Apple a eliminat indicatorul pentru autonomia bateriei „Timp ramas” din macOS Sierra 10.12.2. Iată motivul

0
900

Lansat aseară în variantă finală, macOS 10.12.2 vine cu mai multe corecturi de erori, îmbunătățiri și adresează o problemă care i-a supărat pe mulți dintre utilizatorii MacBook Pro cu Touch Bar (modelul din octombrie 2016) – autonomia bateriei. Dar nu vă bucurați prea tare.

În loc să vină cu o soluție de a crește durata de viață a bateriei celor mai recente modele de MacBook Pro – întrucât ea este sub așteptări în majoritatea cazurilor – Apple a decis să scoată din macOS indicatorul autonomiei bateriei. Pentru că nu are acuratețe…

Apple le-a spus celor de la The Loop că a luat decizia de a scoate indicatorul Timp rămas din macOS Sierra 10.12.2 întrucât lipsa lui de acuratețe a dus la numeroase confuzii cu privire la autonomia laptopurilor MacBook – și în special MacBook Pro 2016 – motiv pentru care nu consideră că el trebuie să mai existe în sistemul de operare. Astfel, începând cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare, pictograma bateriei din bara de meniu a MacBook-urilor va afișa, dacă utilizatorul optează pentru acest lucru, doar procentul rămas, fără a mai estima deci câte ore va mai ține bateria până să trebuiască să fie conectată la o sursă de alimetare.

Potrivit The Loop:

Apple a spus că procentajul este acurat, dar din cauza modului dinamic în care noi ne folosim computerele, indicatorul „Timp rămas” nu poate să țină cu acuratețe pasul cu ceea ce fac utilizatorii. Tot ceea ce facem pe MacBook Pro afectează durata de viață a bateriei în diferite măsuri, iar un indicator fără acuratețe produce confuzii.

Pe lângă aplicațiile pe care lucrăm mereu, există numeroase alte lucruri care se întâmplă în fundal și de care utilizatorii ar putea să nu știe că afectează durata de viață a bateriei.

Cumpărătorii celui mai recent model de MacBook Pro s-au plâns de faptul că nu obțin autonomia de 10 ore promovată de Apple, unii dintre ei susținând că nu trec de o autonomie de 3 ore. Cu toate acestea, mulți utilizatori nu țin cont de faptul că autonomia bateriei poate varia mult de la o persoană la alta, în funcție de aplicațiile folosite și procesele în curs de rulare. Pentru că da, există foatre multe aplicații neoptimizate care consumă mai multe resurse decât au nevoie – precum cele care folosesc fără motiv placa video dedicată. În plus, autonomia bateriei este mereu mai scăzută în primele zile de după configurarea unui Mac din cauza indexării căutării Spotlight, sincronizării Bibliotecii foto iCloud și a altor procese specifice ce rulează în fundal și consumă energie mai multă.

Conform celor de la The Loop, Apple a supus bateria noilor MacBook Pro cu Touch Bar unor teste riguroase din care a ieșit o autonomie medie de 10 ore. Totuși, mulți dintre noi omitem să ținem cont de nota de subsol în care Apple menționează că cele 10 ore au fost obținute la navigarea pe Internet printr-o conexiune Wi-Fi sau la vizionarea de filme prin iTunes cu luminozitatea ecranului setată la 75%, și că autonomia va varia în funcție de utilizare (este logic ca la utilizarea mai multor aplicații autonomia să fie mai redusă).

În cazul în care apreciai indicatorul Timp rămas și îi înțelegeai rolul orientativ, trebuie să știi că el încă mai poate fi găsit în interiorul macOS Sierra, chiar și în versiunea 10.12.2. Aplicația Monitor activitate, meniul Energie, afișează și acum indicatoarele Timp rămas și Timp pe baterie, așa că ori de câte ori dorești să vezi cam câte ore sau minute îți vei mai putea folosi MacBook-ul poți apela la el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.