identică, cu funcționalitatea Povești din Snapchat (și din Instagram, și din Facebook Messenger și, în curând, din Facebook). Aceasta le permite, deci, utilizatorilor WhatsApp Messenger să distribuie prietenilor videoclipuri, fotografii și GIF-uri, criptate integral, care vor expira automat la 24 de ore de la publicare.

Din noul meniu Stareutilizatorii WhatsApp Messenger vor putea folosi camera dispozitivelor lor iPhone pentru a înregistra fotografii sau clipuri video. După înregistrare, imaginile vor putea fi adnotate cu emoji, texte sau desene și partajate. Partajarea actualizărilor de stare din WhatsApp se va face cu toate contactele tale și nu doar cu anumite persoane ori grupuri de utilizatori, însă aplicația ne va oferi posibilitatea de a selecta cine și ce poate vedea.

Alături de înregistrarea de actualizări proprii, din noua filă Stare utilizatorii WhatsApp vor putea vizualiza tot ceea ce au postat contactele lor și chiar să le răspundă pe privat.

La 24 de ore de la publicare, toate actualizările de stare vor dispărea de pe WhatsApp Messenger și nu vor mai putea fi accesate/revăzute.

Lansarea Stare sosește în aceeași zi în care WhatsApp celebrează a opta aniversare.

Se întâmpla acum opt ani, în februarie 2009, când am început să scriem primele rânduri de coduri pentru ce ulterior avea să devină WhatsApp. Ideea originală în spatele acestui proiect a fost să construim o aplicație care le permite prietenilor și altor contacte să fie în contact tot timpul. Acest lucru se întâmpla cu luni înainte de a adăuga ideea de mesagerie. Prima versiune a aplicației noastre arăta așa:

Chiar și după ce am adăugat conceptul de mesagerie în vara anului 2009, am continuat să menținem ideea de „text” pentru opțiunea de stare oferită în WhatsApp. În fiecare an, eu și cu Brian veneam cu tot felul de idei de proiecte la care să lucrăm, întotdeauna am discutat despre ideea de a extinde această opțiune de stare.

Suntem foarte încântați să anunțăm că în același moment în care WhatsApp sărbătorește a opta aniversare pe data de 24 februarie a acestui an, am decis să reinventăm funcția de stare.

Noua funcționalitate va di disponibilă pentru toată lumea începând de astăzi, iar pentru a beneficia de ea, ar trebui să te asiguri că ai actualizat WhatsApp Messenger la versiunea 2.17.5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.