Adobe Photoshop a fost actualizată pentru Touch Bar-ul de pe MacBook Pro

0
409

Adobe a lansat miercuri dimineață o versiune actualizată a Photoshop CC 2017 pentru Mac, care vine cu o noutate importantă pentru posesorii celor mai recente modele de MacBook Pro. Potrivit companiei americane, Photoshop este acum compatibilă cu ecranul tactil Touch Bar de pe MacBook Pro 2016, oferind acces facil la un set de instrumente.

Utilizatorii MacBook Pro cu Touch Bar care descarcă cea mai recentă versiune de Photoshop CC vor vedea pe ecranul tactil un glisor care va permite accesarea rapidă a versiunilor mai vechi ale unei fotografii deschise la un anumit moment. Aceste versiuni sunt salvate automat de fiecare dată când utilizatorul face o modificare pe o fotografie. Pentru a accesa o versiune mai veche din istoricul unei fotografii va trebui fie să derulezi pe glisor, fie să atingi în locul dorit.

Alături de glisorul ce permite navigarea rapidă prin istoricul unei fotografii, Photoshop mai vine în Touch Bar cu trei seturi de butoane de control. Primul set este pentru Proprietăți Strat și include butoane de ajustare a opacității și vizibilității fiecărui strat. Cel de-al doilea set este dedicat pensulelor și permite modificarea rapidă a culorilor, dimensiunilor, durității și opacității pensulelor. Ultimul set este dedicat Favoritelor și include un Mod Ecran pentru comutarea între modul ecran normal și modul ecran complet, precum și butoane de accesare a comenzii Strat nou, de derulare orizontală sau verticală printre starturi și un buton Mod completare care deschide comanda Completare cu opțiunea Completare Ținând Cont de Conținut preselectată.

Dacă dorești să vezi cum funcționează toate aceste instrumente Photoshop prezente în Touch Bar poți să te uiți la videoclipul de mai jos, unde, la minutul 52:30 apare managerul de design Photoshop, Bradee Evans.

Actualizarea la cea mai recentă versiune de Photoshop poate fi realizată prin intermediul Adobe CC Updater de către toți utilizatorii. Este important însă de menționat faptul că toate caracteristicile din Touch Bar sunt în stadiul „previzualizare tehnologică”, deci ar putea să nu fie stabile 100%.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.