watchOS 3.2 beta 1 a sosit în sfârșit pentru dispozitivele Apple Watch ale dezvoltatorilor de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch sosește cu mai multe noutăți la nu mai puțin de trei luni distanță de lansarea watchOS 3.1 – prima actualizare majoră a watchOS 3 – și la doar o săptămână distanță de versiunea publică de watchOS 3.1.3.

Apple susține că watchOS 3.2 beta 1 introduce corecturi de erori și îmbunătățiri în privința stabilității, însă noi știm încă de săptămâna trecută că aceasta este, de altfel la fel ca și iOS 10.3macOS 10.12.4 și tvOS 10.2, o actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru ceas. În primul rând, watchOS 3.2 introduce funcționalitatea „mod sală de cinema” care, odată activată, va comuta Apple Watch pe mod Silențios și va dezactiva caracteristica „ridicare pentru trezire”, oprind aprinderea afișajului ceasului la mișcarea mâinii, dar permițând în continuare recepționarea notificărilor și anunțarea utilizatorilor prin intermediul retroacțiunii haptice. Alături de Mod Sală de Cinema, watchOS 3.2 aduce SiriKit pe Apple Watch, oferind utilizatorilor posibilitatea de a cere lui Siri să trimită mesaje, plăți, să cheme taxi, să efectueze apeluri și nu numai în aplicațiile compatibile. Mai multe detalii despre noutățile din watchOS 3.2 sunt disponibile aici.

watchOS 3.2 beta 1 build 14V5205d poate fi descărcat gratuit de către dezvoltatorii înscriși în programul Dezvoltator Apple, însă numai cu condiția să aibă instalat pe iPhone iOS 10. Aplicația Watch pentru iPhone este necesară în procesul de actualizare, deoarece de aici va trebui să accesezi General>Actualizări software pentru a descărca și instala noua versiune a sistemului de operare. De asemenea, necesar pentru a avea watchOS 3.2 beta 1 pe Apple Watch este ca ceasul să aibă minumum 50% baterie, să fie conectat la o sursă de alimentare și să fie în aproprierea dispozitivului iPhone cu care este asociat.

watchOS 3.2 succede watchOS 3.1.3, o actualizare ce a introdus pe Apple Watch noi caractere emoji, câteva corecturi de erori și îmbunătățiri, asigurând, totodată, utilizatorii de Apple Watch Series 2 că dispozitivele lor nu vor mai fi blocate și bune de trimis în service pentru reparație (mai multe detalii despre problemele cauzate de actualizarea watchOS 3.1.1 sunt disponibile aici).

Data lansării versiunii finale de watchOS 3.2 este necunoscută la ora actuală, însă această actualizare a sistemului de operare va fi disponibilă atât pe Apple Watch, cât și pe Apple Watch Series 1 și Apple Watch Series 2.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la watchOS 3.2 beta 1 și ai descoperit alte noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.