Apple a lansat aplicația Migrare la iOS. Iată care este rolul primei aplicații Apple din Magazin Google Play

0
3985
Odată cu lansarea iOS 9, Apple a publicat noua aplicație „Migrare la iOS” pentru dispozitivele care rulează sistemul de operare Android. Aplicația, care este acum disponibilă pentru descărcare și din România, a fost creată pentru a-i ajuta pe utilizatorii de Android să își transfere conținutul de pe vechile telefoane/tablete pe un dispozitiv cu iOS.
Având instalată aplicația „Migrare la iOS” pe telefoanele sau tabletele cu Android, utilizatorii vor putea folosi serviciul Apple gratuit care va transfera aproape toate datele de pe vechiul terminal, pe noul iPhone sau iPad. Printre datele ce sunt transferate grație „Migrare la iOS” se numără contactele, mesajele, pozele, clipurile video, favoritele web, informațiile privind conturile de e-mail, calendarele, fundalurile, melodiile neprotejate de drepturi de autor și cărțile.
Mai mult decât atât, noua aplicație Apple îi ajută pe utilizatori să își transfere aplicațiile proprii de pe vechile dispozitive pe cele noi, pentru a nu le lipsi absolut nimic. De pe terminalul cu Android, aplicația va compila o listă cu toate aplicațiile care au fost descărcate din Magazin Google Play sau din alte surse. De aici, aplicația va verifica, care dintre aceste aplicații sunt gratuite și disponibile pe App Store, apoi le va descărca automat pe noul dispozitiv iPhone sau iPad. În cazul aplicațiilor plătite, ea le va căuta pe App Store și le va adăuga în lista de dorințe, pentru ca utilizatorii să aleagă ce să cumpere și ce nu, din ce aveau instalat pe vechiul terminal cu Android.
Pentru noua aplicație, compania Apple a creat chiar și un document de asistență care îi plimbă pe utilizatorii de Android prin procesul de utilizare al aplicației „Migrare la iOS”. Important de știut este că această aplicație necesită Android 4.0 sau mai recent, o conexiune Wi-Fi și suficient spațiu de stocare pe dispozitivul iOS pentru a primi conținutul. „Migrare la iOS” este o caracteristică disponibilă pe iPhone și iPad din iOS 9, așa că va trebui să instalați întâi această versiune a sistemului de operare pentru a beneficia de funcționalitatea de transfer facil a datelor de pe vechiul dispozitiv pe cel nou.
Anunțată încă de la WWDC 2015, aplicația Migrare la iOS este poate cea mai agresivă mutare a Apple cu scopul de a-i convinge pe utilizatorii de Android să treacă la iPhone sau iPad. Iar ea va avea probabil destul succes, deoarece mulți utilizatori se tem de această trecere din cauza bătăilor de cap generate de transferarea conținutului de la vechiul dispozitiv la cel nou, în condițiile în care ele folosesc sisteme de operare diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.