Confirmând mai multe zvonuri apărute până acum, dar venind și cu o informație nouă, The Wall Street Journal informează că iPhone 8 va avea un nou afișaj și un conector nemaiîntâlnit până acum în gama iPhone.

Citând surse care au preferat să le fie păstrat anonimatul, cei de la WSJ coroborează o informație mai veche venită din partea analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, și ne spun pentru început că anul 2017 ne va aduce trei dispozitive în gama iPhone: două modele „S” cu afișaje LCD, care vor succede iPhone 7 și iPhone 7 Plus, precum și un model „Ediția A 10-a aniversare” (iPhone 8), care va fi mai special datorită caracteristicilor noi cu care va veni.

Se pare că acest iPhone 8 va avea într-adevăr un afișaj OLED curbat furnizat de către Samsung Display. Apple ar fi comandat până acum de la producătorul sud-coreean suficiente astfel de ecrane pentru a producția de iPhone 8 de anul acesta, ceea ce înseamnă că stocurile acestui model nu ar trebui să fie foarte afectate.

Apple a decis să adopte un afișaj flexibil pentru un model nou de iPhone care va apărea anul acesta și a comandat suficiente componente pentru a începe producția de serie, au spus persoane familiarizate cu situația.

Potrivit surselor citate de jurnaliștii de peste Ocean, iPhone 8 nu va avea un buton principal în forma pe care o știam până acum. Confirmând spusele aceluiași analist de la KGI Securities, cei de la WSJ susțin că mult-așteptatul model de iPhone va avea o suprafață tactilă, distinctă de afișaj, în partea de jos a panoului frontal, aceasta urmând a integra funcționalitatea butonului principal și, posibil, alte butoane speciale.

Iar dacă până acum au spus doar lucruri pe care le știam până acum sub o formă sau alta, cei de la WSJ vin și cu o informație ce cu siguranță va declanșa multe discuții. Potrivit surselor lor, gama 2017 de iPhone nu va mai avea un conector Lightning ca modelele anterioare (începând cu iPhone 5). În schimb, se pare că Apple ar fi decis să introducă un port USB-C în noile iPhone 8, iPhone 7s și iPhone 7s Plus, acesta urmând a fi folosit pentru alimentare și periferice în locul conectorului Lightning cu care suntem cu toții obișnuiți.

Persoane familiarizate cu planurile Apple au spus că anul acesta va lansa două modele [n.r. de iPhone] cu LCD-uri tradiționale și un al treilea cu ecran OLED.

Ei au spus că Apple va introduce alte actualizări, cum ar fi un port USB-C pentru cablul de conectare la rețea și alte dispozitive periferice, în locul conectorului Lightning original al companiei.

Aceasta este pentru prima dată când auzim că Apple va schimba conectorul Lightning odată cu noua gamă de iPhone, adoptând o soluție întâlnită deja în toate modelele noi de MacBook, dar și într-o mulțime de dispozitive similare iPhone, computere și periferice. Ipoteza celor de la WSJ nu are, din păcate, susținerea unor zvonuri mai vechi și este, aparent, contrazisă de alte câteva informații mai mult sau mai puțin recente.

Deși nu au existat zvonuri directe cu privire la includerea/neincluderea conectorului Lightning în gama 2016 de iPhone, în lunile trecute ni s-a spus că iPhone 8 nu va veni din cutie cu un cablu USB-C la Lightning, obligând utilizatorii de MacBook (și nu numai) care îl doresc să îl achiziționeze separat. Mai mult decât atât, astăzi, la scurt timp după apariția știrii, afirmația celor de la The Wall Street Journal cu privire la conectorul folosit de noua generație de iPhone a fost deja contrazisă de un analist. Directorul Barclays Blayne Curtis a declarat pentru MacRumors că se așteaptă ca iPhone 8 să își păstreze conectorul Lightning. Cu toate acestea, el este de părere că Apple va începe să vândă odată cu noua generație de iPhone un adaptor Lightning la USB-C în țările europene, pentru a respecta aici directivele Comisiei Europene. Acest adaptor urmează să fie, cel mai probabil, similar actualului adaptor Lightning la Micro-USB, pe care Apple îl comercializează de câțiva ani și care permite utilizatorilor de iPhone, iPad, iPod touch și iPod nano cu conector Lightning să își alimenteze și sincronizeze dispozitivele folosind cabluri micro-USB. Desigur, și înaintea adaptorului Lightning la micro-USB, Apple a mai vândut un adaptor conector dock 30 pini la micro-USB, așa că lansarea unui adaptor Lightning la USB-C nu ar fi una deloc surprinzătoare.

În concluzie, făcând abstracție de celelalte informații care nu fac decât să întărească zvonuri mai vechi, tindem să îi credem mai mult pe cei de la The Wall Street Journal decât pe analistul Barclays și nu pentru că ni s-ar părea foarte plauzibilă informația cum că Apple va renunța la Lightning, ci mai ales pentru credibilitatea de care se bucură WSJ, chiar și atunci când vine vorba de informațiile cu privire la produsele Apple nelansate.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.