Apple a retras actualizarea watchOS 3.1.1 pentru că strica Apple Watch

3
1090

Fiindcă imediat după lansarea versiunii publice de watchOS 3.1.1 mulți posesori de Apple Watch Series 2 au început să se plângă de faptul că actualizarea le-a blocat complet ceasurile, compania Apple a luat decizia de a retrage temporar actualizarea pentru a investiga mai amănunțit problema și preîntâmpina propagarea ei.

Prin urmare, watchOS 3.1.1 nu mai poate fi descărcat din aplicația Watch pentru iPhone de niciunul dintre posesorii de Apple Watch (nici măcar de către cei care folosesc modelele Series 0 și Series 1), în momentul de față watchOS 3.1 fiind listat ca cea mai recentă actualizare pentru toți cei care nu au apucat să-și descarce și instaleze watchOS 3.1.1 pe Apple Watch.

Lansat luni seară, watchOS 3.1.1 a strâns în doar câteva ore numeroase plângeri de la posesorii de Apple Watch Series 2 (și, izolat, Series 1 și Series 0) care au descoperit cu stupoare că actualizarea le-a blocat complet ceasurile. Potrivit celor care au întâmpinat problema, în timpul instalării actualizării a apărut pe ecran rotița de încărcare, apoi imaginea pe care o puteți vedea mai sus – un semn de exclamare de culoare roșie însoțit de un link către site-ul de asistență Apple.

Accesând linkul sugerat de Apple Watch, utilizatorii sunt instruiți să efectueze o repornire forțată prin apăsarea simultană a butonului lateral și a Coroanei Digitale, iar dacă aceasta nu produce efecte, atunci ei sunt rugați să meargă în cel mai apropriat service Apple sau autorizat de compania americană.

Aparent, repornirea forțată a Apple Watch nu a produs efecte pentru utilizatorii ale căror ceasuri au fost blocate de actualizarea watchOS 3.1.1, ceea ce înseamnă că ei vor trebui să meargă într-un magazin Apple pentru a le înlocui cu unele noi/recondiționate (în magazinele Apple nu se pot repara astfel de probleme deoarece ele necesită restaurarea ceasurilor, un lucru care presupune accesarea portului de diagnosticare).

Apple nu a menționat până la această oră care este cauza pentru care doar unele dispozitive Apple Watch sunt blocate de watchOS 3.1.1 și nici când va sosi un nou build de watchOS pe ceasurile utilizatorilor, build care să se asigure că dispozitivele nu mai rămân blocate.

În cazul în care ai reușit să descarci watchOS 3.1.1 ar fi recomandat să eviți pentru moment instalarea actualizării, iar dacă ai apucat să o instalezi și ți-a rămas ceasul blocat, atunci va trebui să mergi la cel mai apropriat furnizor de service Apple pentru a-i cere să-ți rezolve problema.

3 COMENTARII

  1. da marti seara l-am bulit…am facut update la 3.1.1 inainte sa citesc aici si l-am stricat …Apple Watch 2 in momentul instalarii afisand pe ecran o alerta cu un cerc rosu si semnul exclamari in mijloc..cumparat acum 2 saptamani de la istyle

  2. L-am lăsat la iStyle în garanție nu au ce face… Defapt nu pot face nimic decât să-l trimită la Apple spun ei.. iStyle fac restore doar la tablete sau telefoane….asta o face un user priceput acasă… La ceasuri spun ei…nu au aparatura necesară și trebuie să-l trimită la un service autorizat Apple.. Procedura care durează minim două săptămâni

    • Da, este o stupizenie foarte mare ceea ce s-a întâmplat acum, și situația cu Apple Watch în general. Foarte puține service-uri dintre cele autorizate și chiar dintre cele Apple au instrumentele necesare pentru a restaura un Apple Watch, așa că procedura de depanare a unor probleme precum cele cauzate de watchOS 3.1.1 este de foatre lungă durată. Mai problematic însă este faptul că Apple reușește după lungi perioade de testare să lanseze actualizări care să producă astfel de situații impardonabile – mai ales că în perioada de testare apăruseră dezvoltatori ale căror Apple Watch au fost blocate complet de actualizare, deci Apple știa de existența problemei. Sincer să fiu nu știu cum reușesc, dar actualizările sistemelor de operare au devenit în ultima vreme bătăi de joc din punctul de vedere al calității – watchOS 3.1.1 nu este singura sau prima actualizare care blochează dispozitive (nici dacă ne raportăm doar la 2016) – chiar dacă sunt lansate foarte multe actualizări comparativ cu anii precedenți. Îmi pare rău pentru tine și am rămas șocat când am văzut că a apărut această problemă, mai ales că ceasul meu a sosit la o zi după ce Apple a retras actualizarea, o actualizare pe care aș fi efectuat-o și mai mult ca sigur mi l-aș fi blocat – că deh, nu era suficient că am așteptat 3 luni după ceas…

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.