Google introduce în Drive un instrument care face mai simplu transferul datelor de pe iPhone pe Android

0
5303

Aplicația Google Drive a primit miercuri dimineață o actualizare care le aduce utilizatorilor un instrument ce simplifică transferul datelor de pe dispozitivele iPhone și iPad pe cele cu Android. Totodată, Google a publicat pe site-ul Android și o pagină web în care detaliază modul în care lucrează noua funcționalitate.

Astfel, cei doi utilizatori care doresc să treacă de la iPhone la Android vor trebui să descarce pe dispozitivul iOS aplicația Google Drive de pe App Store, iar apoi să se conecteze în contul Google și să acceseze Meniu>Setări>Backup. Din acest meniu, utilizatorii pot alege conținutul pe care doresc să îl sincronizeze: contacte, evenimente din calendar și fotografii (sau toate simultan).

Google le recomandă utilizatorilor de iPhone să facă transferul datelor către Drive doar atunci când dispozitivul este conectat la o sursă de alimentare și Wi-Fi, întrucât procesul este unul de lungă durată și se poate întinde pe câteva ore. În plus, este necesar ca pe toată această durată aplicația Google Drive să fie deschisă în meniul Backup, iar ecranul dispozitivului iOS să rămână pornit.

După ce au transferat datele către Disc, utilizatorii vor trebui să se logheze în același cont Google pe dispozitivul Android și să aștepte ca sincronizarea automată să înceapă. În cazul în care se renunță complet la iPhone, utilizatorii nu ar trebui să uite să dezactiveze iMessage pentru că în caz contrar se poate să nu mai recepționeze SMS-urile.

Google a mai încercat în trecut să simplifice trecerea de la iPhone la Android, introducând cu fiecare telefon Pixel comercializat adaptorul „Comutare rapidă”, care nu face nimic altceva decât să transfere simplu și rapid datele din iPhone către dispozitivul Android. Cu toate acestea, respectivul adaptor nu lucrează decât cu telefoanele Pixel, așa că instrumentul de transfer cuprins în Google Drive este binevenit.

La rândul ei, Apple a venit încă de la lansarea iOS 9 din 2015 cu o aplicație pentru Android intitulată „Migrare la iOS”, care îi ajută pe posesorii de telefoane cu Android să își transfere conținutul pe noile lor iPhone-uri și iPad-uri prin simpla conectare la aceeași rețea Wi-Fi.

Utilizatorii care doresc să transfere datele de pe iPhone pe Android sau pur și simplu să facă backup în Google Drive tuturor datelor de pe dispozitivul iOS vor trebui să descarce cea mai nouă versiune de Google Drive, respectiv 4.16.1 (este compatibilă cu toate dispozitivele care rulează iOS 8.0 sau ulterior).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.